Inloggen
Winkelmandje
Gratis verzending vanaf €75,- binnen Nederland en België
Veilig betalen met iDeal en PayPal
14 dagen retourgarantie
Garens altijd van hetzelfde verfbad

Wolplein & Handmadejolie

Wolplein & Handmadejolie
Geplaatst op 16-2-2021 door Janita van Rijnsbergen
In deze editie van ‘Wolplein & …’ maken we kennis met Mariska van der Neut, beter bekend als Handmadejolie. Afgelopen zomer verscheen haar eerste boek: Puur & Naturel Haken. Pure materialen en rustige natureltinten; drie keer raden welke stijl Mariska’s hart heeft gestolen… Juist, de Nordic woonstijl. Ben jij ook fan van deze ontspannen, opgeruimde woonstijl? Lees dan dit blog waarin Mariska haar nieuwe Stayhome 2020 Woondeken en Rolkussen aan je voorstelt, die zij exclusief voor Wolplein ontwierp. 

Van Handmadejolie; dat is de naam waaronder ik mijn haakwerk laat zien. Ik wilde iets anders dan alleen maar Mariska. Mijn kinderen heten Julia en Olivier. Door te spelen met die letters kwam ik op jolie wat in het Frans mooi of knap betekent. Vandaar Handmadejolie. 

Dat is nu ongeveer zeven jaar geleden. Toen we net naar Zweden verhuisd waren, ben ik begonnen met haken. Eigenlijk naar aanleiding van een weekendje Nederland met vriendinnen. Zij zouden op vrijdag een haakworkshop gaan volgen. Ik baalde dat ik dan alweer terug in Zweden zou zijn. Dus heb ik via Skype meegedaan. En sindsdien heb ik bijna elke dag wel een haaknaald gebruikt. Naturel, rustig en licht. 

Woondeco. En af en toe kleding. Woondeco kun je fijn gedachteloos haken. Als je eenmaal het ontwerp hebt, dan kun je heerlijk doorpakken en ondertussen een boek luisteren. Kleding haken vind ik leuk voor de afwisseling. Het is een uitdaging om een gehaakt kledingstuk te maken dat er ook echt mooi uitziet. Het is goed opletten en veel meeschrijven. Vandaar mijn voorkeur voor woondeco.

Ik denk mijn Barcelona deken. Dat vind ik wel een van de mooiste dingen die ik gemaakt heb.

Dat is toch wel Zweden, waar ik van het lichte, Scandinavische interieur ben gaan houden en ook qua haakwerk steeds meer die kant op ben gegaan. Ik begon met felle kleuren, maar dat is eigenlijk helemaal niet mijn ding. Dus zo ben ik steeds meer naar de wit-, grijs- en beigetinten gegaan.

Eerst uit eten en dan haken. Niet op stap, haha. 

Breien. Daar ben ik nu steeds wat meer mee aan het doen en dat vind ik ook erg leuk.

Dat zijn mijn vriendinnen, want die zijn allemaal gaan haken na mij. Doordat ik ben gaan haken, zijn zij ook gaan haken, dus dat zijn mijn grootste fans denk ik. 

Heel af en toe mijn kinderen, maar dat valt eigenlijk best mee. 

Op de bank, met Netflix of gewoon lekker relaxt.

Ik haak los. 

Uit heel veel garens, heel veel breinaalden, heel veel haaknaalden… eigenlijk van alles wat.
Mijn telefoon met Storytel. Ik luister heel graag boeken, ook tijdens het haken.Ik was afgelopen zomer bij Wolplein en had al een tijdje geen deken meer gehaakt. Dus wilde ik voor Wolplein graag een deken maken. Ik was, of eigenlijk ben, nog steeds bezig met het maken van een vest met het garen Happy en dacht: “dat is een mooi garen voor een deken”. Het is een thuis-vakantie-project geworden, voor Wolplein. Ik vind het leuk om steken te combineren, maar ook een soort rust te creëren. Dus het is een beetje een mix geworden, met wat glitter.


Ik vind het altijd heel erg leuk om aan een deken of aan een trui een leren label of zoiets te hangen. Het  geeft herkenning en zorgt voor de finishing touch. In dat kader volg ik op Instagram ‘De Haakfabriek’. Ze is zelf ook heel creatief en heeft vaak leuke ideetjes voor kleine cadeautjes. Dus als ik een klein zelfgemaakt cadeautje wil geven, vind ik de inspiratie vaak daar. 

Bekijk hier het video-interview met Mariska van der Neut

Haken met Handmadejolie


Wil jij de thuisblijfuurtjes van 2021 ook omzetten in iets moois en positiefs, evenals Mariska afgelopen zomer deed? Bestel dan haar Stayhome 2020 Deken Haakpakket en/of het Stayhome 2020 Rolkussen Haakpakket . Woonaccessoires met wauw-effect, dankzij het gebruik van vriendelijke kleuren, weldoordachte accenten en bijzondere haaksteken. Wil je graag een knalkleurtje als accentkleur gebruiken of aan de slag met ander garen, dan kun je het patroon van de Stayhome 2020 Deken of het patroon van het Stayhome 2020 Rolkussen ook los bestellen.

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen