BEN JIJ DE HAAKSTER 2020? - SCHRIJF JE NU IN!

Haaktalenten van Nederland en België opgelet! Na het succesvolle seizoen van 'Wolplein.nl zoekt: De HaakSTER van Nederland' kondigen wij maar al te graag aan dat er een derde seizoen van de populaire serie komt! Wolplein zoekt: De HaakSTER 2020. Heb jij het in je om Thessa's (@ilikecreatingstuff) opvolger te worden? Schrijf je dan nu in!

Een spannende afvalrace

Heb jij zin in een buitengewoon spannende race waarbij je jouw haaknaalden geen seconde uit het oog verliest? Eentje waarbij jij jouw creativiteit kan laten shinen (en misschien zelfs een podiumplek kan laten geven)? Dan hebben wij wat voor jou! In het derde seizoen van 'Wolplein zoekt: De HaakSTER' gaan wij op zoek naar de haaktalenten van Nederland en België. Wij zijn razend benieuwd wat voor een steken, patronen en kleurencombinatie jij als fervent haker in jouw repertoire hebt!

Dus ben jij iemand die graag met zijn/haar haaknaalden in de startblokken staat, lees dan snel verder!

Alle ins en outs

In de aankomende zonnige zomermaanden gaan wij van start met seizoen 3. Wat kun je verwachten? In de wedstrijd ontvang je verschillende opdrachten die variëren van grootte, moeilijkheidsgraad en mate van creatieve vrijheid. Wij verschaffen voor iedere challenge de materialen en benodigde informatie en jij doet je stinkende best om ons jouw haakskills te laten zien. Ook vlog je tijdens dit spannende haakavontuur al jouw ups en downs, van het begin tot het einde. Wij kijken ernaar uit!

Nu draait het bij handwerken vooral om het hebben van fun. Niet alleen de activiteit zorgt voor ontspanning en plezierige momenten, ook het eindresultaat tovert een lach op je gezicht. Geen verkeerde hobby dus! Maar omdat het een afvalrace is en wij je graag voor je harde werk willen belonen, hangen wij er ook een prijs aan vast. Een hele leuke prijs, kunnen wij wel zeggen!

De prijs gaat naar...

Als jij voor ons de sterren van de hemel haakt (figuurlijk gesproken dan!), willen wij je daar maar al te graag voor belonen. Dus mocht jij die podiumplek krijgen en eindigen op de eerste plaats, dan bieden wij jou (tromgeroffel...) de titel 'De HaakSTER 2020' aan én een Wolplein-samenwerking t.w.v. €1000,-; een samenwerking waarbij jij naar hartenlust verschillende haakontwerpen mag maken die de grens van Nederland en België oversteken en wij internationaal gaan promoten en verkopen. Niet bepaald verkeerd toch?! Hoor ik daar nu 'internationale faam'? :)

Schrijf je in!

Ben jij een enthousiaste en creatieve haakfanaat die met veel liefde en plezier de mooiste haaksels en patronen uit zijn of haar mouw schudt? Haak je het liefst dag én nacht en draai je je hand (en haaknaald) niet om voor een uitdagend haakproject? Schrijf je dan in!

Of je nu in het hoge Noorden of diepe Zuiden woont (Nederland en België) en sinds een aantal jaar de fijne hobby haken hebt ontdekt of al een zeer ervaren handwerker bent, je bent van harte uitgenodigd om je in te schrijven. Vul het inschrijfformulier in en verstuur het per e-mail (info@koffie-en-wol.nl) of post naar Wolplein, samen met foto's van de haakcreaties waar je erg trots op bent! - Inschrijven kan tot en met 31 mei 2020, vanaf 18 jaar.

Word jij een van de 10 haaksterren die kans gaat maken op de titel 'De HaakSTER 2020'?

Veelgestelde vragen:
Bij de vorige seizoenen kregen we regelmatig de volgende vragen. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet:

 • Welk niveau moet je hebben om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd?
  Het is belangrijk dat jij zelf een project kunt vormgeven en patronen kunt ontwerpen, uitschrijven en digitaal kunt uitwerken. En indien nodig er een digitale tel-tekening bij kunt maken. Ook is het belangrijk dat je nette steken maakt en de draadjes kunt wegwerken.
 • Hoeveel tijd krijg je voor de wedstrijdopdrachten?
  Het ligt er natuurlijk aan hoe snel je je patroon kunt bedenken en uitwerken (haken). Maar deze wedstrijd kost tijd. De tijd die je voor de opdracht krijgt hangt af van hoe ver je komt. In het begin zullen we beginnen met één week per opdracht. Daarmee zijn de opdrachten ook klein. Naarmate de wedstrijd volgt worden de opdrachten groter, uitdagender en krijg je meer tijd voor het maken van je opdracht.
 • Aan wat voor een opdrachten kan ik denken?
  Wij zijn natuurlijk op zoek naar de haakSTER 2020, uiteraard moet die van alle markten thuis zijn. De opdrachten zullen daarom ook verschillend zijn. Van techniek tot amigurumi en van woondecoratie tot baby-artikelen.
 • Ik kom uit België, mag ik dan ook mee doen?
  Jazeker! Je bent van harte welkom om mee te doen aan de wedstrijd. Wel is het belangrijk dat je de Nederlandse/Vlaamse taal beheerst.
 • Kan ik iemand opgeven/nomineren voor de wedstrijd?
  Je kan iemand niet zomaar opgeven of nomineren, want diegene moet namelijk toestemming geven om mee te willen doen. Op het inschrijfformulier dienen er verschillende persoonlijke vragen te worden beantwoord. Ook is het belangrijk dat hij/zij de ruimte in de agenda heeft om aan de wedstrijd deel te nemen. Maar je kan natuurlijk wél iemand tippen om mee te doen! :)
Geef een reactie

11 reacties

 • Anneke

  Hier bij meld ik mij graag aan voor de haakster 2020.

 • Angelique Nagtegaal

  hallo Wolplein!
  Ik heb een vraag; ik zou zooo graag meedoen aan de Haakster van Nederland, maar ik woon nu in Frankrijk.. ik kan zeker aanwezig zijn op de data die jullie gegeven hebben en ben natuurlijk bereid om extra verzendkosten voor mijn eigen rekening te nemen!
  Alvast dank voor jullie antwoord,
  Met vriendelijke groet,
  Angélique Nagtegaal

 • Eline

  Beste wolplein.
  Ik zou heel graag meedoen aan de haakster 2020 alleen er is één klein probleem: Ik ben 13 jaar en je moet 18 jaar zijn...
  Zouden jullie ook een haakwedstrijd kunnen organiseren voor jongeren van bijvoorbeeld 12 tot 18 jaar?
  Eline Vossers

 • Jeffe

  Jammer, ik ben 11 jaar en kan dus niet mee doen. Willen jullie ook eens een haakwedstrijd voor kinderen organiseren?
  Groetjes uit België!

 • Noortje

  Hallo,

  Lijkt me super gaaf om mee te doen aan de wedstrijd Haakster 2020. Dit gaat allemaal vanuit huis? Of zijn er ook meerdere data dat je aanwezig moet zijn?


  Groetjes Noortje

 • Selina zijst

  Jammer dat dit vanaf 18 jaar is ik had graag mijn talent laten zien maar ik ben pas 17.

 • Jennie Zwaan

  Ik zou ook graag meedoen met de Haakster 2020,tijd heb ik genoeg en het lijkt me een uitdaging om iets nieuws te bedenken en te haken.

 • Kelly

  Hallo,

  Hoe kan ik me opgeven? Ik doe graag mee!

 • Heidi

  Doe graag mee!

  Groetjes

  Heidi haakt (Ster)

 • Els van Vaardegem

  Hierbij wil il me aanmelden voor maakster 2020

 • Glenalee wever

  Ik wil graag meedoen. Want haken is mijn hobby en passie. Kan dag en nacht haken.

Moment...