Espadrilles haken met Saskia

espadrilles-haken-met-saskia

Espadrilles haken met Saskia? Jazeker! Saskia Laan (van Haken en Kleur) werd helemaal vrolijk van onze Spaanse zomersandalen en besloot zelf ook aan de slag te gaan. Het duurde niet lang of we kregen een mail vol kleurrijke foto's. Dit resulteerde in twee nieuwe espadrilles haakpakketten én we geven een fleurig patroon weg voor een paar strandslippers! 

Saskia is een drukbezette dame. Samen met Claire Boeter bracht zij het haakboek Haken en Kleur - Een huis vol geluk uit en in september is het al weer tijd voor een opvolger: Haken en Kleur - Feest! Gelukkig had zij naast het onderhouden van haar blog Bijsaarenmien nog wat tijd over om espadrilles te ontwerpen.

espadrilles-haken-met-saskia

Espadrilles Star
Deze excentrieke zomersandalen zijn afgewerkt met wit sierrandje en zijn versierd met wat twinkelende sterretjes. Ideaal voor onder een little black dress of om een outfit op te vrolijken.

Espadrilles Aqua
Dit paar doet ons denken aan de zee. Een mooie levendige blauwgroene kleur, afgewerkt met witte kettinkjes. Prima te combineren met een jurkje, shorts en zelfs met een spijkerbroek voor de wat koudere dagen.

espadrilles-haken-met-saskia

Espadrilles haken met Saskia

Speciaal voor Wolplein.nl bezoekers heeft Saskia ook een paar vrolijke strandslippers (maat 40) gemaakt. Deze rode stappers zijn versierd met sterren en zijn open en lekker luchtig. Het patroon staat hieronder!

espadrilles-haken-met-saskia

Wat heb je nodig?

espadrilles-saskia

Materiaal; Phildar Phil Coton 4 kleur 84 & 76, haaknaald nr. 3.5, espadrille zolen & een handwerknaald.

De bovenkant maak je zo:
Begin met 22 lossen (of: zet je voet op het zooltje, meet je ketting op aan de hand van het midden van je voet. Zit het strak, maar knelt het niet: dat is prima!

Toer 1-18: een vaste op elke steek.
(Ga na of je dit mooi vindt staan bij jouw voet, je kunt het nu nog korter of langer maken!)

De rand:
Met roze haak je een *vaste, 2 steken overslaan, (2 stokjes, 3 lossen en 2 stokjes in dezelfde steek), 2 steken overslaan. herhaal vanaf *

Met rood haak je *een vaste in de ruimte van 3 lossen. (2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes) in de vaste van de vorige toer. herhaal vanaf *

De sterren borduur je zo:
Met naald en draad borduur je sterren: kies een middelpunt voor je ster en zoek 6 punten die op ongeveer dezelfde afstand van dat middelpunt staan. Steek je naald in die punten en kom wel steeds weer terug in je middelpunt. Ga achterlangs naar je volgende middelpunt.

Zet nu dit prachtige lapje op je zooltje vast: gebruik een lang stuk garen en gebruik bij voorbaat een rondje naald met scherpe punt. begin op elke hoek die je wilt en let op: Bij de voorkant, waar je tenen mooi zichtbaar zijn, trek je de draad een klein beetje strak, zodat je een klein plooitje krijgt.

Maat
Met dit patroon maak je een paar in maat 40. Wil je een grotere of kleinere maat, meet dan de breedte van je voet en pas je steken daarop aan.

Espadrilles haakpakketten
Voor de zomer van 2014 (en lang daarna) hebben we een aantal trendy espadrilles haakpakketten. Je ontvangt het patroon en garens samen in één pakketje, super handig! Welke vind jij het leukst?

Saskia en wij vinden het erg leuk om jullie zelfgemaakte espadrilles te zien. Stuur een foto naar info@wolplein.nl en wie weet schittert jouw paar straks in onze Wol of Fame op Facebook!

Geef een reactie

7 reacties

 • Carmen

  Hallo,

  Erg leuk maar waar koop ik de espadrille zolen

  Gr. Carmen

  • Wolplein.nl

   Hallo Carmen, dankjewel! De zolen koop je gewoon bij ons: http://www.wolplein.nl/fournituren/gereedschap/prym-espadrilles-zolen

   Groeten, Lara

 • marilyn

  Erg leuk maar er staat niet bij hoe je het hiel stuk doet .

  Leuk voor mijn dochter.

  • Wolplein.nl

   Bij de rode slippers zit geen hielstuk, dat is alleen bij de espadrilles die je hier ziet: http://www.wolplein.nl/espadrilles-haakpakketten

 • annie

  Volgens mij heeft dit patroon geen hielstuk.Het is gewoon een slipper.
  Als je het pakket bestelt heb je er volgens mij wel een met een hielstuk.Het is een ander patroon.Lijkt mij ook een heel leuk patroon uit het pakket.Dat is de aqua

 • brenda

  Hallo wolplein,
  op de foto waar de rode espadrille op staan zie ik wel een hielstuk?

  raar? hoe lang krijg je het patroon gratis?
  ik heb nog wat projecten lopen die ik eerst wil afmaken...... raar ik zie elke keer weer iets anders die ik wil gaan maken. hihih

  • Wolplein.nl

   Hallo Brenda,

   het gratis is het patroon van de slipper. Wil je de rode espadrilles maken met hielstuk dan kan je deze als pakket bestellen en bij het pakket zit het patroon van deze espadrille.

   Succes met het afmaken van je projecten!
   Charlotte

Moment...