Trendy colsjaal breien

canada-colsjaal-breien

Colsjaal breien - De winter komt eraan en dus kunnen we weer volop aan de brei! Wat dacht je van een lekkere dikke sjaal die naast warm, ook nog eens ontzettend trendy is? Deze hippe col breien we in een simpele steek, maar met een prachtig resultaat. Een leuk project voor beginners! 

Deze colsjaal van Katia Canada is warm, volumineus en met de neon afwerking helemaal bij de tijd. Want laat een subtiele neon toevoeging nou net helemaal in zijn deze winter! Het model is volledig in boordsteek gebreid op een rondbreinaald. Door de uiteinden van de dubbele lap met een draai aan elkaar te maken is de sjaal lekker vol en altijd in model. Ideaal toch?

colsjaal-breien-canada

Voor welke combinatie ga jij?

katia-canada-col-sjaal-garen

Materiaal:
- 4 bollen Katia Canada kleur 10
- 1 bol Rico Essentials Big kleur 25
rondbreinaalden nr. 9, 60 cm
- haaknaald nr.7
- markeerringen

Gebruik je liever een ander garen? Neem eens een kijkje bij Lana Grossa Mille II of Katia Big Merino, ook ideale garens voor zo'n heerlijke sjaal.

Breipatroon Canada colsjaal:

Zet 64 steken op en brei boordsteek 1/1 in het rond. Markeer iedere naald je eerste steek.

Brei tot je een lengte hebt van 75 cm. Kant de steken af. Maak een draai in de lap die je hebt en maak de uiteindes aan elkaar.

Neem Essentials big en haak de uiteindes aan elkaar met halve vasten. De steken komen bovenop de aanhechting te liggen. Aan beide zijkanten van de rij halve vasten haak je nog een rij van vasten.

Et voilá, de colsjaal is af! Heel veel plezier ervan!

colsjaal-breipatroon

Wat voor soort sjaal draag jij het liefst in de winter?

Geef een reactie

37 reacties

 • huybrechts sonja

  Zou je deze sjaal ook zonder de andere kleur kunnen breien? Dus enkel 1 kleur en hoe doe ik dit dan grte

  • Wolplein.nl

   Hallo Sonja, ja zeker de kleur is alleen gebruikt om de sjaal aan elkaar te maken dus je zou dat ook kunnen doen met de kleur van de sjaal! Charlotte!

 • Maria

  is een heel mooie colsjaal . 'k wil er ook wel aan beginnen. Maar.... moet dat met rondbreinaalden ? (heb ik nog nooit mee gewerkt / ben ook geen ervaren breister) .
  dankjewel

  • Wolplein.nl

   Hallo Maria, leuk om te horen. De col moet wel in het rond gebreid worden dus je kunt ook met vier naalden breien. Aangezien je niet zo ervaren bent kun je beter rondbreinaalden gebruiken, zeker een aanrader! Groetjes Lotte

 • Nandi

  Hoi! Ik wil ook heel graag (een variatie) op deze colsjaal maken. Toevallig ben ik al bezig met een gebreide col en ik wil hem in elkaar zetten op de manier die jullie hebben gedaan. Maar aan elkaar hechten met lossen? Ik zie dat niet zo voor me.. Kan aan mij liggen haha. Bedoelen jullie niet vasten?

 • Annie

  Vanmiddag heb ik bij het wolplein-showroom wol gekocht voor de Canada colsjaal. Nu staat er bij de beschrijving dat je iedere eerste naald moet markeren. Helaas heb ik geen markeerringen (beter moeten lezen). Nu ben ik geen breister en wist dat natuurlijk ook niet uit ervaring. Maar weet u een oplossing voor mij want om nu weer helemaal naar Zaltbommel te rijden voor markeerringen vind ik niet zo leuk.
  Ik heb dus ook nog nooit met een rondbreinaald gewerkt, weet ook niet goed hoe ik dat moet doen.
  Hopelijk kunt u mij helpen,
  Met vriendelijke groet,
  Annie Raaijmakers

  • Karin

   Dag Annie, je kunt ook heel goed een steek markeren met een veiligheidsspeld of een draadje van een andere kleur. Bij dat laatste wel opletten dat je het er niet tussenuit trekt :-)

  • Wolplein.nl

   Hallo Annie, dat je geen markeerringen hebt is geen probleem. Je kan een een stukje draad gebruiken of een paperclip. Je gaat het aan aantal steken op je naald zetten zoals aangegeven en dan ga je in het rond breien. Iedere steek markeren en het gaat helemaal goed komen. Succes, Charlotte!

 • Jes

  Hallo! Ik ben bezig met het breien van de sjaal. Ik vroeg me alleen af hoe jullie van bol gewisseld zijn (als je bol op is en je wilt een nieuwe beginnen)? Waar hebben jullie die losse draadjes weggewerkt en hoe?
  Alvast bedankt!

  • Wolplein.nl

   Hallo Jes, als je bol op is knoop je de nieuwe bol aan. De knoopjes bij deze sjaal is heel simpel die stop je aan de binnenkant van de sjaal want die zie je straks niet meer. Succes, Charlotte!

 • Ilona

  Hallo,

  Echt een hele leuke sjaal, ik heb de sjaal nu bijna af.. Nu het haakwerk nog.. Alleen.. Hoe pak ik dit aan? Kan iemand mij een uitgebreide uitleg geven?

  Groetjes Ilona

  • Lize huyers

   Wil ook dezelfde colsjaal breien.Ik heb garen liggen voor breinaalden nummer 6. Hoeveel steken moet ik dan opzetten ? ? ? groetjes

  • Lize huyers

   Wil ook dezelfde colsjaal breien.Ik heb garen liggen voor breinaalden nummer 6. Hoeveel steken moet ik dan opzetten ? ? ? groetjes

   • Wolplein.nl

    Hallo Lize, dat is echt even uitproberen. Ik durf dat zo niet te zeggen. Brei een proeflapje van 10 x 10 en kijk hoeveel steken je daarvoor hebt opzet. Dan kan je het door rekenen. Charlotte!

 • Lize huyers

  Wil ook dezelfde colsjaal breien.Ik heb garen liggen voor breinaalden nummer 6. Hoeveel steken moet ik dan opzetten ? ? ? groetjes

 • Charlotte

  Ik snap niet goed wat er bedoeld wordt met: maak een draai met de lap en zet de uiteinden aan elkaar. Als je rond breit heb je toch geen uiteinden? En wordt er bedoelt dat je de boven- en onderkant aan elkaar haakt? En dan gedraaid? Een soort Mobius kol?? Ik kom er niet uit.

 • Evelien

  Ik heb alle spullen binnen voor deze toffe sjaal, maar ik snap het niet helemaal...je moet breien met rondbreinaalden, maar de sjaal wordt niet rond gebreid?!
  Om die draai erin te maken heb je inderdaad losse uiteindes nodig, maar waarom de rondbreinaalden dan?

 • Isabelle

  Hi! Ik heb de sjaal nu ook af, op het haakwerk na.
  Ik heb twee vragen:
  Klopt het dat ik de lap al heb vastgezet met dezelfde wol als de sjaal? Of zet je de uiteindes vast met de andere kleur en het haken?
  Dat wordt niet helemaal duidelijk uit de tekst (er staat twee keer vastmaken).

  En zijn het nu lossen of vasten ;-)? ik lees in een van de antwoorden dat het halve vasten zijn.

 • Mia Wouters

  Ik denk als je zegt dat je het als een buis moet breien dat het duidelijker wordt wat betreft het rondbreien het is als een been van een kous, dus als het klaar is heb je een dikke dubbele sjaal

 • Katrien

  Deze colsjaal gemaakt. Super mooi en zacht!

 • Irene

  In het patroon staat kleur 10...dat is donkerder grijs dan op de foto! Jammer...

 • Irene

  De kleur vh model is nr 11

 • Elly Sonke

  Ik vindt het heel fijn weer een site te hebben gevonden voor moderne breipatronen dank je wel

 • Hilde

  Kan u de link voor de gebruikte rondbreinaalden doorsturen aub, ik vind deze (9,6 ) niet op de site
  Dank u vriendelijk

 • Louise

  Oke breiwerk is af. En nu? Eerst aan elkaar zetten met dezelfde kleur en daarna haken. Of háák je de kanten elkaar?

Moment...