Knit Collage garens brengen je breiwerk tot leven!

Knit collage

Knit Collage garens zijn de nieuwste aanwinst van Wolplein.nl. Geen bol is hetzelfde door het handgemaakte karakter van deze exclusieve garens. Het bijzondere aan de producten is dat er allerlei vrolijke elementen aan de draden zijn toegevoegd. Denk aan stukjes lint, pailletten en zelfs kleine kleurige bloemetjes. Zo komt alles wat je met Knit Collage garens maakt tot leven!

Knit Collage is een tikje multiculti. De garens bestaan uit wol uit Australië, mohair uit Zuid-Afrika en Angelina vezel in een breed scala van glitter en kleuren uit de VS. Je begrijpt dat wij deze pareltjes onder de wol wel naar Nederland moésten halen. Elk bolletje brengt een verrassing met zich mee. Je zelfgemaakte creaties krijgen zonder enige moeite een twist. Wat dacht je van een romantische muts vol pailletten en stukjes kant, een volumineus kleed van een cocon-achtig garen of een sjaal met Madeliefjes? Niets is te gek!

Het verhaal achter de draad

Knit Collage is het creatieve product van Amy Small. Amy wordt geïnspireerd door de vele landen die ze bezoekt, voornamelijk door Hong Kong en India. De Amerikaanse is continu bezig met het verzamelen van nieuwe toevoegingen. Dit kan stof zijn uit de oude Indiase stad Jaipur, maar bijvoorbeeld ook kanten versiersels die worden verwerkt in Indiase trouwgewaden. Deze extraatjes geven elk garen een eigen verhaal.

Knit Collage garens

De bollen zijn creaties op zich, elke variant is uniek. Wolplein.nl heeft in haar assortiment opgenomen: Gypsy Garden, Daisy Chain en Pixie Dust. Waar krijg jij de kriebels van?

Gypsy Garden

Gypsy gardenGyspy Garden is geinspireerd op de uitgebreide markten in Hong Kong. Lintjes, draadjes, glitter en bloemetjes zijn meegesponnen in dit speciale garen. Alleen de beste kwaliteit Australische wol is gebruikt om dit garen te maken.

Pixie Dust

Pixie dustPixie Dust is super dik garen met een cocon-achtige structuur. Zacht, pluizig en magisch door de glitterdraadjes die zijn meegesponnen. Dit garen is prachtig voor home-deco en accessoires zoals een sjaal of kol.

Daisy Chain

Daisy chainDaisy Chain is geïnspireerd op een ketting van madeliefjes. Stukjes kant, met de hand gedrukte Jaipur stoffen en madeliefjesband zijn meegesponnen in dit garen. Natuurlijk ontbreken ook de glitterdraadjes niet.

Inspiratie

Maak een statement met een prachtige sjaal, kol of muts! Voor een muts en kol heb je maar 1 bol nodig, wil je een sjaal of een grotere col dan heb je zeker 2 bollen nodig. De patronen zijn gratis te downloaden, ze staan bij de garens.

Knit collage patronen

Geef een reactie

8 reacties

 • Loes

  fantastisch, wat een mooi garen

 • Mirjam Verschuren

  Ik heb het patroon gelezen van de ronde sjaal van Knit Collage. 2 bollen nodig, na 75 cm moet je het werk afkanten en de uiteinden aan elkaar zetten. Dan kan hij toch niet 2x om je nek? Moet het misschien 175 cm zijn? Haal je dat dan met 2 bollen?

 • Mirjam

  Ik vind het zo verschrikkelijk mooi. Ik ben er gewoon een soort verliefd op. Ik twijfel enorm ivm de prijs. Zou de sjaal ook mooi worden met Daisy Chain, die vind ik ook erg mooi.

 • Wieteke

  Mijn moeder gaat een col breiden voor m'n dochter.
  Nu is haar vraag;
  Wat is de steekverhouding voor +/- 25 steken? Met de Daisy chain.

  Hoor graag een reactie. Alvast bedankt.

  Gr. wieteke

  • Hallo Wieteke,

   De steken verhouding van Daisy Chain is: 10 x 10 cm = 14 steken x 14 naalden.
   Dus het bij 25 steken is het ongeveer 20 cm. Maar het beste is als ze een proeflapje
   van te voren maakt. Iedere hand breid anders en kan de steken verhouding anders liggen.
   Heel veel succes.

   Charlotte

 • Wieteke

  Dank je wel Charlotte.

  Ga het aan mijn moeder doorgeven.

  Gr. Wieteke

Moment...