Charming babydeken haken

Yarn and Colors Charming babydekentje

Babydeken haken - Verwen je eigen kleintje, of dat van een ander, met dit schattige babydekentje! Ga je voor roze, blauw of alle kleuren van de regenboog? Welke kleur het ook heeft, hij zorgt hoe dan ook voor veel warmte en is gemakkelijk in gebruik. Kies je kleuren en ga aan de slag met dit gratis patroon!

Dit kleurrijke babydekentje is gehaakt in de spinnetjessteek. De combinatie van vaste-losse-vaste in dezelfde steek geeft een leuk waaiertjes-effect en zorgt voor een soepele structuur. Het dekentje is gemaakt van Yarn and Colors Charming. Een zacht garen van katoen en acryl met een verwassen look. Uit het uitgebreide kleurenpalet van 30 kleuren kun je de mooiste combinaties maken. Haak dit dekentje voor jezelf of maak er een origineel kraamcadeau van!

Babydeken haken

Verschillende kleuren

Benodigdheden:

- Haaknaald 4,5mm
- 1 bol Yarn and Colors Charming kleur Cream (002), Mustard (015), Peony Pink (038), Peach (042), Denim (061), Larimar (062)

Afmetingen: 67 cm x 53 cm.

Haakpatroon Babydekentje

Haak 88 lossen met kleur Peach (042). Mocht je een groter of kleiner dekentje willen maken dan kun je een meervoud van 2 + 2 lossen opzetten.

Toer 1: Steek de haaknaald in de 3e losse vanaf je haaknaald en haak *1 vaste, 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, sla 1 steek over*. Herhaal nu *-* tot het einde van de toer. Je hebt nu nog 1 steek over, haak hierin 1 vaste. Haak een keerlosse en keer het werk.

Toer 2: Haak in de losse ruimte tussen de twee vasten van de vorige toer *1 vaste, 1 losse, 1 vaste*.  Zorg ervoor dat je zowel aan de voor als achterkant precies tussen de twee vasten insteekt. Zo komt het steekje straks mooi boven elkaar aan beide kanten van het werk. Herhaal nu *-* in elke losse ruimte tussen de twee vasten van de vorige toer. Haak 1 vaste in de keerlosse van de vorige toer. Haak 1 keerlosse en keer het werk.

Herhaal toer 2 voor de rest van het dekentje. In dit dekentje kun je ongeveer 19 toeren met 1 bol haken. Maak de volgende kleurwisselingen:

Toer 20: Ga verder met kleur Peony Pink (038).

Toer 39: Ga verder met kleur Cream (002).

Toer 58: Ga verder met kleur Mustard (015).

Toer 77: Ga verder met kleur Larimar (062).

Toer 96: Ga verder met kleur Denim (061).

Hecht na toer 115 alle draadjes af en span het dekentje op indien nodig.

Het ontwerp is van Elianne!

Haakpatroon babydekentje

Geef een reactie

20 reacties

Moment...