Steek van de maand | Bobbelsteek haken op breiwerk

Bobbelsteek haken op breiwerk - Van die schattige bolletjes op je breiwerk geeft een speels en mooi effect. De bobbelsteek ook wel de noppensteek of popcornsteek genoemd is zowel te haken als te breien. Maar wist je ook dat je een gehaakte bobbelsteek kunt haken op een breiwerk? Dit is heel makkelijk maar zorgt wel voor een groots effect! We leggen je met een duidelijk patroon en video graag uit hoe dit werkt, brei en haak je mee?

De steek van deze maand is de bobbelsteek haken op breiwerk. We hebben al eerder uitgelegd hoe je een bobbelsteek kan haken (bekijk hier de patroontekening) en een bobbelsteek kan breien (bekijk hier de video). Maar deze maand combineren we dus deze 2 technieken! Een gehaakt nopje (bobbel) is veel sneller gemaakt als een gebreide variant. Dus als je graag breit en gemakkelijk de bobbelsteek wil toepassen dan is deze techniek perfect. We leggen je graag met een duidelijk patroon en video uit hoe je een bobbelsteek haakt op breiwerk. Kijk je mee?

bobbelsteek haken op breiwerk

Bobbelsteek haken op breiwerk - Gratis patroon

De bobbels maak je in de heengaande naald, dus aan de goede kant van het werk.
Brei 3 rechte steken. In de volgende steek gaan we een bobbel haken:
Haal de volgende steek van de breinaald en zet hem op je haaknaald.
De draad waarmee je breit ga je nu mee haken.
*Haal de draad door de steek op je haaknaald, 2 losse, 2 samen afgehaakte stokjes (deze haak je in de originele steek van je breiwerk), 1 lossen.
Draai je haaknaald en zet de steek van je haaknaald weer terug op de breinaald.*
** Brei 4 rechte steken.
In de volgende steek gaan we weer een bobbel haken. Herhaal * tot *. **
Herhaal ** tot ** nog 2x en eindig met 3 rechte steken.

Video

Handig hé? Ga jij ook de bobbelsteek haken op breiwerk?

Deel je resultaat:

We zijn benieuwd naar jouw creatie met de bobbelsteek op een breiwerk. Deel je creatie op onze Facebookpagina of op Instagram met #wolplein. Leuk!

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks gratis patronen, inspiratie, acties en nog veel meer!

Geef een reactie

2 reacties

  • Barbara

    Ik ben een trui aan het breien met een kabel ...over hoeveel steken maak je nu de bobbels... hoeveel rechte steken in totaal? Vind het wel leuk om aan iedere kant van de kabel te doen

    • Hoi Barbara, je haakt één bobbel in één steek, maar om de bobbel mooi uit te laten komen zou ik aan beide kanten van de bobbel een tricot/ribbelsteek breien. Dan zou je bobbel over 3 steken zijn. Groetjes Elianne

Moment...