Kerstboom haken met krokodillensteek

kerstboom-haken

Kerstboom haken - Gezelligheid tijdens de kerstdagen; lekker eten, je huis versieren met kerstspulletjes en lampjes ophangen om helemaal in de sfeer te komen. Natuurlijk kan een kerstboom dan niet ontbreken en daarom haken we dit leuke boompje. Hang er lampjes in en je kerst is compleet! 

Een schattig, gehaakt boompje om de kerst mee door te komen. Het gebruik van de twee soorten garens geeft de boom een echte dennen-look. De groene basis is van Katia Canada, een stevig garen voor naald 7-8. Het gemêleerde garen Olympia Tweed zorgt voor het speelse effect.

De boom is gehaakt in krokodillensteek (of schubbensteek). Eerder kwam deze steek langs in de rubriek 'Opsteker van de maand'. Bekijk hier de uitleg van de krokodillensteek.

Hoogte kerstboom: 23 cm (zonder stam)

Wat heb je nodig voor de kerstboom:
- 2 bollen Katia Canada kleur 15
- 1 bol Olympia Tweed kleur 708
- Haaknaald nr. 12

Haakpatroon Kerstboom

Het patroon van de kerstboom gebruikten we al eerder. Door te kiezen voor ander garen is deze weer heel anders geworden. Zo kun je zelf ook eindeloos variëren. Kies een dunner garen voor een kleinere boom, of een dikker garen voor als je de boom nog groter wilt hebben. De combinatie van gemêleerde en effen bollen bevalt ons goed, maar je kunt natuurlijk je eigen favoriete combinatie maken! Lees hier het haakpatroon van de kerstboom.

kerstboom-haken-haakpatroon

Meer dan een kerstboom haken?

Ben je op zoek naar meer inspirerende DIY-kerstversiering? Kijk eens op onze eerdere blogs voor de feestdagen. Hier vind je onder andere patronen voor kerstversiering, een sneeuwpop en een kerstsok. Natuurlijk kun je ook meedoen met de Wolplein AdventsCALender. Vanaf 1 december komt er iedere dag een klein patroontje online om je kerstboom mee te versieren.

Waar versier jij je huis mee met kerst?

Geef een reactie

5 reacties

 • as

  Ik heb de kerstboom gehaakt. Hij is makkelijk te maken en erg leuk geworden.

 • Sylvia

  Ik ben nu over de helft van de kerstboom, na een filmpje op youtube had ik door hoe het gehaakt moest worden.
  Maar helaas 1 bol katia Canada is echt niet genoeg. Heb haaknaald 12 gebruikt. Hoe kan dat?

  • Wolplein.nl

   Hallo Sylvia, wat vervelend om te horen dat je niet uit komt met de bollen. Wij hebben het echt gered. Maar zal van de Canada 2 bollen maken om teleurstelling te voorkomen. Het kan zijn dat je losser haakt als onze haakster en dat er daardoor meer garen gebruikt is. Charlotte!

Moment...