Joly bag - duurzame markttas voor het Wereld Natuur Fonds

Wolplein heeft een stevige en functionele markttas ontworpen, genaamd Joly bag, die je kunt breien én haken, in een van de 5 trendkleuren. Het haak- en breipakket van de Joly bag is bedacht met een bijzondere reden: de zeeschildpad redden! Door samen te ‘ontplasticen’ helpen we mee aan een plasticvrije zee. In 2019 werd er voor elk verkocht pakket 2,50 gedoneerd. Het bedrag wat is opgehaald is gedoneerd aan het WWF (wereld natuurfonds). Ontdek alles over de Joly bag en doe mee!

De Joly bag is een ruime markttas waarmee je praktisch en in stijl je dagelijkse boodschappen kan doen, maar deze tas heeft nog een andere functie: iedereen te laten haken, breien én ontplasticen! Wattes? Ontplasticen; geen plastic meer gebruiken maar een alternatief dat beter is voor het milieu. Onze inspiratie is de zeeschildpad! Dit bijzondere dier wordt helaas ernstig bedreigd en dit komt mede door de vervuilde oceaan. Een grote vervuiler en daarmee ook een groot gevaar voor de schildpad (dolfijnen en zeevogels) is PLASTIC! Door de plastic tas vervangen voor de Joly bag help je mee aan een plasticvrije zee.

Feitjes over plasticvervuiling volgens Wereld Natuur Fonds

Per jaar komt meer dan 8 miljoen ton plastic afval in zee terecht. Dat kost miljoenen vissen, vogels, zeeschildpadden, zeehonden, walvissen en dolfijnen het leven. Zeeschildpadden lopen ziektes op door de giftige stoffen die in het water terecht komen. De schildpadden zien stukjes plastic aan voor voedsel, wat vaak de dood als gevolg heeft. Ook stikken ze in plasticafval en komen ze vast te zitten in oude visnetten. Dit zorgt er voor dat de dieren verdrinken.

Haakpakket en breipakket Joly bag

Het Joly haak- en breipakket is duurzaam verpakt in een papieren zak. Daarin zitten de stevige katoengarens van Yarn and Colors Must-Have, een roze leren Wolplein label en het patroon. Je kunt de tas breien/haken in 5 trendkleuren van dit seizoen: okergeel, crème, zeegroen, lichtblauw én roze. Het haak- en breipatroon zijn duidelijk beschreven en zijn geschikt voor de gemiddelde haaksters en breisters, oftewel iedereen die de basissteken goed onder de knie heeft.

De Joly bag is een functionele tas maar ook een verantwoord fashionitem! De gehaakte en gebreide tassen zijn helemaal van nu. Dit model is erg verrassend omdat het niet een standaard shopper is maar er een mooie vorm in zit. Doordat je zelf jouw favoriete kleur kiest en de tas haakt/breit is het een uniek exemplaar. Het leren labeltje geef een speelse twist aan de tas en hierdoor is de tas ook herkenbaar als Joly bag!

De Joly bag is voor €9,95 verkrijgbaar als breipakket en voor €11,95 als haakpakket.

wwf joly bag haakpakketwwf joly bag breipakket

 

Haakpakket zeeschildpad Joly

Speciaal voor deze actie heeft Annemarie een heuse mascotte gehaakt! Zeeschildpad Joly is het boegbeeld van onze actie en deze mascotte Joly is ook als een haakpakket verkrijgbaar. Met dit pakket haak je in diverse groentinten deze schattige zeeschildpad! De knuffel maakt iedereen blij. Natuurlijk steun je ook het WWF als je het haakpakket van zeeschildpad Joly koopt. Het pakket kost €11,95.


Deel jouw gehaakte of gebreide Joly bag met #jolybag op Instagram en inspireer andere om hier ook mee aan de slag te gaan! Heb je Joly gehaakt? Deel deze creatie dan met #zeeschildpadjoly.

wwf joly bag

Geef een reactie

2 reacties

 • Antoinette

  Leuk idee, ik gebruik zelf al mijn eigen gehaakte tassen. Maar is het ook mogelijk om het patroon alleen te kopen, voor bijvoorbeeld €5,- waarvan er dan €2,50 aan het goede doel wordt geschonken?

  • Goedemiddag Antoinette,

   Dank je voor je vraag. Op dit moment is het niet mogelijk om het patroon los aan te schaffen. Maar deze actie loopt nog t/m 31 december, dus wellicht is het later wel mogelijk. Ik ga je tip in ieder geval doorgeven aan onze collega's en wie weet kunnen wij het patroon later als download aanbieden. Houd onze media in de gaten, mocht het lukken om het patroon los aan te bieden, dan zullen wij dit daar zeker roepen!

   Bedankt voor de tip!

   Groetjes Suzanne

Moment...