Haken en breien voor Pasen - De leukste gratis patronen!


Haken en breien voor pasen

Wil je haken en breien voor Pasen? Laat je dan inspireren door onze patronen en complete pakketten! In de afgelopen jaren hebben we een mooie collectie paasprojecten opgebouwd. Van schattige paashaas tot kleurrijk placemat; in deze blog zetten we alle leuke projecten op een rijtje!

Haken en breien voor Pasen - We kunnen niet wachten op de lente, de frisse vrolijke kleuren en het feest dat bij de lente hoort: Pasen! Om tijdens de paasdagen volop te genieten van een gezellig huis, hebben we alle paasprojecten op een rijtje gezet. Voor welk project ga jij?

Brei- en haakpatronen voor Pasen

Pasen haakpakket 2019

Pasen haakpakket 2019 
Met dit vrolijke Pasen haakpakket maak je de mooiste decoraties voor Pasen! Het Pasen haakpakket bestaat uit een schattige kip met eitjes en kuikentjes die je mooi kunt neerzetten op een prachtig gehaakt plateau. Maak daarnaast je paastak helemaal hip met het exclusieve knipvel waaruit je de leukste paasfiguurtjes knipt. Maak ze af met een kleurrijke pompon en klaar zijn jouw unieke hangers voor in de paastak. Decoreer je tafel met deze schattige zelfgemaakte items of maak een speciaal hoekje in je interieur samen met je (klein)kinderen. Kortom; in dit haakpakket zit alles wat je nodigt hebt om vrolijke paasdecoratie te maken!
- Meer info over dit haakpakket
- Shop het Pasen haakpakket 
- Tips over haken met teddygarens. In het pakket zitten diverse materialen en garens, waaronder het teddygaren Yarn and Colors Furry. Wij hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet zodat jij met plezier kan haken met teddygarens!

Haken en breien voor pasen

Kuiken Paasmandje

Dit kuiken paasmandje is een echte eye-catcher op de ontbijttafel en het perfecte item om je gevonden chocolade paaseitjes in te bewaren. Door de schattige uitstraling is het kuiken paasmandje leuk voor de allerkleinsten om mee te nemen op hun zoektocht naar paaseitjes. Maar hij is natuurlijk ook super geschikt als decoratie op je paastafel. Zet er een leuk potje met frisse lentenbloemen in zoals een narcis of krokus, en maak zo je huis Pasenproof!

Benodigdheden:
- 2 bollen Yarn and Colors Fabulous Cream (2)
- 1 bol Yarn and Colors Must-Have Sunglow (13) & Fiery Orange (22)
- 1 bol Rico Baby Teddy Aran Yellow (18)
- 1 paar zwarte veiligheidsoogjes 10mm
Haaknaald 2,5mm & 4mm

Bekijk het patroon van het kuiken paasmandje hier!

Paashazen haken

De paashaas kan natuurlijk niet ontbreken bij het paasfeest. Deze schattige haasjes zijn al jarenlang een groot succes; lekker eenvoudig maar super leuk! Haak ze met een enkele draad voor een klein haasje en met een dubbele draad voor een groter resultaat. Nu alleen de juiste kleur kiezen en je kunt aan de slag!

Benodigdheden:
- 2 bollen Lana Grossa Organico kleur 45, 60, 6 & 61
- Haaknaald nr.6 (dubbele draad) of 4 (enkele draad)
- Vulling

Bekijk het haakpatroon van de paashazen hier.

Haken en breien voor pasen

PaasCAL 2017

Haak de paasdagen tegemoet met deze Paas Crochet Along! Tijdens de PaasCAL uit 2017 haakte we 6 kleurrijke eieren in verschillende technieken. En het leuke is dat ze tijdloos zijn waardoor je er ook dit jaar prima mee aan de slag kunt! De kleurrijke eieren kunnen gemakkelijk in de paastak gehangen worden en geven je huis een gezellige en vrolijke look. Haak jij aan?

Wil je er helemaal klaar voor zitten? Met het complete pakket voor de Paas CAL heb je alle materialen in een keer in huis.

Benodigdheden om te starten met de CAL:
- 1 bol Phildar Phil Coton 3 kleur 34, 77, 58, 86, 33, 99, 93, 59, 76 en 63. (Let op: Omdat Phildar Phil Coton 3 kleur 59 Menthe en 77 Tournesol niet meer leverbaar zijn bij Phildar zijn deze vervangen voor kleur 42 Piscine en kleur 45 Soleil) 
haaknaald nr. 2, 2.5 en 3 mm
- 1 zak vulling 250 gram
- paastak

Bekijk de patronen van de PaasCAL 2017 hier!

Haken en breien voor pasen

Kip en kuikens haken

De kippenfamilie met twee kippen en twee kuikens is ook een pareltje in onze paasprojecten-collectie. Wij zijn er helemaal dol op en vooral de pluizige kuikentjes - gemaakt van pompons - hebben een hoog cuteness gehalte. Worden dit jouw nieuwe vriendjes tijdens Pasen?

Benodigdheden:
- 3 bollen Drops Paris kleur 17
- 1 bol Drops Paris kleur 35
- 1 bol Phildar Phil Coton 3 kleur 71 en 64
- 1 bol Rico Baby Teddy Aran kleur 18
Haaknaald 2,5 en 4
Clover pompon maker 65mm en 45mm
Vulling
Veiligheidsoogjes 6mm

Bekijk het haakpatroon van de kip en kuikens hier.

Haken en breien voor pasen

Paasmandje haken

Het eieren zoeken is voor kinderen misschien wel het grootste feest tijdens Pasen. Dan komt een schattig mandje om al je gevonden eieren in te verzamelen wel goed van pas. Met het patroon van dit schattige paasmandje maak je menig dreumes klaar voor het eieren zoeken.

Materiaal: 
- 2 bollen Lana Grossa Cotton mix 50 (Alternatief: Yarn and Colors Fabulous)
Haaknaald nr.6

Bekijk het haakpatroon van het paasmandje hier.

Haken en breien voor pasen

Paashangers haken

Om zowel de lente als Pasen te vieren is de paastak een veelgebruikt accessoire om je huis mee te versieren. Daar kun je natuurlijk alle soorten versieringen in hangen, zoals gehaakte eitjes, mandjes, kuikentjes en haasjes. Ga aan de slag met de kleine patroontjes en versier je huis met een vrolijk gevulde paastak!

Benodigdheden:
- 1 bol SMC Catania kleur 105, 401, 402, 403,  409, 410, 411, 413, 414 en 415
Haaknaald nr. 2
- 1 zak vulling van 250 gram
- 6 paar veiligheidsogen 6 mm
- paastak

Bekijk de haakpatronen van de paashangers hier.

 

Haken en breien voor pasen

Placemats breien voor Pasen

Een uitgebreid paasontbijt, brunch of diner? Kleed je tafel vrolijk aan met zelfgemaakte placemats. Dit driekleurige ontwerp heeft een leuk ruit patroon een lijkt zelfs een beetje op de kleurrijke versie van boerenbond. Ideaal om een kleurrijk paasfeest tegemoet te gaan!

Benodigdheden: 
Breinaalden 40 cm, 6 mm
- 2 bollen Durable Cosy kleur 2139, 212 en 210
- 1 bol Durable Cosy kleur 2137

Bekijk het breipatroon van de placemat hier!

Haken en breien voor pasen

Eierdopje haken

Ben je nog op zoek naar dopjes om de eitjes in te presenteren? In welke stijl je paasontbijt ook is, deze eierdopjes zijn altijd leuk. Kies je favoriete kleuren, ga ermee aan de slag en presenteer je eitjes in stijl!

Benodigdheden:
- 1 bol Yarn and Colors Must-have kleur 065, 074, 011, 042, 044, 038, 081, 052
markeerringen
haaknaald nr. 2,5

Bekijk het haakpatroon van de eierdopjes hier!

Haken en breien voor pasen

Kuiken breien

Naast haken kun je je kuikentjes natuurlijk ook breien! Dit gebreide kuikentje van Drops Melody krijgt door het pluizige garen een heerlijk knuffelbaar uiterlijk. De pootjes en het snaveltje van ijzerdraad omwikkel je met oranje garen, et voilà, je kuiken is af!

Benodigdheden:
-  1 bol Drops Melody kleur 14
-  restje oranje katoen voor de snavel en poten
-  Breinaalden 40 cm 2,5  mm
-  Haaknaald 2,5 mm
-  Vulling
-  1 paar veiligheidsoogjes 6mm
-  24 cm ijzerdraad voor de pootjes

Bekijk het breipatroon van het kuikentje hier!

Haken en breien voor pasen

Placemats haken

Voor iedere gelegenheid kun je andere placemats gebruiken. Dit ontwerp in zachte pasteltinten is helemaal in paasferen. Saskia maakte er bovendien een leuk ajourpatroontje van eitjes in zodat het paasontbijt, -lunch of -diner niet meer stuk kan.

Benodigdheden:

Phildar Phil Coton 4: 2 bollen kleur 75, 86, 69 1 bol kleur 01, 33, 58
Haaknaald 3,5mm

Bekijk de haakpatronen van de placemats hier!


Wat ga jij haken en breien voor Pasen?
We zien graag jouw creaties verschijnen op onze Facebookpagina of op Instagram met #wolplein.

 

 

Geef een reactie

10 reacties

Moment...