Charming babydeken haken

Yarn and Colors Charming babydekentje

Babydeken haken - Verwen je eigen kleintje, of dat van een ander, met dit schattige babydekentje! Ga je voor roze, blauw of alle kleuren van de regenboog? Welke kleur het ook heeft, hij zorgt hoe dan ook voor veel warmte en is gemakkelijk in gebruik. Kies je kleuren en ga aan de slag met dit gratis patroon!

Dit kleurrijke babydekentje is gehaakt in de spinnetjessteek. De combinatie van vaste-losse-vaste in dezelfde steek geeft een leuk waaiertjes-effect en zorgt voor een soepele structuur. Het dekentje is gemaakt van Yarn and Colors Charming. Een zacht garen van katoen en acryl met een verwassen look. Uit het uitgebreide kleurenpalet van 30 kleuren kun je de mooiste combinaties maken. Haak dit dekentje voor jezelf of maak er een origineel kraamcadeau van!

Babydeken haken

Verschillende kleuren

Benodigdheden:

- Haaknaald 4,5mm
- 1 bol Yarn and Colors Charming kleur Cream (002), Mustard (015), Peony Pink (038), Peach (042), Denim (061), Larimar (062)

Afmetingen: 67 cm x 53 cm.

Patroon Babydeken Haken

Haak 88 lossen met kleur Peach (042). Mocht je een groter of kleiner dekentje willen maken dan kun je een meervoud van 2 + 2 lossen opzetten.

Toer 1: Steek de haaknaald in de 3e losse vanaf je haaknaald en haak *1 vaste, 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, sla 1 steek over*. Herhaal nu *-* tot het einde van de toer. Je hebt nu nog 1 steek over, haak hierin 1 vaste. Haak een keerlosse en keer het werk.

Toer 2: Haak in de losse ruimte tussen de twee vasten van de vorige toer *1 vaste, 1 losse, 1 vaste*.  Zorg ervoor dat je zowel aan de voor als achterkant precies tussen de twee vasten insteekt. Zo komt het steekje straks mooi boven elkaar aan beide kanten van het werk. Herhaal nu *-* in elke losse ruimte tussen de twee vasten van de vorige toer. Haak 1 vaste in de keerlosse van de vorige toer. Haak 1 keerlosse en keer het werk.

Herhaal toer 2 voor de rest van het dekentje. In dit dekentje kun je ongeveer 19 toeren met 1 bol haken. Maak de volgende kleurwisselingen:

Toer 20: Ga verder met kleur Peony Pink (038).

Toer 39: Ga verder met kleur Cream (002).

Toer 58: Ga verder met kleur Mustard (015).

Toer 77: Ga verder met kleur Larimar (062).

Toer 96: Ga verder met kleur Denim (061).

Hecht na toer 115 alle draadjes af en span het dekentje op indien nodig.

Het ontwerp is van Elianne!

Deel je resultaat:

We zijn benieuwd naar jouw creatie! Stuur een mailtje met een foto naar info@wolplein.nl of deel het met #Wolplein op Facebook of Instagram. Wie weet schittert jouw babydekentje straks in de Wol of Fame!

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks gratis patronen, inspiratie, acties en nog veel meer!

Haakpatroon babydekentje

Geef een reactie

42 reacties

 • Nancy Heylen

  Prachtig dekentje, en mooie kleuren! Bedankt voor het patroon, deze ga ik zeker maken.

 • Anita vanbergen

  Heel mooi en schattig dekentje, prachtige kleuren.

 • Rita

  Wat een mooi dekentje! Wat een mooie steek! Ik kan niet goed haken, maar dit lijkt me niet moeilijk! Dank ook voor de goede uitleg!

 • Monique

  Wat een erg leuk patroon. Weer eens wat anders. Toppie en bedankt voor het patroon. Komt precies op tijd kan ik makkelijk meenemen naar het zieken huis.

 • Marjo

  Superleuk dekentje. Ga ik zeker haken, maar ik heb wel een vraagje.Bij de eerste toer sla je steeds 1 steek over, moet dat bij de volgende toeren ook? Groetjes Marjo.

 • Jannie

  Wat een herlijk patroon. Ga het zeker maken.

 • Sonja

  Hoi Wolplein

  Wat onwijs lief weer
  Niet moeilijk en toch dit resultaat
  Beauty hoor ;)

  Lgroetjes
  sonja

 • Miep

  Erg leuk! Mijn volgende project voor onze baby-in-spe. Wat zijn de afmetingen ongeveer van de deken volgens dit patroon gemaakt?

 • Rieki

  Watveen leuke mooie steek ga ik zeker doen dank je wel.

 • Marjo

  Bij dat babydekentje staan ook 2 mooie lappenpoppen. Waar kan ik dat patroon vinden?

 • L. Ulrich

  Wat een leuk dekentje. Ga proberen het te maken.

 • Martha

  Welke wol kan ik het beste hiervoor gebruiken voor een baby zomer deken?

 • Corine

  Beste Charlotte,

  Ik wil graag een (winter)dekentje maken met fellere kleuren. Hoeveel bollen en welke grootte haaknaald heb ik nodig als ik Yarn and Colors Must-Have of Phildar Phil Coton 3 wil gebruiken?

  Alvast dank!

  • Hoi Corine, voor deze garens kun je het beste haaknaald 2,5 tot 3mm gebruiken. Qua hoeveelheid ligt het er helemaal aan wat voor patroon je wilt gaan gebruiken, een open of dichte steek kan al schelen in de hoeveelheid garen die je nodig kunt hebben! Ik denk dat je met 10 bollen van dit katoen een heel eind komt!

 • Anna

  Is het mooi om hier nog een rand omheen te haken? En zo ja, alleen vasten of een andere rand?
  Ik ben bang dat je anders de aanhechtingen ziet van de kleurwisselingen, nl.
  Graag wil ik deze voor mijn eerste kleindkindje gaan maken.
  Alvast bedankt. Oor je reactie.
  Groetjes,
  Anna.

 • Geertje

  Graag zou ik 2 dekentjes willen haken via dit patroon. Echter de maat van elke deken is 90 x 135 cm. Hoeveel bollen garen per kleur ben ik dan nodig? Ik wil wel het getoonde kleurenpallet aanhouden.
  Bedankt alvast voor de hulp.

  • Hoi Geertje! Als ik het dekentje omreken dan kan ik met de originele oppervlakte 67 x 53/ 6 bollen = 591 cm² uit 1 bol halen. Voor een dekentje van (90 x 135)/591cm² = 21, heb je dus ongeveer 21 bollen nodig. Nu is dit getal niet fijn door 6 te delen dus kun je overwegen om met 7 kleuren te haken ipv 6 dan kom je met 3 bollen van elke kleur uit. Groetjes Elianne

 • Mirjam

  Ik zou graag de charming babydekentje willen halen in tinten wit . Zou ik dat bij u kunnen bestellen ? Decrand zou ik dan wel met die blauwtint willen doen .
  Ik hoop dat u een pakketje kan samenstellen , graag hierop uw antwoord , dank

  Groeten Mirjam Smulders

 • Tonnie Höfelt

  Wat een mooi dekentje, wol besteld ja en and colers super charming heb nu één bolletje op en ben 10,5 toer verder dusnz mijn idéé kom ik niet aan de 19 toeren en moet ik dus bij bestellen, waar ga ik de mist in haak niet strak en gebruik haaknaald 4.5.

  • Hoi Tonnie, klopt de afmeting van het dekentje wel met het origineel qua breedte? Als je dekentje breder is dan kan het zijn dat je minder in de hoogte kunt haken. Mocht dit niet zo zijn dan kun je het beste even contact opnemen met onze klantenservice. Groetjes Elianne

 • Louise van langen

  In het begin van het haakwerk is het wat kronkelig. Klopt dat?

 • Angela

  zou iemand dit patroon kunnen tekenen in een diagram.?

  zou me heel erg helpen :) vind em zoo leuk ?

 • Marijke

  Goede middag, ik ga het baby dekentje haken, en heb net de wol binnen gehad, maar daar staat op haken met 3/3,5 en het patroon zegt 4,5. Welke dikte kan ik het beste aanhouden?

 • Marijke

  Hallo, ik krijg steeds meer steken, ergens doe ik het fout, maar kan het niet vinden, ik denk in de losse
  Die ik steeds moet haken, en twee vaste in de zelfde steek, filmpje ook gevolg, maar ook met proef lapje meer steken
  Bedankt alvast voor de hulp

  • Hoi Marijke, heb je vanaf de eerste toer al meer steken? Bij toer 1 ga je tussen de groepjes van vasten een losse overslaan. Een andere optie zou kunnen zijn dat je lossen haakt tussen de groepjes van vasten? Je haakt alleen een losse tussen de twee vasten die in dezelfde steek zitten. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat je aan het begin of eind steken bijmaakt. Aan het einde van elke toer haak je 1 vaste in de keerlosse, en aan het begin van de toer ga je gelijk naar de losseruimte tussen de twee vasten en volg je het patroon van 1 vaste, 1 losse, 1 vaste. Ik hoop dat dit je helpt!

 • Sanne van Ingen Schenau

  Ik heb het pakket gekocht en gehaakt.
  Het resultaat is mooi en lekker zacht.
  Maar de steek moet je aan wennen en uithalen werkt niet bij dit garen. De wol vervilt meteen. Dus dan zijn je banen niet even breed als je een stuk garen weg moet gooien.

  Misschien niet voor beginners? Of beter met ander garen?

 • Ineke van Loon

  Hallo,
  Ook ik heb het dekentje gevonden en wil het graag gaan maken heb de wol in huis en de haaknaald, maar nu lees ik hierboven dat haaknaald 4,5 gebruikt word terwijl op het label 3,5 staat??
  Ik heb dus 3,5 meegenomen maar dan word het dekentje waarschijnlijk kleiner dan hierboven vernoemt ??
  Gr. Ineke

  • Als je 4,5 gebruikt wordt het dekentje inderdaad groter en wat losser. Je kunt een proeflapje met 3,5 maken om te kijken of je dit ook mooi vind. Als je dit geslaagd vind haak je gewoon met 3,5 en maak je het dekentje wat langer.

 • beppie

  leuke deken kunt u het patroon even naar mijn email sturen denkjewel

 • Jiska

  Ik ben begonnen aan dit patroon.
  Is het de bedoeling om vast of los te haken? Ik haak nu erg vast maar heb het idee dat de steek niet mooi uit komt..

  • Hoi Jiska!
   Als je te vast haakt, zou dat jammer zijn want dan wordt het dekentje net een plank. Dat moeten we niet hebben. De deken van Annemarie was 53cm breed. Hoe breed is die van jou en welke naalddikte gebruik je nu? Groetjes Suzanne

 • Jiska

  Wat een geweldig leuk patroon!
  Ik gebruik haaknaald 4,5 maar het lijkt nog te strak, hoort het patroon zo?

 • Anita

  Goedenavond,

  Wil dit dekentje graag haken, maar is dit geschikt voor baby’s???

  Vr.gr.Anita

 • anita van der zwan

  Is het mogelijk deze deken ook te makes in 3 of 4 kleuren Scheepjes soft fun....
  Is dit veiling voor de baby en hoe eel bolden zijn er hier voor nodig??

Moment...