Hoooked Eucalyps babytrui – Gratis breipatroon  

Verwen de tere babyhuid van je kleintje met deze comfortabele Hoooked Eucalyps babytruitje! Deze trui is enorm zacht én ademend doordat je met het natuurlijke garen Hoooked Eucalyps breit. Perfect dus voor het maken van babykleding! Je stelt je kleintje niet bloot aan schadelijke stoffen want dit garen is gemaakt van eucalyptus, 100% plantaardig dus! De kleuren van het Hoooked Eucalyps zijn zoet en zacht, de trui is speels en comfortabel en het breipatroon is geschikt voor gemiddelde breisters… Wat wil je nog meer? Oja het gratis breipatroon! Lees verder en ontdek meer over dit garen én het gratis patroon.  

Hoooked Eucalyps babytruitje - Het patroon van dit Hoooked Eucalyps babytruitje  bestaat uit de simpele tricotsteek en een mooi ajourpatroontje waarmee je stippen creëert. Een afwisselend patroon wat geschikt is voor breisters die de basissteken goed onder de knie hebben.

Pak je breinaalden uit de kast (of bel je moeder/oma op om dat te doen) en brei met het natuurlijke garen Hoooked Eucalyps deze babytrui. Dit plantaardige garen heeft een subtiele glas, een gladde draad, is enorm zacht en zeer absorberend. Kies uit het prachtige kleurenpalet van Hoooked Eucalyps. Je hebt de keuze uit pasteltinten zoals babyblauw (de kleur van het truitje op de afbeelding), zacht oranje/roze en mintgroen maar ook felle en sprekende kleuren zoals roze, groen, en geel. Kies de kleur die het beste bij jouw kleintje past en brei dit comfortabele babytruitje!

Weekactie: Je ontvangt een gratis patronen flyer bij aanschaf van €20,- aan Hoooked Eucalyps garens. In dit mini magazine vind je 3 patronen met het nieuwe garen Hoooked Eucalyps. Het magazine bevat een breipatroon van een damessjaal en babymutsje en een haakpatroon van een schattig wafeldekentje.
Hoooked eucalyps

Benodigdheden

Garens: 
Hoooked Eucalyps in de kleur celeste (kleurnummer: 09)
Aantal bollen is afhankelijk van de maat
De maten A) 62 B) 68 C) 74 D) 80 E) 86
A) = 1 bol, B)2 = bollen, C) = 2 bollen, D) = 2 bollen en E)= 2 bollen.

Overige benodigdheden:
2 Knopen
Breinaalden 3- 3,5  mm
Stopnaald
Haaknaald 3- 3,5  mm (voor het randje langs de hals)

Gratis breipatroon Hoooked Eucalyps babytruitje

Steekverhouding 10x10: 23st. x 30 naalden

Structuur van het truitje
Dit babytruitje bestaat uit 4 losse onderdelen: een rugpand, een voorpand en 2 mouwen. Deze brei je individueel, om ze vervolgens aan het eind aan elkaar te naaien.

Gebruikte steken:
Tricotsteek: 1 naald averecht, 1 naald recht
Boordsteek: 1 steek averecht, 1 steek recht.
Stipjespatroon: Het patroontje wat ingebreid is gaat over een meervoud van 4 + 2 kantsteken. Je breit het stipjespatroon als volgt:

2e en alle even nld.: alle s. av.

Nld 1: *3 steek recht, 1 steek averecht*
Nld 2: alle steken averecht
Nld 3: alle steken recht
Nld 4: alle s steken averecht
Nld 5: 1 steek recht, *1 steek averecht, 3 steken recht*, 1 steek averecht, 3 steken recht
Nld 6: alle steken averecht
Nld 7: alle steken recht
Nld 8: alle steken averecht

Rugpand
Gebruik 3 mm breinaalden.
Zet A) 60 steken, B) 64 steken, C) 68 steken, D) 72 steken, E) 76 steken op en brei 10 naalden boordsteek. Ga nu over naar 3.5 mm breinaalden.
Brei het stippenpatroon zoals hierboven aangegeven tot het rugpand een totale lengte van A) 23cm, B) 26cm, C) 29cm, D) 32cm, E) 35cm heeft.

Kant de middelste A) 16 steken, B) 16 steken, C) 18 steken, D) 18 steken, E) 20 steken af en brei ieder deel apart verder.
Kant aan weerszijde van de hals nog 1x3 steken af.
Rechterdeel: kant op A) 24cm, B) 27cm, C) 30cm D) 33cm, E) 36cm aan de rechterkant de resterende A)19steken, B) 21 steken, C) 22 steken, D) 24 steken E) 25 steken af.
Linkerdeel: ga over op 3 mm naalden en brei aan de linkerkant nog 8 nld. boordsteek.

Kant alle steken soepel af.

Voorpand

Breien als rugpand tot A) 21cm, B) 24cm, C) 27cm, D) 30cm, E)33 cm.
Kant middelste A) 6 steken, B) 6 steken, C) 8 steken, D) 8 steken, E) 10 steken af en brei ieder deel apart verder.

Kant aan weerszijden van de hals elke tweede nld. nog 1x3 steken, 2x2 steken en 1x1 steek af. Op een totale hoogte van A) 24cm, B) 27cm, C) 30cm, D) 33cm, E) 36cm de resterende A) 19 steken, B) 21 steken, C) 22 steken, D) 24 steken, E) 25 steken aan de linkerkant afkanten.

Rechterkant: gebruik 3 mm naalden. Brei nog 8 nld. boordsteek, en maak daarin 2 knoopgaten op de volgende manier: omslag, gevolgd door 2 s. samen breien.

Mouwen
Gebruik 3mm naalden.
Zet A) 34 steken, B) 36 steken, C) 40 steken, D) 42 steken, E) 44 steken op.
Nld 1-9: Brei boordsteek.
Nld 10: Meerder 6 steken verdeeld over de steken.
Ga over op 3.5 mm naalden.
Brei verder met nld. 3.5 mm in tricotsteek, beginnend in de eerste nld. van het stipjespatroon.

Meerder aan weerszijde van elke 4e nld:
A) Maat 62: 8 x 1 steek breien tot 15cm
B) Maat 68: 10 x 1 steek breien tot 17cm
C) Maat 74: 11 x 1 steek breien tot 19cm
D) Maat 80: 12 x 1 steek breien tot 21cm
E) Maat 86: 13 x 1 steek breien tot 23cm

Tip: houd rekening bij het meerderen met de stipjespatroon; deze zet zich ook op de gemeerderde steken voort.

Afwerking
Naai alles in elkaar en haak langs de hals een randje vasten. Zet de knopen aan.


Wij zijn benieuwd naar jouw gebreide Hoooked Eucalyps babytruitje! Deel hier een foto van op onze Facebookpagina of op Instagram met #wolplein.

Geef een reactie

8 reacties

 • Marja

  Het patroon geeft naalden 3 en 3,5 aan, terwijl het garen geschikt is voor naalden 4 tot 5.
  Dat schept onduidelijkheid.
  Naskden 3 en 3,5 lijkt me dan nvt.
  Graag uw reactie.

  • Goedemorgen Marja,

   Dank je voor je vraag. Het kan altijd voorkomen dat een patroon op een andere naald wordt gehaakt of gebreid dan op het garen zelf wordt aangegeven. De naalddikte op het label van de bol is de gemiddelde naald, maar per steek en per hand van haken of breien variëert de dikte die je moet gebruiken altijd. Een knuffel moet bijvoorbeeld vaak 1mm strakker dan de gemiddelde naalddikte zodat je de vulling er niet doorheen ziet en een deken wordt vaak met naalden van 1mm groter gemaakt omdat deze lekker soepel moet zijn. Daarnaast wordt een reliëfsteek zoals de wafelsteek met een dikkere naald gemaakt dan een gewone gladde steek omdat een reliëfsteek meer ruimte nodig heeft.

   Het babytruitje wordt gemaakt met een heel mooi fijn en dicht steekje. De ontwerper vond dat deze naalden, 3mm en 3,5mm, het mooiste resultaat gaven en schreef daarom het patroon in deze naalddikte.

   Let op: maak altijd een proeflapje, want het zou kunnen dat je met jouw hand van breien of haken een dikkere of dunnere naald nodig hebt. De stekenverhouding van dit patroon in het stipjespatroon is 'Steekverhouding 10x10: 23 steken x 30 naalden'. Als je een proeflapje maakt van 23 steken en 30 naalden en deze wordt kleiner, moet je een halve mm grotere naald proberen. Wordt hij groter, dan dien je een halve mm kleinere naald te proberen. Net zolang tot je precies uit komt op de stekenverhouding van het aangegeven proeflapje. Dan weet je precies welke naald je voor het project moet gebruiken met jouw hand van breien.

   Veel succes en breiplezier!

   Vriendelijke groet, Suzanne

 • Miranda

  Bij de hals van het rugpand moet ik 16 steken afkanten en dan nog 1x 3 steken aan weerszijde dus eigenlijk kant ik dan 22 steken af toch? Of mis ik iets.

  • Goedemiddag Miranda,

   Wat leuk dat je het truitje aan het breien bent!
   Je kant inderdaad voor jouw maat in totaal 22 steken af. De middelste 16 eerst en in de volgende naald 3 steken aan iedere kant, dus in totaal 16+3+3=22 steken.

   Veel breiplezier! Groetjes Suzanne

 • Julia

  Bij de kleinste maat heb je volgens de beschrijving aan 1 bol genoeg.
  Dit is helaas niet zo.
  Op zich niet erg, maar nu moet ik nog wel een bol bijbestellen met weer de verzendkosten.
  Ook bestaat de mogelijkheid dat het verfbad net even iets anders is.

  Julia kamsma

  • Goedemorgen Julia,

   Het spijt mij om te horen dat je niet uit komt met het door Hoooked aangegeven aantal bollen. Zou het kunnen dat jouw werkje ietsje groter is uitgevallen dan de pandjes in het patroon? Heb je het proeflapje gemaakt en op welke naald kwam je uit?

   Voor het verfbad mag je even contact opnemen met de klantenservice. Je kunt ons mailen of bellen. Dan kijken wij graag het verfbadnummer voor je na in ons magazijn.

   Groetjes Suzanne

 • Marleen

  Hoe naai je de delen netjes in elkaar voor het babytruitje?
  Gr Marleen

  • Hoi Marleen,

   Het beste kun je eerst de pandjes binnenstebuiten met kopspelden aan elkaar zetten en daarna netjes steek voor steek aan elkaar naaien met een stopnaald. Daarna kun je de kopspelden verwijderen als je er voorbij bent.
   Dan keer je je werk weer binnenstebuiten en heb je mooie rechte naadjes.

   Groetjes Suzanne

Moment...