Zomerse Katia Bombay sjaal - Gratis haakpatroon

Katia Bombay sjaal

De Katia Bombay sjaal is het perfecte voorbeeld van een luchtige en smalle sjaal die je prima in de zomer kan dragen. Dit vrolijke en zomerse accessoire haak je zelf met het gratis haakpatroon. Lees verder en ontdek hoe gemakkelijk dit haakpatroon is.

Annemarie heeft deze zomerse sjaal ontworpen. Het patroon is erg gemakkelijk en daarom ook zeer geschikt voor beginnende haaksters. Je creëert in een handomdraai een prachtige sjaal. Dit zomerse accessoire wordt gehaakt met het garen Katia Bombay in de kleur 2007. Door de mooie dunne gemêleerde draad van 100% katoen is het een geschikt garen voor de zomer. Katia Bombay is een kleurrijke bol met diverse frisse tinten groen en blauw (er zijn ook andere kleuren verkrijgbaar). De Katia Bombay sjaal sla je om je nek voor de frisse zomeravonden of geef je outfit een kleur boost en hang de sjaal nonchalant om je nek. Hoe combineer jij de Katia Bombay sjaal?

Katia Bombay sjaal


 

Gebruikte materialen
Katia Bombay: 2 bollen kleur 2007
Lana Grossa Cotone (voor de franjes): 1 bol kleur 60 en 1 bol kleur 35
Haaknaald 4mm
Haaknaald 3,5mm
Stopnaald

Gebruikte afkortingen
l  = losse
hv  = half vaste
v  = vaste
st  = stokje


Gratis patroon Katia Bombay sjaal

TIP: Annemarie legt in de onderstaande video uit hoe je de Katia Bombay sjaal haakt. De Katia Bombay sjaal wordt zonder franjes ongeveer 210 cm. (lang) x 15 cm. (breed).
De sjaal wordt in de lengte gehaakt met Katia Bombay (2007). Je haakt heen en weer. Na iedere toer keer je, je werk om. Voor het eerste stokje haak je steeds 3l.

Toer 1: zet met haaknaald 4mm een ketting van 368l op. Haak nu verder met haaknaald 3,5mm. Haak op de lossenketting 367v.

Volg nu de onderstaande patroontekening. Elk open stokje staat voor 1st, 1l. Je herhaalt steeds dit ritme tot het einde van de toer. Bij een dicht hokje haak je 2st. Je eindigt je eerste toer met 3 dichte blokjes. Haak als laatste toer, een toer met v en sluit af.

 

patroontekening bombay sjaal

 

Afwerking
Maak de sjaal vochtig en span deze op voor een mooi egaal effect. Maak franjes om ieder stokje of 3 losse aan de korte zijde van de sjaal. Knip van de 2 kleuren Cotone voor elke franje 2 draden per kleur op een lengte van 50 cm. Vouw de draden dubbel. Haal de vouw om je stokje aan de zijkant en haal de uiteindes van de draden door de getrokken lus heen. Trek stevig aan. Knip de franjes op een lengte van 18 cm af.
En klaar is je vrolijke zomerse sjaal!

 Video Katia Bombay sjaal haken

Wij zijn benieuwd naar jouw Katia Bombay sjaal. Laat het ons zien en deel jouw project met #wolplein op Facebook en Instagram, of stuur een foto van jouw creaties naar info@wolplein.nl!

 

Annemarie Arts

Geef een reactie

2 reacties

  • RIA van der Plas

    Ik had alles besteld voor de Jaipur sjaal.de dikte vanhet materiaal viel me zo tegen .kon je er niet vanaf zien oo de foto.maak nu iets anders met dubbele draad .werkt beter .en patroon zat niet in het pakket .
    Wil nu de sjaal mer iets dikker garen proberen .

    • Hoi Ria,
      Wat vervelend dat het tegenvalt. Het is een zomerse sjaal en daarom hebben we ook gekozen voor luchtig garen. We hebben hier geen compleet haakpakket van, dus als je de bollen los besteld zit daar ook niet het patroon bij. Hopelijk maak je van de garens nog een mooie creatie. Groetjes, Anke - Team Wolplein

Moment...