De 10 haakSTERREN - voorstelronde

De haakSTER van Nederland

Wij zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om alles uit te werken voor: Wolplein.nl: “De HaakSTER van Nederland”! Vanaf 1 juni konden de haakfanaten zich inschrijven voor deze uitdagende haakwedstrijd. Uit de vele aanmeldingen hebben we nu 10 kandidaten geselecteerd en we stellen deze haakSTERREN graag aan je voor! Leer ze kennen en ontdek meer over deze spannende wedstrijd die je kan volgen op ons Youtubekanaal. 

Wauw, we zijn nog steeds aan het genieten van de vele inschrijvingen voor ‘De haakSTER van Nederland’. Meer dan 100(!) haakfanaten hebben zich aangemeld voor deze uitdagende haakwedstrijd van Wolplein.nl. Iedereen die zich heeft ingeschreven:
super bedankt voor je creatieve inschrijving♥!

We hebben elke inschrijving aandachtig gelezen en we hebben veel haaktalenten voorbij zien komen. Het was een lastig klus maar we hebben uiteindelijk 10 creatieve en ontzettend goede haakSTERREN geselecteerd! De 10 kandidaten hebben inmiddels bericht gehad en starten binnenkort aan dit haakavontuur!

Het programma Wolplein.nl zoekt: ‘De haakSTER van Nederland’

In 10 afleveringen gaat Wolplein.nl opzoek naar De HaakSTER van Nederland. Vrijdag 5 oktober kun je de eerste aflevering bekijken op het Wolplein Youtubekanaal. Vervolgens komt er iedere vrijdag een nieuwe aflevering online. De kandidaten strijden voor de eretitel ‘De haakSTER van Nederland’ en €500,- shoptegoed. Tijdens de wedstrijd krijgen de haakSTERREN diverse haakopdrachten met allemaal een eigen thema. Bij elke opdracht ontwerpen ze zelf het patroon en gaan aan de haak. De haakcreatie moet af zijn voor de deadline. Vervolgens wordt de creatie beoordeeld door de Wolplein jury en dan wordt ook besloten wie er doorgaat en wie er helaas afvalt. Deze spannende, leerzame en leuke haakwedstrijd kun je op de voet volgen. Alle deelnemers vloggen hun haakavonturen; de unboxing van de garens voor het nieuwe project, het creatieve proces en het uiteindelijke resultaat! In de eerste twee afleveringen maak je kennis met alle kandidaten die meedoen en vertellen ze over hun favoriete hobby: haken! En in de derde aflevering starten ze aan de eerste haakopdracht, spannend!

De haakSTERREN
Deze 10 dames hebben één ding gemeen: ze zijn dol op haken, maken mooie creaties en zijn het liefst de hele dag met hun favoriete hobby bezig. We stellen ze graag even voor, hier zijn ze dan:

De haakSTER van Nederland
Ik heb naast haken ook zeker nog andere hobby’s zoals wandelen, puzzelen, skiën, tv-kijken (maar wel met een haak/breiwerk in mijn handen). Mijn passie voor haken is begonnen op jonge leeftijd. Als kind heb ik al veel gehaakt, kleedjes, gordijnen in filethaakwerk (dat was in die tijd hip). Ik ben een creatieveling en zie graag wat moois uit mijn handen komen. Een nieuw item/techniek = een nieuwe uitdaging. De laatste jaren maak ik veel kleden/dekens, kleding en een originele gehaakte kerstwensen (90 stuks). Ik heb enorm veel zin in deze uitdaging van Wolplein zoekt: ‘DE HaakSTER van Nederland’!

De haakSTER van Nederland
Hoi! Ik kom uit België en ik ben superblij om te mogen meedingen naar een sterretje aan het haakfirmament (haakhemel)!  Als kind werd ik gebeten door de creativiteitsmicrobe en het is nooit meer beter geworden. Mijn granny (oma) leerde me haken en sindsdien ben ik er dol op om originele spulletjes te maken. Voor mij is het trouwens ook een manier om rust te vinden. Mijn kennis en kunde deel ik graag, via mijn blog Koekjes & Boekjes, via mijn workshops Het Betere Bolwerk en natuurlijk ook via de vlogs die ik voor jullie mag maken. Ik kijk er naar uit!

 

De haakSTER van Nederland
 Ik ben gelukkig getrouwd met Rob en wij hebben 3 kinderen. Sinds kleins af aan ben ik creatief bezig. Het haken (en breien) heb ik van mijn moeder geleerd. Amigurumi is mijn favoriet, vooral beren. Kussens, dekens of omslagdoeken spreken mij nu ook erg aan. Tsja, wat eigenlijk niet? In elk hoekje in huis vind je dan ook wel een (onafgemaakt)  project. Haken, zeker nu meer dan 7 uur per dag, geeft mij rust. Deze uitdaging aangegaan met het idee "wordt toch niet" en nu sta ik hier. Waar leidt dit naar toe?

De haakSTER van Nederland
⭐ Hoi! Ik ben 28 jaar. Ik vind het heerlijk om van een enkele draad zulke mooie dingen te kunnen haken, bijna magie. Er is zoveel mogelijk met haken, dat je al je ideeën altijd wel kan maken. Ik blijf net zolang proberen tot het lukt! Het leukste vind ik om patronen zelf te maken, zodat er echt iets unieks gecreëerd wordt. Ik haak vooral knuffeltjes maar vind het ook leuk om mezelf uit te dagen en grotere projecten aan te gaan.

De haakSTER van Nederland

⭐ Hoi ik ben 27 jaar oud en ik woon in Utrecht. Haken begon klein, maar inmiddels is het een leuke verslaving geworden. Ik durf wel te zeggen dat ik inmiddels elke dag haak! Het is geweldig om iets voor anderen te mogen maken. Dat ik een ander blij kan maken met iets wat ik zelf van begin tot eind heb gemaakt, dat geeft een goed en voldaan gevoel. Vooral haken voor baby's vind ik erg leuk. Er zijn zo veel leuke dingen te maken! Ik houd ervan en ben zo blij en trots dat ik kan haken!

De haakSTER van Nederland
⭐ Haken heb ik geleerd van mijn moeder, haken is meer dan een hobby, het is mijn stijl van leven! Ik ben echtgenote van Henk, die haken wel aardig vind. Moeder van 2 pubers, die haken echt niet stoer vinden!! En baasje van 4 katten, die de gehaakte dekens erg lekker vinden liggen. Er was altijd wel een plek om te gaan haken om even een moment voor mijzelf te hebben in ons drukke gezin, even in je eigen bubbel, even rust. Bij de judo, zwemles en bij de rugby. In eerste instantie wordt er vreemd naar je gekeken, maar daarna wordt er gevraagd of ik aan het breien of punniken ben.”Dit is haken …kijk een haaknaald.” Dan komen de verhalen van “wat leuk dat deed mijn moeder of oma ook!''

De haakSTER van Nederland
⭐ Heey! Ik ben 32 jaar en woon in Ermelo. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in het zwembad waar ik alle lessen verzorg die er in het zwembad te vinden zijn. Naast het werk ben ik al zo'n 10 jaar veel aan het haken waar het maar kan. Je kan het zo gek niet bedenken of ik neem het overal mee naar toe. Het gaat mee op verre reizen, verjaardagen, in de trein en zelfs naar de kroeg. Vooral het werken met de felste kleuren die er zijn vind ik erg leuk. Het creatieve van een bolletje naar een kleed of omslagdoek vind ik heerlijk.  Patronen ontwerpen is nog niet echt uit de verf gekomen, maar daar wil ik nu verandering in brengen, er zit in ieder geval genoeg in mijn hoofd!

De haakSTER van Nederland
⭐ Hoi! Ik ben 23 jaar en drie jaar geleden getrouwd met Niels en samen hebben we een dochtertje van bijna twee, Ninthe. Je zult haar vast een keer langs zien komen! Tijdens mijn zwangerschapsverlof verveelde ik me. Mijn moeder haakte al jaren en was ook toen bezig met een dekentje voor mijn baby. Het ging bij mij ook kriebelen en toen heb ik voor het eerst gehaakt. Daarna ben ik nooit meer gestopt. Het leukste van haken vind ik het combineren van kleuren en van een draadje iets moois creëren. Ik heb veel zin om deze haakwedstrijd aan te gaan.

De haakSTER van Nederland
⭐ Ik ben 35 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen. Mijn echte baan is als medewerker bij een klantenservice, maar mijn bijbaan, en grootste hobby, is haken. Ik maak heel graag knuffels en die twee kinderen van ons zijn een goed excuus om ze te maken. Ook haak ik graag dekens, want die kan je niet genoeg hebben! Wat ik nog niet echt heb gedaan, op wat kleine dingen na, is zelf iets ontwerpen. Dit is ook de reden dat ik toch besloten heb om mee te doen. Alhoewel ik het heel spannend vind, hoop ik ook dat deze wedstrijd een motivatie zal zijn voor mij om meer zelf te kunnen ontwerpen.

De haakSTER van Nederland
⭐ Hoi! Ik ben 46 jaar en woon samen met mijn man en onze vier kindjes in het mooie dorpje Terwolde. Haken is mijn grootste hobby. Het is voor mij de manier om in de drukte van ons gezin even te ontspannen en tijd voor mijzelf te nemen. Ik haak het liefst kledingstukken in meestal rustige kleuren, zowel voor mijzelf als voor mijn kinderen. Soms bedenk en ontwerp ik zelf iets en soms haak ik van een patroon. Ik haak erg op gevoel, mijn hoofd bedenkt het en mijn handen maken het......heerlijk!Kijk je vrijdag 5 oktober ook naar de eerste aflevering van 'De HaakSTER van Nederland'?

Geef een reactie

11 reacties

 • Miranda

  Ik ga jullie volgen...Ik ben heel benieuwd na jullie mooie creaties... Ik duim voor jullie ee allemaal maar voor Dominique een beetje meer. ?zet hem op dames

 • Alida

  Wil zeker gaan kijken haak zelf ook dus lijk me geweldig

 • Jacoline sneltjes

  Gefeliciteerd dames. Ik wens jullie allemaal succes maar mijn nichtje net iets meer ?

 • Kiek

  Gefeliciteerd met de selectie! Veel succes voor jullie alle tien dames!!! ??????????

  Ben een tikkeltje benieuwd hoe Wolplein de mensen heeft gesellecteerd. Ik lees het graag ?

  Kiek Koopman

 • Kiek Koopman

  Gefeliciteerd met de selectie! Veel succes voor jullie alle tien dames!!! ??????????

  Ben een tikkeltje benieuwd hoe Wolplein de mensen heeft gesellecteerd. Ik lees het graag ?

  Kiek Koopman

  • Kiek Koopman

   De tien feesttoeter smileys zijn in mijn vorige (dubbel geplaatste bericht) veranderd in vraagtekens.

   Tip: geen smiley plaatsen in je reactie :-)

  • Hoi Kiek,
   Wij zien de feesttoeters gewoon staat hoor (dus geen ?)! Een tijd terug hebben wij een oproep gedaan om je op te geven voor deze haakwedstrijd, uit al die aanmeldingen hebben wij 10 kandidaten gekozen (dit is ook te lezen in de blog). Wij hebben gekeken naar creativiteit, de haaktechnieken en haakkwaliteiten. Groetjes, Anke - Team Wolplein

 • Ingrid

  Succes allemaal. Ben heel benieuwd hoor.

 • Christa van Diest

  Superveel succes allemaal ... ik ga jullie volgen .

 • Greetje Bies

  Ik hou zelf ook van haken , en ga jullie volgen!! Heel veel succes voor jullie allemaal!! Ben reuze benieuwd naar jullie creaties!

 • hennie van Koolwijk

  Veel succes en plezier met de te haken opdrachten.

Moment...