Ananassteek - Patroon & video tutorial

Ananassteek Deze volumineuze bolletjes haak je met de ananassteek! De kleine ‘ananasjes’ fleuren elke haakcreatie op! Deze speelse steek is geschikt voor vele projecten zoals dekens, kussens, truien, vesten, sjaals en zelfs als sierrandje aan je project. Lees verder en ontdek het gratis patroon en video tutorial.

De ananassteek is een leuke steek die gemakkelijk te haken is, mits je goed blijft tellen!

Wij hebben de ananassteek meerdere keren laten terug komen in de Droomdeken 3.0, wat een speels effect geeft. In de colsjaal met ruches hebben wij ook de ananassteek gebruikt. Kortom: de ananassteek is veelzijdig en geeft je projecten net dat extra’s!

Video tutorial

Benodigdheden:
Yarn and Colors Happy  in de kleur anitque pink (48)
Haaknaald 6 mm

Gratis patroon ananassteek

Bij deze steek is je steken hoeveelheid deelbaar door 2, +2 voor de opzetketting.

*Maak 1 omslag, insteken in de steek, omslag, haal de lus op* Herh. *-* nog 3x in dezelfde steek. Maak 1 omslag en haal deze door de eerste 8 lussen op de haaknaald, omslag, en haal door de laatste 2 lussen op de haaknaald.
Begin met een ketting van 16l., +2. In totaal 18l.

ananassteek patroon

1e toer: 1 ananassteek in de 4e l. vanaf de haaknaald, 1l., 1l. overslaan, *1 ananassteek in de volgende l., 1l., 1l. overslaan* Herh. *-* Eindig met 1st.

2e toer: 3l. (= 1e st.), *ananassteek in de volgende l. opening, 1l.* Herh. *-* Eindig met 1st. in de bovenste van de 3l.

Herhaal vanaf hier steeds toer 2.


Heel veel haakplezier! 

Geef een reactie

Moment...