Dromenvanger maken - Gastblog Frou Frou DIY

Dromenvanger maken

Of je het nu boho, indie of Ibiza-style noemt, hippies zijn hip! Deze en andere rages bepalen het modebeeld en hoe een heleboel woonkamers eruit zien. Zo zie je de dromenvanger steeds meer terug in Nederlandse slaapkamers. Samen met Ila van Frou Frou DIY gaan we een dromenvanger maken. 

De dromenvanger vindt zijn oorsprong bij de indianen in Noord-Amerika. Door het zelf maken en ophangen van dit traditionele voorwerp, zou je nare dromen weren. Naast een mooie gedachte is het natuurlijk ook een erg leuke accessoire. Zeker als je 'm helemaal naar eigen smaak creëert. Kleurig, in pasteltinten, lekker kitsch - het kan allemaal. Kijk je mee hoe je jouw eigen ontwerp maakt?

Dromenvanger maken? Dit heb je nodig!

  • Wol (in dit voorbeeld kleur 100 en 101 van Phildar Strass Light)
  • Grote ring van hout (gekocht bij een hobbywinkel)
  • Staaldraad of iets anders wat je makkelijk kunt buigen
  • Veren, hangers, etc. Kijk gewoon eens wat je thuis nog hebt liggen om je dromenvanger mee op te fleuren

Stap 1
Je begint met het buigen van de vorm die je graag in je dromenvanger terug ziet. Ik heb gekozen voor een hart. Waar zijn we zonder liefde, right? Uit staaldraad vorm ik het hart. Draai de uiteindes van de staaldraad om elkaar heen om het hart af te werken.

Stap 2
Leg het hart op de plek in de ring waar je hem wilt hebben en maak een start met het draaien van de wol. Knoop de draad om de ring en sla deze een paar keer om 1 punt van het hart. Dit doe je grofweg op wat plekken van het hart zodat deze op dezelfde plek blijft "hangen".

Stap 3
Als je het hart op de juiste plek hebt, draai je de wol om de ring en het hart totdat je tevreden bent over de dichtheid.

Stap 4
Bind wat wol om een vork en haal het laatste stukje tussen de middelste opening van de vork door. Leg een knoop in het geheel en schuif het bolletje wol eraf. Knip aan beide zijde de wol door et voila, je hebt een pompon.

pompon maken

Stap 5
Maak je eigen flosjes oftewel tassels. Dit doe je eenvoudig door wat wol in dezelfde lengtes te knippen, dubbel te vouwen en er een stukje wol omheen te draaien en vast te knopen.

Bevestig je pompons, flosjes, bedeltjes, kettinkjes en veertjes vast waar jij ze wilt hebben.
Er is geen juiste manier, doe het zoals jij het mooi vindt. Het is tenslotte jouw project.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, laat dan hieronder een reactie achter. Heb je suggesties voor een leuk DIY-project, dan hoor ik het ook graag.

Heel veel plezier en succes!

- Ilanit Piatzisti

Over Ila van Frou Frou DIY
Mijn naam is Ilanit en ik vind het te gek om creatief bezig te zijn. Lekker thuis aan de keukentafel, met wat hapjes en drankjes erbij. Natuurlijk is het fijn om wat voor jezelf te maken, maar eigenlijk is het net zo leuk om iemand anders te verrassen met een eigen ontwerp. Vanuit die gedachte is Frou Frou DIY ontstaan. Mijn webshop biedt jou de mogelijkheid om laagdrempelig creatief bezig te zijn. Dit doen wij door kant-en-klare Do It Yourself (DIY) pakketten aan te bieden waarmee je direct aan de slag kunt. Liefhebbers van Frou Frou DIY zijn creatief, eigenzinnig en niet bang om een statement te maken in hun stijlkeuze. Ze zijn allemaal avontuurlijk genoeg om hun eigen weg te kiezen. En dat is toch precies waar het in het leven om draait?

Geef een reactie

2 reacties

Moment...