Inloggen
Winkelmandje
Gratis verzending vanaf €75,- binnen Nederland en België
Veilig betalen met iDeal en PayPal
14 dagen retourgarantie
Garens altijd van hetzelfde verfbad

De HaakSTER 2021 - Wie doet er mee?

De HaakSTER 2021 - Wie doet er mee?
Geplaatst op 7-9-2021 door api_more2make.nl
Het is bijna zover! Op 10 september hangen we de vlag uit, want we gaan beginnen met de eerste aflevering van het 4de seizoen van De HaakSTER. We zijn op zoek gegaan naar 10 creatievelingen die graag met een haaknaald de uitdaging aangaan in onze spannende haakwedstrijd. En die hebben we gevonden! Benieuwd wie er meedoen aan De HaakSTER 2021? Lees snel verder!

In 12 afleveringen, die volledig in het teken staan van haken, zie jij wie zichzelf De HaakSTER 2021 mag noemen. We hebben er drie leuke seizoenen op zitten. De vierde staat voor de deur en belooft een groot feest te worden! Graag stellen wij de feestgangers aan je voor.

Angela Dijsselbloem
“Eindelijk mag ik me voorstellen! Ik ben Angela, 58 jaar jong, ben getrouwd en heb 2 zonen. Ik doe de administratie van het bedrijf van mijn man en zorg voor ons gezin. Ik heb 1 grote passie, handwerken waaronder haken. Voor mij is dit ontspanning, ontdekken en  leren. Ook het overbrengen aan anderen. Vroeger was ’t filethaken van gordijnen, ronde tafelkleden. Nu is het sjaals, amigurumi en kleding. Met ons mam ging ik altijd naar ’t Weverke voor garen en workshops. De eigenaresse Ans was altijd heel enthousiast. 30 jaar later vertelt een collega dat ze haar garen haalt bij ’t Weverke. Toen ik dat hoorde, ben ik weer naar de winkel gegaan en het voelde nog hetzelfde als vroeger. Ook Ans was er nog en ze herkende me. Ik hoop door de wedstrijd patronen te leren maken. En mijn passie met gelijkgestemden te kunnen delen. Kan niet wachten.”


Ellianne van Heemskerk - Klop
“Mijn naam is Ellianne van Heemskerk - Klop en ik ben 26 jaar jong. Ik werk met veel plezier als verpleegkundige op de longafdeling in het ziekenhuis van Tilburg. Toen ik een aantal jaar geleden afstudeerde van het HBO kon ik mij niet voorstellen wat ik met al die vrije tijd moest als ik geen scriptie meer hoefde te schrijven. Ik ben toen begonnen met breien(wat nog steeds niet af is) maar ontdekte daarna al snel het haken. Sindsdien ben ik eigenlijk niet meer gestopt en haak ik samen met mijn zusje heel wat kilometers garen weg. Mijn haakwerk gaat ook overal mee naartoe. En heb ontdekt dat het verzamelen van garen een hobby apart is. Veel van onze haaksels vind je terug op het Instagram-account @liefs.van.zus. Het leukste aan de wedstrijd lijkt mij nieuwe samenwerkingen te vinden en om andere haaksters te leren kennen om zo het haken nog leuker te maken.”

Evelien van Maurik
“Hoi, ik ben Evelien. Ik ben 37 jaar en net verhuisd naar het dorpje Hedel. Hier woon ik met mijn man Rik en onze zoontjes Thomas van 5 en Casper van 1. Overdag werk ik als programmamaker bij de publieke omroep en ’s avonds als de kindjes op bed liggen ben ik het liefst lekker aan het haken. Ik begon met haken toen ik zwanger was van onze oudste. Het leek me leuk een dekentje te haken, maar ik begon met een – achteraf gezien – veel te moeilijk Youtube filmpje. Toch had het haakvirus me wel gegrepen en na het volgen van wat meer geschikte beginnersfilmpjes ben ik nooit meer gestopt. Ik vind het supergaaf dat ik mee mag doen met de HaakSTER. Ik hoop dat ik mijn grenzen kan verleggen met nieuwe dingen die ik nog nooit heb gedaan. Ik ben superbenieuwd waar mijn creativiteit me gaat brengen!”Iby Hokke - Lammers
“Bevoorrecht – en laten we eerlijk zijn; soms ook niet – om fulltime mama te zijn van Noud (3) & Soof (0) en getrouwd met hun vader, Marlo. Toen ik in 2017, na 28 weken zwangerschap, beviel van Noud ben ik gaan haken om de tijd in het ziekenhuis door te komen en mijn gedachten te verzetten. Het werd een echte uitlaatklep, en dat is het nog.

Wat ik het liefst haak durf ik niet te zeggen, vooral de afwisseling vind ik fijn. Ik heb inmiddels dan ook al van alles gehaakt; dekens, mandala’s, tassen, kleding, amigurumi. Bijna altijd van patroon en meestal zelfs in de voorgeschreven kleuren. Omdat ik graag wil ontdekken wat mijn eigen stijl is en of ik het in mij heb zelf patronen te schrijven heb ik me ingeschreven voor de HaakSTER 2021. Gedurende de wedstrijd hoop ik hier achter te komen en mezelf verder te kunnen ontwikkelen.”

Ina Kamsteeg
“Ik ben moeder van 4 (tiener/jong-volwassen) kinderen, getrouwd met Ard en werk als orthopedagoog en speltherapeut. Sinds 6 jaar heb in mijn eigen praktijk. Van jongs af genoot ik al van creatief bezig zijn. Gelukkig hadden we op school nog een aparte handwerkjuf, maar het meeste heb ik wel van mijn oma afgekeken. Die was altijd bezig met borduren, kantklossen, breien en wat je niet meer kan bedenken. 10 jaar geleden zag ik een leuk gehaakte knuffel in een winkel en wilde dat zelf ook wel eens proberen. Sindsdien ben ik echt verslingerd aan het haken en zit ik elke vrije avond wel met een haakwerk op de bank. Ik haak graag voor anderen, en heb al heel wat knuffels en dekens gedoneerd en weggegeven.

Ik hoop met de haakster weer uitgedaagd te worden tot nieuwe ideeën en eigen ontwerpen en ook anderen te motiveren tot leuke projecten.”Lotte Vermeij
“Hoi allemaal! Ik ben Lotte, 37 jaar en woon in Enschede samen met mijn man, dochter (4 jaar) en kat. Ik werk met heel veel plezier als docent Nederlands. Ongeveer 10 jaar geleden ben ik begonnen met haken nadat een collega had gezegd dat ik dat waarschijnlijk leuk zou vinden. Daar had ze helemaal gelijk in! Ik heb altijd creatieve hobby’s gehad, maar haken is de hobby waar ik het meest plezier uit haal. Ik vind het heerlijk om na een dag werken ontspannen te haken. Kijken welke kleuren bij elkaar passen, de bolletjes uitkiezen, het opzetten van de lossenketting, ik geniet van het hele proces. Ik vind het leuk dat ik door de wedstrijd andere haaksters ga ontmoeten die net zoveel houden van haken als ik. Daarnaast hoop ik dat ik mezelf uit kan dagen met andere technieken en het schrijven van patronen. Ik ben heel benieuwd naar alle opdrachten en de resultaten!”

Monique Vermaat
“Mijn naam is Monique Vermaat en ben 60 jaar. Vorig jaar besloot ik, na bijna 40 jaar  gewerkt te hebben als internbegeleider/adjunct directeur op een basisschool, te stoppen met werken. Het leven heeft meer te bieden dan alleen maar werken en nu besteed ik tijd aan alle dingen waar ik in die 40 jaar bijna niet aan toe kwam. Haken is het liefste wat ik doe. Je kunt mij elke dag uittekenen met een haaknaald in mijn hand. Ik ben in 2013 begonnen met haken en niet meer gestopt.

Het leek mij leuk en uitdagend  om met de wedstrijd De haakster van 2021 mee te doen. Ik bekeek alle 3 de jaargangen van de wedstrijd. Het enthousiasme van de deelneemsters en de mooie werkstukken die zij maakten, motiveerden mij om mee te willen doen. Ik wil  door deelname mijn (haak)vaardigheden verbeteren (werken vanuit een opdracht, vloggen, fotograferen,  patronen maken en presenteren).”Ramona Coenen - Van Ratingen
“Hi, ik ben Ramona Coenen, 39 jaar en woon samen met mijn man, dochter van 12 en onze hond Billie in Merkelbeek. Sinds kort werk ik als verkoopmedewerker in een bakkerij en daarnaast besteed ik veel tijd aan mijn gezin en hobby's, waaronder natuurlijk haken. Mijn oma heeft me de liefde voor het handwerken meegegeven, ik keek als kind gefascineerd hoe zij elke keer weer iets moois maakte van een bolletje wol. Dat wilde ik ook en leerde het later mezelf aan met filmpjes op internet. Ik haak nu zo'n 11 jaar en ik vind het nog steeds een van de leukste dingen om te doen omdat ik er mijn creativiteit in kwijt kan. Wat was ik verrast toen ik hoorde dat ik mee mocht doen aan deze wedstrijd, ik zie het als een grote uitdaging en avontuur en heb er ontzettend veel zin in. Mijn oma is er helaas niet meer maar ik weet zeker dat ik haar trots maak met mijn deelname aan de haakster!”

Renske Visschers
“30 jaar, woonachtig in Doetinchem en werkzaam in het basisonderwijs. Dat ben ik! Juf zijn is in mijn ogen het mooiste beroep dat er is. Het beroep combineert voor mij 2 dingen waar ik heel blij van wordt; het werken met kinderen en creatief bezig zijn. Geen dag is hetzelfde! Het is dan ook niet gek dat ik hierdoor in aanraking ben gekomen met haken. Stilzitten kan ik moeilijk. Het liefst ben ik bezig met dingen maken. Dit viel een collega van mij ook op en zij wilde leren haken en vroeg aan mij of dit mij ook leuk leek. TUURLIJK! Ik was meteen enthousiast en na veel filmpjes kijken en uithalen hebben wij het onszelf geleerd. Er gaat geen dag voorbij zonder haaknaald.
Door de wedstrijd hoop ik mijzelf uit te dagen en erachter te komen of ik mijn ideeën daadwerkelijk kan maken. Hier kijk ik het meest naar uit.”Yvonne van Zijl
“Wie ben ik? Ik ben Yvonne, 59 jaar. Ik ben getrouwd en heb 2 mooie dochters. Sinds december 2020 ben ik werkzoekende. Daarvoor heb ik 31 jaar met veel plezier als stewardess gewerkt. 
Ik heb leren haken door YouTube filmpjes te kijken. In het begin haakte ik allee met garen van de kringloop, dan was het niet zonde als ik er een bende van maakte. Het haken werd een passie vanaf 2019. Ik ging patronen testen en af en toe schreef ik zelf ook een patroon. Voor mij is haken een creatieve uitlaatklep.

Toen ik op een gegeven moment veel babyspul haakte, vroeg mijn dochter of ik haar iets probeerde te vertellen. Met mijn deelname aan de HaakSTER hoop ik mijn grenzen op haak- gebied op te zoeken. Wat kan ik wel/niet? Misschien sleep ik er nog een leuke, haak gerelateerde, baan uit?”

 
Kijk jij 10 september aanstaande mee naar de eerste aflevering van De HaakSTER 2021? Je vindt de aflevering op het Wolplein YouTube-kanaal. Tot dan! :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen