Koffie & Wol S02 - Aflevering 10


Met aflevering 10 naderen we alweer het einde van dit seizoen. Natuurlijk hebben we nog drie superleuke afleveringen tegoed en zit ook deze show weer vol leuke projecten. Annemarie en Suus zijn weer in de studio, Saskia gaat een sjaal haken, Petra breit een leuke mand en Lotte gaat op bezoek bij een BN'er die haakt. Kijk je mee?

In deze blog vind je alles rondom aflevering 10:

 • Het haakpatroon van de kleding van Suus
 • Het haakpatroon van de Medio sjaal
 • Het breipatroon van de Filz mand
 • Het breipatroon van de Koffie & Wol stekensjaal

koffie-en-wol-aflevering-10-suus

Haakpatroon kleding Suus

In deze tiende aflevering krijgt ook Suus weer een nieuwe outfit! Om haar garderobe zo uitgebreid mogelijk te maken maakt Annemarie een mooie nachtjapon met bijpassende badjas en sloffen. Zijn ze niet snoezig?

Benodigdheden:

Download hier het patroon van de nachtjapon en badjas van Suus. Ben je nog niet aan Suus begonnen, maar lijkt het je leuk ermee aan de slag te gaan? Suus is als basispop hier te bestellen.

rolmaatje

Haakpatroon kopje-speldenkussen

Suus en Annemarie nemen voor Saskia een klein presentje mee; een speldenkussen in de vorm van een kopje koffie. Hoe toepasselijk! Wil je ook het kopje haken? Download hier het gratis patroon van het kopje.

koffie-en-wol-medio-sjaal

Haakpatroon Medio sjaal

Saskia haakt een royale sjaal van Lana Grossa Medio. De open structuur geeft een luchtig effect maar is door het garen heerlijk warm. De gemêleerde bol en de toevoeging van Drops Glitter zorgen voor een prachtig resultaat.

Benodigdheden:

Wil je meteen aan de slag met dit patroon? Download hier het gratis Medio sjaal haakpatroon Medio sjaal haakpatroon of bestel het complete haakpakket.

koffie-en-wol-mand-vilten

Breipatroon Filz mand

Petra gaat vilten! Ze laat zowel een 'voor' als 'na' zien, en wat een resultaat! Een leuke mand voor tijdschriften, boeken of wat dacht je van je bolletjes wol? Hij is eenvoudig gebreid in recht en averecht en door te variëren met kleur kun je hem stylen naar jouw smaak.

Benodigdheden:

Download hier het gratis patroon van de Filz mand.

koffie-en-wol-aflevering-10-stekensjaal

Breipatroon Koffie & Wol Stekensjaal

Petra breit ook deze week weer verder aan de stekensjaal. Na de bloemetjes van vorige week komt het telpatroontje uit aflevering 8 weer terug. Deze week breien we een in boordsteek in de kleuren dark grey (14), purple (54) en old pink (9) van Drops Eskimo Uni Colour.

Patroon 10 herhalingsrandje boordsteek:
4 naalden tricotsteek dark grey, kleur 14.
1e naald met kleur medium purple, kleur 54. *1 steek re, 1 steek avrecht** brei zo de naald uit.
2e naald breien zoals de steken zich voor doen, weer in afwisselend 1 steek avrecht , 1 steek recht met de kleur 9 , old pink.
3e naald met dark grey, kleur 14 ook in de boordsteek 1 recht ,1 averecht. 5 naalden tricotsteek met dark grey, kleur 14.

Vorige week gemist? Bekijk hier aflevering 9.

Geef een reactie

6 reacties

 • Evelijn

  Ik heb het schattige popje Suus nu besteld. Klopt het dat er tot nu toe 5 kledingsetjes zijn?

 • Trees vanGrinsven

  Mijn dochter wil ook graag iets haken, maar zij is links. Het lukt mij niet om het haar uit te leggen. Heeft u daar een voorbeeld van??

  • Wolplein.nl

   Hallo Trees, helaas hebben wij hier geen voorbeeld of video van. Het staat wel hoog op ons lijstje dus wie weet binnenkort! Lotte

 • Diny

  Als je tegen over elkaar gaat zitten werk jij rechts en die tegen over zit links

 • Ina

  Ik kan helaas geen link vinden om de medio sjaal te downdloaden

  • Goedemiddag Ina,
   Bij een bestelling van een patroon moet je hem zelf downloaden. Dit doe je als volgt: als je ingelogd bent op de Wolplein website met je account dan kun je het patroon vinden door op mijn account te klikken rechtsboven, en dan links in het menu naar het kopje mijn patronen te gaan. Daar zie je een lijstje met patronen waar je op kun klikken en dan opent de link vanzelf!
   Ik hoop dat het gaat lukken ?. Groetjes, Annelieke

Moment...