Gehaakte slinger voor je kerstkaarten!

Slinger haken kerstkaarten

Nu Sinterklaas weer onderweg is naar Spanje, kunnen we ons gaan voorbereiden op kerstmis. Wat is december toch een heerlijke feestmaand! Ligt jouw pen al in de aanslag om een hoop kerstkaarten te schrijven? Die van Saskia wel! En ze bedacht meteen een handige gehaakte slinger om haar ontvangen kaarten aan op te hangen.

Ben jij ook ieder jaar weer op zoek waar je jouw kerstkaarten kunt ophangen? Met deze gehaakte slinger voor je kerstkaarten grijp je nooit meer mis. Sas maakte de slinger met 3 bolletjes Yarn and Colors Must-have Mini's. Met een lengte van 25 meter is dit katoengaren ideaal voor snelle projecten als deze. Zo heb je binnen no time een leuke slinger, maar houd je ook nog genoeg tijd over om verder te gaan met onze KerstCALender!

Benodigdheden
- Yarn and Colors Must-have mini (kleuren 31, 87, 37)
- Haaknaalden 2, 3 en 3,5 mm

Afmeting:
De ketting heeft een lengte van 1 meter.

Gratis patroon kerstslinger

Gratis patroon voor een gehaakte slinger

Toer 1: Haak met naald 3,5 en kleur 31 (Cardinal) 163 lossen óf een meervoud van 3+1.
Toer 2: Haak 2 beginlossen, 1 stokje in elke steek tot het einde van de toer. Hecht af.
Toer 3: Hecht aan met kleur 37 (Cotton Candy). 1 beginlosse, 1 vaste, *3 lossen, 2 steken overslaan, 1 vaste. Herhaal vanaf * tot het einde van de toer. Hecht af.
Toer 4: Hecht aan met kleur 87 (Amazon) op de eerste vaste, 1 halve vaste, 1 vaste, in het eerste boogje: *1 vaste, 2 halve stokjes, 1 vaste, naar volgend boogje. Herhaal vanaf * tot het einde van de toer. Hecht af.
Toer 5: Ga naar toer 1 en haak met kleur 37 (Cotton Candy) op de lossenketting: 1 beginlosse, 1 vaste in elke steek tot het einde van de toer. Hecht af.

Zo maak je de kerstkaarten vast:
Maak met een dikke scherpe naald of perforator gaatjes in de bovenkant van de kaart. Houdt ongeveer een cm tussen de gaatjes aan en prik ze een halve cm vanaf de randen. Hecht met haaknaald 2 aan met kleur 31 (Cardinal) in het meest rechter gaatje. 1 beginlosse, *1 vaste, 3 lossen, naar volgend gaatje. Herhaal vanaf * tot het einde van de eerste kaart en spring dan over naar de volgende kaart. Haak zo alle kaarten aan elkaar. Je kunt op deze manier ook 1 kaart voorzien van boogjes. Maak vervolgens de kaart(en) vast aan de slinger. Het is handig om met spelden te bepalen waar de kaarten komen. Zet ze met een strikje vast.

Geef een reactie

Een reactie

  • Nel

    Wat leuk, die kerstslinger. Snel te haken en een mooie " bodem". voor de kaarten ipv een mandje waar ze nauwelijks zichtbaar zijn in de stapel.
    Dank voor dit leuke idee!

Moment...