Babydeken breien met DMC Natura XL

Babydeken breien met DMC Natura XL

Katoenen babydeken breien - Ieder kleintje is het zonnetje in huis dankzij dit katoenen babydeken. Petra maakte het gratis breipatroon voor dit deken namelijk in knalgeel, maar het garen waarmee hij is gemaakt is in maar liefst 38 verschillende kleuren verkrijgbaar. Weet jij al in welke kleur je het babydekentje wil maken? Lees dan snel verder voor het gratis patroon.

De basis van de deken is gemaakt van DMC Natura XL, een sterk garen van 100% katoen dat erg zacht en warm is. Zo kunnen de allerkleinste jongens en meisjes naar hartenlust spelen op de babydeken, met een gehaakt knuffeltje bijvoorbeeld. Of grote kans dat ze snel in dromenland belanden onder dit lekker warme dekentje. Of je de deken nu maakt voor je eigen kindje of als kraamcadeau geeft: het is een echte eyecatcher in iedere kinderkamer, ledikantje of kinderwagen.

Warm babydekentje

DMC Natura XL

Benodigdheden:
- 5 bollen DMC Natura XL kleur 09
- Breinaalden 8 mm

Afmetingen: breed 75 x hoog 65 cm

Gebruikte steken:
Rechte steek
Averechtse steek
Ribbelsteek (alle naalden rechte steek breien)

Breipatroon babydeken: 

Zet 84 steken op de naald en brei voor de boord, 4 naalden ribbelsteek.

5e naald: 4 steken recht (= zij rand), *3 steken recht ,1 steek averecht** herhaal van * tot **, tot 4 steken voor het einde en brei deze 4 steken recht.
6e naald: 4 steken recht (= zij rand), 2 steken recht, 1 steek averecht, *3 steken recht, 1 steek averecht** herhaal van * tot **, tot 4 steken voor het einde en brei 4 steken recht.

Herhaal deze naalden elke keer tot de hoogte is bereikt van 63 cm en brei 4 naalden ribbelsteek voor de boord. Kant alle steken af.

Babydeken: eyecatcher in elke kinderkamer

Is jouw kleintje net zo blij met het resultaat van de babydeken als jij bent? Wij kunnen niet wachten om dit te zien! Stuur een foto van het patroon of een ander dekentje naar info@wolplein.nl. Wie weet zie je hem terug op onze Wol of Fame op Facebook.

Petra breister

Geef een reactie

6 reacties

 • Karen

  Beste,


  Volgens mij klopt er iets niet in het patroontje: nl. in de 6de rij: na de laatste steek averecht moet er toch nog een extra steek recht worden gebreid voor de 4 steken recht van de zijrand? 'Herhaal deze naald': moet dit niet zijn 'herhaal telkens rij 5 en 6?'

  Mvg,

  Karen

 • marianne

  Jammer dat ik jullie afgelopen zaterdag niet heb gevonden, was in Zaltbommel in het van der Valk en wilde naar jullie toe, was toch zaterdag open?? afijn niet gevonden, volgende keer maar door de week komen, want wilde de kleuren in het echt zien en voelen. Maar om nu even 500km heen en weer te rijden?? dat doe ik niet volgende keer beter. groetjes Maarianne Becker

  • Hi Marianne,
   wat jammer dat je ons inspiratiecentrum niet hebt kunnen vinden.
   Voor de volgende keer vind je hier een kaartje met het adres.
   Wij zijn van dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Hopelijk zien we je snel :).
   Groetjes, Annelieke

 • Lizet

  Hallo, wordt deze deken op een rondbreinaald gehaakt?

 • Henny

  Beste Petra !!

  Heerlijk aan. de brei met dit patroon !
  Dank voor de duidelijke instructie !

  Succes hoor en groetjes Henny

Moment...