iPad hoes haken

Kijk, een super gave hoes voor je iPad! Past precies en is ook nog eens versierd met een vrolijke bloem. Maar hij is niet alleen mooi natuurlijk, hij beschermt ook je geliefde gadget tegen krassen. Wil jij deze iPad hoes haken? Bekijk dan nu het patroon!

Het patroon is redelijk eenvoudig. Je gebruikt alleen vasten en de bloem maak je met de zogeheten "kruissteekjes". Succes!

Benodigdheden:

- Lana Grossa cotton mix 80 3 bollen kleur 15 en 1 bol van 520, 519, 509, 503, 501 en 505
- haaknaald nr.5

Patroon 'iPad hoes haken'

Tip: Kan voor ieder tablet gebruikt worden, even de afmetingen aanpassen.

Begin met een ketting van 35 l. + 1 l.

1e  t/m 65e toer: 35 vasten.

Haak hierna om de hele hoes nog een rand met vasten.

Vouw de hoes dubbel en zet de zijkanten op elkaar met een halve vaste.

Maak nog een lusje van losse aan de achterkant van de hoes, zet de knoop voorop.

Als laatste borduur je de roos op de hoes in kruissteken volgens het patroon:
het dik gedrukte vakje is het midden

Cotton Mix 80 en 130
Cotton Mix 80 en Cotton Mix 130 maken onderdeel uit van de haaktoppers van Wolplein. Een tijdje terug werden ze verkozen tot de beste haakkatoen, samen met Phil Coton 3. Vind je de Mix 80 te grof? Kijk dan eens naar de Mix 130, deze draad is net wat fijner.

Heb jij ook een iPad hoes gehaakt? Stuur ons een foto (info@wolplein.nl) van jouw creatie en wie weet staat jouw foto straks in onze Woll of Fame op Facebook!

Geef een reactie

13 reacties

 • Annemarie Kranenbrug

  Wauw wat een leuke hoes! Die ga ik zeker haken!!!

 • Alice

  Hallo, hoeveel lossen moet ik aanhouden voor een ipad-mini hoes?

  • Wolplein.nl

   Hallo Alice,

   ik weet niet precies hoe groot de ipad mini is maar haak een aantal lossen en houd deze langs je ipad mini. Maak er niet teveel maar zorg dat je genoeg losse hebt als je ze uittrekt.

   Heel veel succes. Charlotte

 • Robin

  Ik ben nu bezig om deze ipadhoes te haken. Ik heb nu ongeveer 10 toeren gemaakt, alleen is het haakwerk net iets kleiner als de breedte van de ipad. Rekt dit later nog mee of haak ik echt te strak en kan ik beter een paar losse extra nemen in het begin? Het werk krult ook een klein beetje in de hoekjes.

  Ik hoop dat iemand me kan helpen.
  Groetjes Robin

  • Wolplein.nl

   Hallo Robin,

   opzich is net wat kleiner niet erg want het zal straks nog wel mee rekken. Dan blijft de hoes goed om je ipad zitten. Succes met het afmaken.

   Charlotte

 • Carin

  Wat kost het complete pakket?

 • Yamilla

  Hallo,

  Zou iemand mij kunnen uitleggen hoe ik de kruissteek moet borduren op mijn gehaakte knuffel?

  Gr. Yamilla

 • Lonneke

  Is het mogelijk om het pakket aan wol te bestellen via deze site? Ik haak een hoes voor een Ipad mét toetsenbord, dus zal wat meer garen nodig hebben? Ik ontvang graag advies! Bovendien ben ik een beginnend haker... is het dan haalbaar? Ik weet niet wat 'vaste' of 'losse' zijn...

  Groeten,
  Lonneke

  • Wolplein.nl

   Hallo Lonneke, je kan de bollen los bestellen op de site. Dan kan je gelijk een bolletje meer bestellen als je hem groter wil maken. Ik moet wel zeggen als je niet weet wat losse en vaste zijn. Dat zou ik dat eerst onder de knie hebben om aan dit patroon te beginnen. Maar dan is het een leuk beginners project. Charlotte!

   • Lonneke

    Hallo Charlotte en iedereen,

    Klinkt toch wel als een langdurig project. Heeft niemand zin om het voor mij te doen, uiteraard tegen betaling? Ik hoor het graag!

    Groeten,
    Lonneke

    • Imke

     Hoi Lonneke,

     Ik heb haken geleerd van youtube. Gewoon tutorials opzoeken met de basissteken. Sommige zijn zo duidelijk dat je makkelijk mee kunt haken. Als je toch nog opziet tegen zelf die leuke hoes haken, wil ik het wel voor je doen. Ik hou van haken en haak ook voor anderen.

     Groetjes, Imke

 • Yvonne

  Ik kan niet haken, maar kan je de hoes ook breien, en kan je dan het zelfde bolletjes wol gebruiken.
  Gr. Yvonne

Moment...