Alpaca wol

alpaca-wol

It’s so fluffy! Ze hebben een hoog knuffelgehalte en zien er ontzettend schattig uit....Alpaca’s zijn helemaal hot, hip en happening. Wij worden niet alleen blij van de verschijning van een alpaca, maar ook van alpacawol! Van het scheersel van de vacht wordt (alpaca)wol gemaakt! Van deze populaire wol brei je zachte, warme en lichte truien, vesten en vele accessoires die prettig aanvoelen op de huid. Ontdek hoe de alpaca’s worden geschoren, alle voordelen van deze natuurlijke wol en de mooiste garens van alpacawol!

De alpaca staat in de handwerkwereld bekend om zijn bijzondere wol die vele voordelen heeft. De wol van deze kameelachtige uit Zuid-Amerika is lichter, warmer en zachter dan schapenwol en draagt comfortabel op de huid. We nemen graag alle unieke eigenschappen van dit natuurlijk materiaal met je door:

♥ is warmer en sterker dan wol van andere dieren. Alpaca wol is bijvoorbeeld drie keer sterker dan schapenwol en slijt minder snel dan merino wol ♥
♥ voelt erg zacht aan en irriteert, vergeleken met andere wol (bijv. schapenwol), niet op de huid ♥
♥ hypoallergeen en bevat geen lanoline waardoor mensen die ‘’allergisch’’ zijn voor wol, alpacawol wel goed kunnen verdragen ♥
♥ waterafstotend ♥
 ♥krimpt niet na het wassen ♥ 
♥ is heerlijk warm en heeft een isolerende werking ♥
♥ temperatuur regulerend; in de winter warm en in de zomer verkoelend ♥
♥ mooie zijde glans ♥
♥ ontzettend volumineus en licht ♥ 

Alpaca wol is zoals je verwacht, wol van de alpaca. Van het scheersel van alpaca’s wordt deze wol gemaakt. Dit gebeurd met respect voor het dier. In 2017 gingen wij op bezoek bij Alpaca boerderij River Forelands en vroegen de eigenaresse hoe dit precies in zijn werking gaat. Bekijk de video en ontdek hoe alpaca's worden geschoren.

Video Alpaca scheren

Alpaca wol

Wij zijn enorme fan van alpaca wol door de vele unieke eigenschappen én omdat je er zoveel mooie en fijne breisels (en zelfs haaksels) van kan maken. Wij hebben daarom ook heel veel soorten alpacawol van diverse merken in ons assortiment. Op Wolplein.nl staan meer dan 95 soorten alpaca wol. Je kunt kiezen uit 100% alpaca wol en gemixte garens met alpaca wol en een andere natuurlijke vezels zoals merino wol en/of polymide.

100% alpaca wol

alpaca-wol-100-procent
Alle voordelen en unieke eigenschappen van alpaca wol zijn te voelen en te ontdekken in de onderstaande garens. Deze zijn namelijk van 100% alpaca wol! Om te knuffelen dus.

Katia Baby Alpaca 100%
Lang Yarns Wooladdicts Water
Drops Alpaca
Drops Puna
Lana Grossa Peru 200

Gemixte Alpaca garens:

alpaca-garens-gemixt♥Bouclé garens

1. Drops Alpaca Bouclé
2. Katia Pisco

♥Verloopgarens

Alpaca-wol-verloopgarens
Deze garens hebben een prachtig verloop van kleuren en zijn perfect voor kleurrijke projecten zoals sjaals, accessoires en kleding. 
1. Lana Grossa Tutti
2. Katia Atmosfera
3. Lana Grossa Gomitolo Puno

♥Harige garens

Deze garens hebben een harige draad en zijn daardoor heel zacht en hebben een mooie bontlook.
1. Katia Atmosfera
2. Lang Yarns Alpaca Superlight
3. Lang Yarns Passione

♥Glittergarens:

Je breisels worden extra sprankelend met deze glittergarens. In deze garens zijn glitter en/of een glimmend lurex draadje toegevoegd.  
1. Lana Grossa LaLa Berlin Shiny 
2. Katia Alpaca Silver
3. Lana Grossa Cometa

♥Zijdezachte garens:

Door de toevoeging van alpaca én zijde krijg je een super zachte zijde draad! Met dit garen maak je zachte kleding die prettig aanvoelen op de huid. 
1. Drops Baby Alpaca Silk
1. Drops Brushed Alpaca Silk

♥Volumineuze garens:

De mooie samenstelling van materialen van de onderstaande garens zorgen voor een volle en dikke draad. De draad is hierdoor enorm volumineus! 
1. Dorps Sky
2. Lang Yarns Malou
3. Lang Yarns Luna
3. Rico Essentials Alpaca Twist Chunky
4. Rico Fashion Alpaca Dream

♥Luchtige garens:

1. Lana Grossa Cloud
2. Katia Cotton Alpaca
3. Katia Kena
4. Rico Luxury Alpaca Superfine Aran 
5. Lana Grossa Brigitte No.2

♥Fleece garen:

1. Lana Grossa Garzato Fleece

Gratis alpaca wol breipatroon

Met het volumineuze garen Malou van Lang Yarns, dat voor 70% uit alpaca wol bestaat, brei je een heerlijke winterse sjaal. Bekijk het gratis breipatroon Malou sjaal.

Deel je resultaat:

Wij zijn benieuwd naar het resultaat van jouw haak- of breiproject. Deel je creatie op onze Facebookpagina of op Instagram met #wolplein. Leuk!

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks gratis patronen, inspiratie, acties en nog veel meer!

Geef een reactie

Een reactie

  • caroline

    Ja, vooral de Malou van LANG is fantastisch!!! Maar ik hoop dat jullie de Riga van LANG ook meenemen naar de CREADOE want ik ben helemaal verliefd op het patroon nr 11 in de Sandra van afgelopen September (kleur 88)!!!!
    en ik wil iedereen aansteken om heerlijk te gaan breien, haken en borduren!!!!

Moment...