Katia Fair Cotton Craft babydeken - gratis breipatroon

Katia Fair Cotton Craft babydeken
Verwen een kleine meid of jongen met deze Katia Fair Cotton Craft babydeken! Het zachte en biologische katoengaren voelt super comfortabel aan op de tere babyhuid en de vrolijke vormen en kleuren maken je kleintje aan het lachen. Met Katia Fair Cotton Craft brei je niet alleen verantwoord deze babydeken maar ook nog eens gemakkelijk. Je hebt namelijk maar 1 bol nodig en op magische wijze verschijnen dan de verschillende kleuren. Kies uit 4 kleuren en brei deze schattige Katia Fair Cotton Craft babydeken. 

Babydeken Fair Cotton Craft-  In de ribbelsteek en fantasiesteek brei je de Katia Fair Cotton Craft babydeken. Je breit met Katia Fair Cotton Craft en daarom is de deken ademend en super zacht! Als wij een cijfer moeten geven aan dit garen op het gebied van duurzaamheid (1= slecht tot 10 is perfect) dan krijgt Katia Fair Cotton Craft een 10+! Dit  garen scoort op de punten duurzaam, biologisch en fair trade enorm hoog. Dit garen heeft dan natuurlijk ook het GOTS keurmerk met vlag en wimpel verdiend.

Een garen krijgt pas een GOTS keurmerk (Global Organic Textile standard) als het aan alle strenge eisen voldoet. Er wordt tijdens het gehele productieproces rekening gehouden met het milieu en de arbeidsomstandigheden. Zo worden er geen schadelijke chemicaliën gebruikt, worden fabrieken verplicht om duurzame afvalwatersystemen te gebruiken en zuinig met energie om te gaan. De medewerkers krijgen een eerlijk loon, werken met veilige en gezonde omstandigheden en kinderarbeid is natuurlijk verboden.

Dit garens is perfect voor luchtige zomerprojecten en babydekens. De mooie kleurverloop geeft een speels effect. Kies de kleur die perfect past in de babykamer (of box of kinderwagen) en breien maar! Meer inspiratie over wat je met Cotton Craft kan haken en breien vind je in de magazines Katia Casual No. 100 2019 en Katia Kinderen No. 89 2019

Afmeting babydeken Fair Cotton Craft :
Ongeveer 60 cm (breedte) x 100 cm (lengte)

Benodigdheden:
1 bol Fair Cotton Craft kleur 501
Breinaalden 3,5 mm

Gratis breipatroon babydeken Fair Cotton Craft

Gebruikte steken:
Ribbelsteek
Fantasiesteek: zie grafiek A

Katia Fair Cotton Craft babydeken

Steekverhouding:
in fantasiesteek breinaalden 3,5 mm
10 x 10 cm= 25 st. en 23 naalden

Uitvoering:
147 st. opzetten. Brei 2 naalden ribbelsteek en hierna verder breien in fantasiesteek volgens grafiek A. Breien tot er voldoende garen over is voor het breien van 2 naalden ribbelsteek en hierna alle st. afkanten.

Katia Fair Cotton Craft babydekenWij zijn benieuwd naar jouw gebreide Katia Fair Cotton Craft babydeken ! Deel hier een foto van op onze Facebookpagina of op Instagram met #wolplein.

Geef een reactie

8 reacties

 • Moniek

  Wat zijn de afmetingen van het dekentje(ongeveer )

 • Mickey Macek

  Katia fair cotton Craft wat een prachtig garen en mooi dekentje, is dit er ook in een haakpatroon?????

 • Gina

  Hoe krijg ik dit patroontje binnen groetjes gina

 • Margo

  Moet je het garen vanaf de buitenkant of vanaf de binnenkant halen om te gaan breien?
  En kun je met alle vier de kleuren het dekentje breien?

 • Jolanda

  Hallo,
  Ik ben een proeflapje aan het breien van deze deken. Nu ik een aantal toeren heb gebreid is het begin van de golven net verkeerd om dan op de foto en de 2 steken overhalen krijg ik ook niet gelijk als op de foto. Je ziet dan de overhaling, en niet een Vtje.
  Kunt u mij helpen?

  • Goedemiddag Jolanda,
   Wat leuk dat je deze deken aan het maken bent! Zou je een foto van je proeflapje kunnen mailen naar info@wolplein.nl en daarin willen benoemen dat je ook al via het blog contact had opgenomen? Dan zal ik deze aan mijn breiende collega's laten zien en je laten weten wat zij ervan zeiden.
   Fijne avond! Groetjes Suzanne.

Moment...