Doe mee met de Goedgemutste Breicampagne 2017

Goedgemutste Breicampagne: creatief voor het goede doelBen jij ze ooit weleens tegengekomen in de winkel: Innocent smoothies met een vrolijk mutsje erop? Het zou zomaar kunnen. Deze winter gaat de Goedgemutste Breicampagne van het sapjesmerk namelijk haar twaalfde jaar in. Ook zin om mutsjes te breien of haken voor het goede doel? Lees snel verder. 

De Goedgemutste Breicampagne is een leuk initiatief van Innocent om zich in te zetten voor het Nationaal Ouderenfonds. En Wolplein doet weer mee! Brei of haak jij ook mee voor het goede doel? Insteken, omslaan, doorhalen en opsturen! Zo simpel is het om een bijdrage te leveren aan de campagne. Je hoeft namelijk alleen maar een mutsje te breien – of haken, wat jij wilt. Als dat gelukt is, mag je er gerust nog eentje maken. Of tien. De mutsjes hoeven niet perfect te zijn. Als jij er je best op hebt gedaan, zijn wij (en het Ouderenfonds) er blij mee.

Hoe werkt de Goedgemutste Breicampagne?

hoe-werkt-brei-mee-met-innocentOp de website van de Goedgemutste Breicampagne vind je heel veel leuke patronen voor beginners, gevorderden of experts. Je kunt het beste gebruik maken van een dun garen dat geschikt is voor naald 3/4. Denk bijvoorbeeld aan Stylecraft Special DK, Yarn and Colors Charming of Phildar Partner 3.5.

Ben je overtuigd?

Net zo enthousiast als wij over de mutsjescampagne? Je mag zoveel mutsjes maken als je wilt – zo leuk! Lever ze in ieder geval in voor 8 december 2017. En in de tussentijd kun je je enthousiasme delen in de Facebook-groep van de campagne. Dan delen wij onze patroontjes met jou!

Gebreide en gehaakte mutsjes van Wolplein

Haakpatroon door Saskia

 

Benodigdheden:
- Yarn and Colors Must-have Mini: kleur mustard (15), Cotton candy (37) en Peony Leaf 86)
- Haaknaald 3

Haak met Cotton candy 30 lossen en haak de eerste en laatste lossen samen (zorg dat je geen draai hebt). Pak kleur Mustard erbij en neem deze mee (zoals Mochilla haken).
Toer 1: 1 beginlosse, haak in de achterste lussen met Cotton candy in elk steek 1 vaste. Bij de laatste steek wissel je bij de laatst omslag van Cotton candy naar Mustard.
Toer 2: haak met Mustard in elke steek 1 vaste in de achterste lus. Bij de laatste steek wissel je bij de laatst omslag van Mustard naar Cotton candy.
Herhaal toer 1 en 2 nog 5x.

Afwerking: hecht Mustard af en haak met Cotton candy 1 vaste, 1 losse, 1 steek overslaan op de bovenste toer. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek. Haal de draad door de boogjes die ontstaan en trek de draad samen.

Maak met Peony Leaf een pompon: wikkel hiervoor het garen een aantal keer om twee vingers en zet het klosje vast met een stuk garen. Knip de pompon op maat en zet het bovenop het mutsje vast. Hecht nu nog de draadjes aan het begin van de eerste toer weg.

Haakpatroon door Annemarie

 

Benodigdheden:
- Restjes katoen geschikt voor haaknaald 2 - 3,5, zoals Phildar Phil Coton 3, Catania of Yarn and Colors Must-Have.
- Haaknaald 3
- Vork voor maken van pomponnetje

Gebruikte steken:
l = losse
v = vaste
hv = half vaste
hst = half stokje
st = stokje
dst = dubbelstokje

Het mutsje wordt in het rond gehaakt. Je sluit je toeren niet af, maar haakt steeds door. Maak gebruik van bijvoorbeeld een markeerring om de eerste steek van je toer aan te geven.
Je begint aan de onderzijde van het mutsje.
Haak een ketting van 31l. Sluit deze met 1hv in de eerste l tot een ring. Zorg ervoor dat je geen draai hebt in je lossenketting.
Toer 1: Je gaat nu op de lossenketting haken. Haak nu * 1v in d eerste l, 1st in de 2de l*. herhaal *tot*, tot het einde van de toer. Je hebt in totaal 30 steken.
Toer 2: Haak 1v op iedere van de vorige toer. Haak een reliëfhst stokje om ieder st van de vorige toer. Dit door je door je haaknaald niet in de bovenzijde van je stokje te steken, maar aan de voorzijde van rechts naar links onder het st door (30).
Toer 3: Herhaal toer 2. Je haak nu een reliëfhst om ieder hst van de vorige toer (30).
Toer 4: Verander van kleur. Haak nu 1v op iedere steek (30).
Toer 5 t/ 15: Je gaat nu diepe vasten haken. Je steekt hierbij je haaknaald niet in de bovenkant van de steek, maar door het V-tje van de vaste aan de voorzijde. Haak steeds 30v in iedere toer (30).
Toer 16: Haak nu weer gewone v. Haak elke 4de en 5de v samen (24).
Toer 17: Haak elke 3de en 4de v samen (18). Sluit af. Rijg de einddraad aan de bovenzijde door je steken heen en trek zo de steken bij elkaar. Werk alle draden netjes weg.

Maak nu dezelfde kleur als je begintoeren een pomponnetje om je vork heen en naai deze vast aan de bovenzijde van je mutsje.

Breipatroon door Monique

 

Benodigdheden:
- Yarn and Colors Charming kl. 85 en 35
- Drops Air uni colour kl. 1
- Breinaalden 3 en 3,5
- Haaknaald 3

Gebruikte steken:
- Boordsteek
- Tricotsteek
- Lossen

Zet 22 steken op en brei 3 nld. boordsteek (1 r., 1 av.) met ecru en breinaalden 3, kleurwissel roze. Vanaf de boord ga je verder met breinaalden 3,5
2 nld. r.,  kleurwissel ecru. *1 nld. r., 1 nld av.* Herh.*-* nog 1x, kleurwissel roze. 2 nld. r., kleurwissel groen. 2 nld. r., kleurwissel ecru. 1 nld. r., 1 nld av., kleurwissel roze. 2 nld. r., kleurwissel ecru. *1 nld. r., 1 nld av.* Herh.*-* nog 2x. Hecht af.

Haak een ketting van 20 l. met ecru en maak hier aan allebei de kanten een flosje aan met roze. Knoop het koordje om de bovenkant van het mutsje.

haak-de-leukste-mutsjes

Je gebreide of gehaakte mutsjes inleveren

  • Neem ze mee op je volgende bezoek naar ons inspiratiecentrum in Zaltbommel (meteen een goede reden om langs te komen) of verstuur ze per post;
  • Neem ze mee naar de KreaDoe in de Jaarbeurs, Utrecht die dit jaar plaatsvindt van 1 t/m 5 november en breng een bezoek aan onze kraam;
  • Verstuur ze gratis naar Innocent:

Pantar, t.a.v. De Goedgemutste Breicampagne
Antwoordnummer 1181
1110 VB Diemen

Ben jij ondanks de duidelijke patronen nog niet zo’n held in breien of haken, maar wil je wel een bijdrage leveren aan dit goede doel? Koop vanaf januari een Innocent smoothie met een gebreide of gehaakte muts. Innocent verkoopt namelijk niet alleen producten die goed smaken, maar die ook nog eens goed voor je zijn. En voor een ander, want op deze manier draag je alsnog je steentje bij aan de Goedgemutste Breicampagne!

Verschillende-innocent-mutsjes

Wat je misschien ook leuk vindt:

Geef een reactie

21 reacties

Moment...