Koffie & Wol S01 - Aflevering 12

De twaalfde en laatste aflevering: wat was het een mooi seizoen en wat hebben we veel plezier gehad! Natuurlijk is het seizoen nog niet afgelopen voordat we de laatste aflevering hebben gezien. Deze keer haakt Saskia een fleurige bloemenmand, breit Petra een kussen met bloemenpatroon, Lotte gaat naar de boerderij en natuurlijk hebben we de finale van de Stekensjaal! Kijk je mee?

In deze blog vind je alles rondom aflevering 12, waaronder:

- Het haakpatroon van de bloemen
- Het breipatroon van het Cotton mix 80 rozenkussen
- Het volledige patroon van de Koffie & Wol Stekensjaal

mand-haken-koffie-en-wol

Gehaakte bloemen
Saskia heeft de zomer al in haar bol en pimpt deze mand met vrolijke bloemen. De bloemetjes bestaan uit twee verschillende patronen waarmee volop is gevarieerd! Gebruik verschillende kleuren, combineer en rol bijvoorbeeld het fantasieroosje strakker of losser op om verschillende varianten te krijgen.

Materiaal:
- 1 bol Scheepjeswol Bloom kleur 412, 408, 407, 402, 404, 406, 415, 423 en 409
- Haaknaald nr. 5

Gratis patroon bloemetjes

De patronen van de bloemetjes zijn hier gratis te downloaden. Variëren kan volop dus style ze naar eigen smaak! Heb jij iets gepimpt met deze bloemetjes? Wij zijn heel erg benieuwd hoe dat eruit ziet!

kussen-koffie-en-wol

Gebreid kussen
Petra breit een vrolijk bloemenkussen. Ze laat zien hoe je het bloemenpatroon er in kunt mazen en het kussen heeft een verrassende achterkant. Ben je de ene zat of past het even niet lekker in je interieur? Dan draai je hem gewoon om!

Materiaal:
- 3 bollen Lana Grossa Cotton mix 80 kleur 509
- 2 bollen Lana Grossa Cotton mix 80 kleur 505, 524 en 519
- 1 bol Lana Grossa Cotton mix 80 kleur 503
- Breinaalden 40 cm 5mm.
- Maasnaald
- Kussen: 40 x 40 cm

Gratis patroon bloemenkussen

Kun je nog wel een fleurig kussen gebruiken of heb je gewoon zin om meteen aan de slag te gaan? Het hele patroon van dit bloemenkussen is natuurlijk gratis te downloaden.

brei-nijn

In aflevering 7 breide Petra dit snoezige konijn! We vroegen toen of jullie mee wilden denken over een passende naam. En dat is gebeurd! Bedankt voor alle inzendingen en de leuke toepasselijke namen. Na lang overleg zijn we eruit gekomen en is het geworden (*tromgeroffel*): Brei-nijn! Dankjewel Marijke Moolenbeek voor het inzenden van deze naam.

stekensjaal-af-koffie-en-wol

Koffie & Wol Stekensjaal 

De Stekensjaal is af! Saskia heeft de 19 toeren een aantal keer herhaald zodat de sjaal de gewenste lengte heeft. Gaaf is hij geworden hè?! De sjaal is afgewerkt met een randje van boogjes van lossen met daarop vasten. Daarna heeft ze aan de uiteinden kwastjes gemaakt die heerlijk zwieren in de wind.
Wil je ook de stekensjaal haken en meteen het hele patroon en het juiste aantal bollen in huis hebben? Het complete haakpakket is hier te bestellen. Je kunt ook het patroon van de Stekensjaal downloaden.

aflsuiting-koffie-en-wol

Ideeën voor Koffie & Wol?

Voor het nieuwe seizoen zijn we nog op zoek naar inspirerende gasten, leuke ideeën en locaties waar we op bezoek kunnen gaan. Ken of ben jij iemand die langs wil komen of waar we op bezoek moeten gaan? Heb jij hele leuke inspirerende ideeën voor het nieuwe seizoen? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@koffie-en-wol.nl!

Geef een reactie

15 reacties

 • heidi

  hoi
  wat heb ik genoten van deze 12 weken,mooie ideeen leuke babbels,heel veel gezellige sfeer,....Ik ga jullie wel missen keek iedere week vol spanning uit naar jullie,...Geniet van jullie vakantie en tot in september !!! vele groetjes vanuit Belgie !!!

 • Veerle

  Hallo,
  Ook hier in Borsbeek (België) kijken we uit naar de mooie patronen en de leuke babbels van het nieuwe seizoen ! Veel haak- en brei-plezier in de vakantie !

 • Wat vond ik het leuk om te kijken naar de gezellige afleveringen! Vandaag op mijn blog eindelijk een berichtje over de gebreide/gehaakte armbandjes. Dank jullie wel voor jullie leuke programma en mooie patronen! gr. Hennie

 • Marloes

  Ook ik heb elke week met veel plezier naar jullie gekeken (vanuit België haha). Tot volgend seizoen!

 • Kathleen

  Ook ik heb vanuit België iedere week uitgekeken naar de nieuwe aflevering! Het smaakt naar meer?

 • Net de laatste aflevering gekeken! Wat ontzettend leuk! Dank jullie wel!! Op mijn blog staat nu een berichtje over de gebreide armbandjes. gr. Hennie

 • Lieve Ryckaert

  Heel erg genoten en veel bijgeleerd, zal jullie missen. Groeten uit België.

 • Floortje Wartenbergh

  Vanuit Spanje keek ik iedere week met veel plezier naar jullie programma, het was iedere keer weer een feestje! Dank voor alle leuke patronen en ideeën en ik verheug me al weer op het nieuwe seizoen! Groetjes, Floortje

 • Willemijn

  Bedankt voor al jullie inspiratie en enthousiasme! Elke week weer enorm genoten en ik ben benieuwd naar de nieuwe afleveringen! Veel succes!

 • Corine

  Ik vond het heel leuk om hier iedere week naar te kijken. De kleding van Saskia en de bolletjes wol er omheen, waren al een feest om naar te kijken. Ik heb er veel handige tips van opgestoken en kijk uit naar de nieuwe serie in september.
  Dank je wel!
  Fijne zomer met hopelijk veel inspiratie.
  Groeten, Corine

  • Wolplein.nl

   Dat is heel erg leuk om te horen Corine, dankjewel! Jij ook een fijne zomer en sowieso tot in september! ^Groetjes Lotte

 • Ingrid Demeij

  Proficiat met jullie afleveringen.
  September kan niet vlug genoeg komen.
  Ben weg van de rieten mand met bloemen.
  Mag ik vragen hoe de bloemen bevestigd zijn aan de tas?
  Veel groeten vanuit België

  • Wolplein.nl

   Hallo Ingrid, wat leuk om te horen! De bloemen zijn met de overige draad van de bloemen aan de tas genaaid, met een paar steken door de gaatjes van de mand. Succes! Groetjes Lotte

Moment...