Bloempot haken

Bloempot haken

Bloempot haken - Het wordt steeds mooier weer, de vogels tjirpen en de bloemen staan volop in bloei. Het is mei! Hoogste tijd om een/je moeder in het zonnetje te zetten. Wat dacht je van een leuk DIY cadeautje? Speciaal voor Moederdag kun je deze mooie bloempot haken!

Voor de breiliefhebbers ontwierpen wij al een gaaf kussen voor Moederdag. Speciaal voor de hakers komen wij met deze "bloempothoes". Koop een leuk plantje, zet hem in een potje die je nog had staan en haak in de kleuren van de bloem een hoesje om het potje en klaar!

Wat heb je nodig?
Bloempot haken benodigheden
Materiaal; 1 bolletje Phildar phil coton 4 in verschillende kleurtjes & haaknaald nr.3,5

Bloempot haken - gratis haakpatroon

Begin met een magische ring met daarin 6 v.

1e toer: verdubbel alle steken = 12 v.
2e toer: *1 v., 2 v. in de volgende v.* = 18 v.
3e toer: 1 v., *2 v. in de volgende v. 2 v.,* eindig met 1 v. = 24 v.
4e toer: *3 v. 2 v. in de volgende v.* = 30 v.
5e toer: 2 v., *2 v. in de volgende v., 4 v.,* eindig met 2 v. = 36 v.
6e toer: *5 v., 2 v. in de volgende v.* = 42 v.
7e toer: 3 v., * 2 v. in de volgende v., 6 v.,* eindig met 3 v. = 48 v.
8e toer: *7 v., 2 v. in de volgende v.* = 54 v

Ga op deze manier verder totdat je bodem net zo groot is als je potje. Als je bodem groot genoeg is maak je 1 toer in de achterste lussen zonder te meerderen. Is je potje recht, haak dan verder zonder te meerderen tot de bovenkant van het potje. Is de bodem kleiner dan de bovenkant van je potje, meerder dan een aantal keren verdeeld over het potje, zodat het hoesje mooi om het potje past. De eerste toer die je dan gaat meerderen gaat als volgt: *8 v., 2 v. in de volgende v.* = 60 v. Dus iedere toer die je gaat meerderen doe je 1 v. extra tussen de 2 v. in 1 steek. Dus 9 v., 10., 11 v.,.......enz. Net zolang totdat je aan de bovenkant van je potje bent.

Wissel ondertussen af en toe van kleur voor het streep effect.

Als laatste werk je het hoesje met een sierrandje :
Maak eerst nog een rand v. in de kleur van je sierrandje.

Sluit de toer met hv. en maak 2 l.( 1e v.)  sla 2 steken over,in de volgende steek 5 stokjes, sla 2 steken over, 1 v., sla 2 steken over en haak weer 5 stokjes in de volgende steek, ga zo door tot het einde, sluit de toer met een hv. in de bovenste van de 2 l.

Phil Coton 4

De bloempot is gehaakt met het nieuwe haren Phil Coton 4. Deze draad heeft wat meer volume dan de Phil Coton 3 en is verkrijgbaar in 50 heerlijke kleuren. Kijk eens rond tussen de mogelijkheden en kies de favoriete kleuren van jouw moeder!

Deel je resultaat:

Heb jij iets moois voor Moederdag gehaakt of gebreid? Stuur een foto naar info@wolplein.nl of deel je creatie op Facebook of Instagram met #wolplein. Wie weet zie jij jouw foto terug in onze Wol of Fame. Leuk!

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks gratis patronen, inspiratie, acties en nog veel meer!

Geef een reactie

2 reacties

 • Patricia Ros

  Erg leuk idee! Ik heb van de week de phildar 4 bij jullie besteld en ben erg enthousiast! Het is heerlijk spul en ik heb er even een "testgranny"van gemaakt en die is hartstikke mooi geworden. Het is lekker dik en toch dat gladde...ik ben om hoor!

  • Wolplein.nl

   Hallo Patricia,

   wat leuk om te horen dat je ook zo enthousiast bent over de Coton 4. Wij zijn er ook echt heel blij mee net even wat dikker en in 50 kleuren!

   Nog veel haakplezier ermee. Charlotte

Moment...