Voor breien en haken

Blog voor breien haken

 • Haakboeken top 5 Wolplein

  haakboeken

  Leuk joh, die e-reader, maar gelukkig zijn onze haakboeken lekker niet digitaal. Ze staan vol nieuwe originele patronen, geven je soms een kijkje in het leven van de auteur én ze barsten van de mooie beelden. De vrolijke covers zijn bovendien een feestje voor in je boekenkast. Deze haakboeken top 5 laat je de juweeltjes uit het assortiment zien. 

  Lees verder

 • Wintertrends garens en wol 2014/2015

  Wintertrends-garen-en-wolDiep wegduiken in je sjaal, wanten weer uit de kast en avonden gezellig binnen met familie, vrienden of je geliefde. Winter! Of je de aankomende kou nu leuk vindt of niet; het is weer tijd voor warme breisels om je heerlijk in te verstoppen! Wolplein.nl laat je zien wat we komend seizoen kunnen verwachten als het op wintertrends in brei- en haakland aankomt. 
  Lees verder

 • Schaal haken

  schaal-haken

  Geef je huis een opvallende twist met doe-het-zelf home deco. Voor rommeltjes of ter decoratie, het maakt niet uit - deze schaal fleurt je kamer! Zo'n schaal haken is zo gepiept met ons handige DIY-report. We geven een gratis patroon weg en laten je zien hoe je de schaal hard maakt. Succes verzekerd!

  Lees verder

 • Amerikaanse en Engelse haaktermen

  amerikaanse-en-engelse-haaktermen

  Soms struin je rond op internet (of in een winkel) en vind je de allermooiste patronen. Jammer dat ze dan net in het Engels/Amerikaans zijn. Helemaal geen probleem, want als je de termen en hun afkortingen kent, haak je je gevonden pareltje zo in elkaar! 

  Speciaal voor jullie de Amerikaanse en Engelse haaktermen. 

  Lees verder

 • Breitermen (afkortingen)

  breitermen

  Soms lijken breipatronen wel gemaakt in geheimtaal. Want weet jij precies waar elke afkorting voor staat? Voor iedereen die het kan gebruiken, zetten we alle standaard breitermen voor op een rijtje! 

  Lees verder

 • Lampenkap borduren - Gastblog Frou Frou DIY

  Dat borduren niet ouderwets meer is weten we allang! Maar wist je dan ook dat borduursels in je interieur verwerken modern en super leuk is? Ilanit van FrouFrou DIY laat je zien hoe je door middel van een lampenkap borduren een twist aan je inrichting geeft!

  Lees verder

 • Opsteker van de maand: v-steek

  v-steek

  Probeer je graag wat nieuws op haakgebied? Dan is "Opsteker van de Maand" wat voor jou. Met de steek van deze maand maak je mooie kleurovergangen in je haakwerk. Het is een steek waarmee je een leuk reliëf creëert, zonder al te veel moeite. Wil je de v-steek leren? Kijk dan snel verder!

  Lees verder

 • Mand vilten

  Mand vilten

  Mand vilten

  Wat doe je als je zin hebt om creatief bezig te zijn? Deze leuke mand vilten! Mooi voor op de keukentafel met wat fruit of gewoon om tijdschriften in op te bergen. Een echte eyecatcher in elke woonkamer!

  Lees verder

 • Haaksymbolen en haaktermen (afkortingen)

  haaksymbolen

  Patronen lezen is een vak apart. Als je weet waar elk symbool en elke afkorting voor staat, wordt het gelijk een stuk gemakkelijker. In deze blog laten we jullie alle haaksymbolen zien en lichten we de haaktermen (afkortingen) toe. 

  Lees verder

 • Espadrilles haken met Saskia

  espadrilles-haken-met-saskia

  Espadrilles haken met Saskia? Jazeker! Saskia Laan (van Haken en Kleur) werd helemaal vrolijk van onze Spaanse zomersandalen en besloot zelf ook aan de slag te gaan. Het duurde niet lang of we kregen een mail vol kleurrijke foto's. Dit resulteerde in twee nieuwe espadrilles haakpakketten én we geven een fleurig patroon weg voor een paar strandslippers! 

  Lees verder

 • Handige breihulpjes

  breihulpjes

  Als actief breister brei je al snel een mooie trui, jurk of tas in elkaar. Soms heb je echter even geen zin om toeren te tellen of is het lastig om een nieuwe kleur wol in te breien. Gelukkig zijn er een heleboel handige breihulpjes om het onszelf allemaal wat gemakkelijker te maken. 

  Lees verder

 • Binnenkort: Haken en Kleur Feest

  Haken & kleur Feest

  Het leven is een feestje! Dat dachten ook Claire Boeter en Saskia Laan toen ze het thema voor hun nieuwe haakboek verzonnen. 'Haken en Kleur Feest' belooft weer wat moois te worden. Wolplein.nl heeft een sneak preview!

  Lees verder

 • Vergeten zomergarens 2014

  zomergarens

  Als het kwik stijgt, is het heerlijk om te haken of breien met lichtere garens of wol. Zo maak je projecten die luchtig zijn tijdens warme dagen of net genoeg verwarming geven als de avonden wat koeler zijn. Moeite met een keuze uit ons grote assortiment? Wij hebben wat pareltjes voor je op een rijtje gezet, die onder het kopje "vergeten zomergarens" vallen.

  Lees verder

 • Zakje op je shirt haken

  Zakje op shirt haken

  Zakje op shirt haken

  Op het gebied van trends komen er heel vaak opvallende dingen voorbij. Zo ook het borstzakje op t-shirts. Super gaaf om een shirt een leuke edge te geven met een kleurig patroon. Wil jij ook zo'n zakje op een shirt haken? Wolplein.nl helpt je een handje met mooie patronen!

  Lees verder

Artikelen 1 tot 14 van 178 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 13