Koffie & Wol S01 - Aflevering 5

In aflevering 5 van Koffie & Wol is Saskia helemaal into rozen. Ze maakt dan ook een filet gehaakt rozenkleed. Petra breit een toffe zomertop en de goedgemutste jongens van MyBoshi worden geïnterviewd. Kijk je mee? 

In deze blog vind je alles rondom aflevering 5, waaronder:

 • Het haakpatroon van het filet gehaakt Rozenkleed
 • Het breipatroon van de zomerse Paillettentop
 • De herhalingstoer aan de Koffie & Wol Stekensjaal

rozenkleed-koffie-en-wol

Filet gehaakt rozenkleed
Waar je het ook neerlegt, dit rozenkleed is een echte eye-catcher. Het grappige effect van het filet-haken en de vorm van het kleed maken het een uniek item in je huis. Zoals Saskia al laat zien, neem een stevig dubbel garen voor een groot kleed of maak een kleiner kleed met een dunner garen. Aan jou de keus!

Gebruikte materialen:
- 12 bollen Lana Grossa cotton mix 80 (kleur 521)
Clover Amour haaknaald 10

Tips & Tricks: filet haken
Met filet haken, haak je per vakje: een eerste open vakje bestaat uit een stokje en 2 lossen; een eerste dicht vakje bestaat uit 4 stokjes. Het vakje dat daarnaast komt, heeft een stokje minder, omdat hij die van de buren gebruikt.

In dit patroon meerder of minder je per toer, aan het einde en aan het begin. Dat doe je zo:

 • Meerderen aan het begin van je toer: haak het benodigde aantal lossen, en haak hierop de stokjes.
 • Meerderen aan het einde van de toer: haak opzegstokjes om de benodigde steken te krijgen.
 • Minderen aan het begin van de toer: ‘wandel’ met halve vasten naar de plek waar je moet starten
 • Minderen aan het einde van de toer: dat is zoals je altijd doet: stoppen en je werk keren.
 • Kun je op dezelfde hoogte beginnen als je vorige toer? Haak dan 2 lossen om te keren en om de juiste hoogte te krijgen en haak een stokje in de eerste steek. In dit patroon vervang je het eerste stokje van je toer niet met keerlossen.

 

Gratis patroon Rozenkleed uit Koffie & Wol:

Het patroon voor het rozenkleed is gratis te downloaden. Je kunt ook het complete Rozenkleed haakpakket bestellen, dan heb je direct het patroon en juiste aantal bollen in huis. Handig toch?!

paillette-top-koffie-en-wol

Gebreide paillettentop met watervalhals
Petra breit een toffe paillettentop! Het is niet zomaar een paillettentop, maar een top met watervalhals én twee breirichtingen. Dit zomerse truitje is niet moeilijk te breien en het Paillettes van Phildar geeft het geheel een chique touch.

Gebruikte materialen:
- 7 bollen Phildar Paillettes (kleur 4)
- Lana Grossa Breinaalden 40 cm, 4mm
- Haaknaald 4

Gratis patroon Paillettentop uit Koffie & Wol:

Zin om meteen aan de slag te gaan en deze toffe zomertop te breien? Download dan het gratis patroon.

stekensjaal-afl-5-koffie-en-wol

Koffie & Wol Stekensjaal

Iedere week haakt Saskia een nieuwe toer aan de Koffie & Wol stekensjaal. Om in de bonte sjaal wat rust te creëren volgen er om de week twee rustigere toeren. Deze week dus twee rustige toeren met stokjes en lossen.
De kleuren die Saskia voor de sjaal heeft gekozen kun je teruglezen in onze blog over aflevering 2. Toer 7 en 8 zijn gemaakt met de kleuren 431 en 2010 van Lana Grossa Merino Superfein. Gebruik je liever andere tinten? Geen probleem, laat je creativiteit de vrije loop!

teltekening-stekensjaal-koffie-en-wol-afl5

 

Iedere vrijdag komt er een nieuwe aflevering van Koffie & Wol online. De volgende aflevering is 17 april 2015.

Vorige week gemist? Bekijk hier Aflevering 4.

Geef een reactie

19 reacties

 • dat is een heel mooi patroon komt mooi uit mijn zuster is al bezig
  gr.marten

 • Heidi

  Hoi,
  terug een zeer leuke aflevering,
  een klein probleempje ik had graag patroon van gebreid topje gedownload maar het lukt me niet... idem voor het rozenkleedje in filethaakwerk...kunnen jullie me daar bij helpen aub xxx

  • Wolplein.nl

   Hallo Jeannette, het was niet helemaal goed gegaan met het overgaan naar onze nieuwe website. Maar de link naar het rozenkleed en Paillette top patroon werken weer. Excuses voor het ongemak, Charlotte!

 • Rachel

  Hallo!
  Ik heb hetzelfde probleem! Vind nergens waar ik het gebreide top patroon kan downloaden.

  • Wolplein.nl

   Hallo Rachel, het was niet helemaal goed gegaan met het overgaan naar onze nieuwe website. Maar de link naar de Paillette top patroon werkt weer. Excuses voor het ongemak, Charlotte!

 • annemie verstappen

  heb dit probleem ook , maar het pakket gaat ook niet

  • Wolplein.nl

   Hallo Annemie, het was niet helemaal goed gegaan met het overgaan naar onze nieuwe website. Maar de link naar het rozenkleed patroon en naar het pakket werken weer. Excuses voor het ongemak, Charlotte!

 • Caroline

  Ik zou ook graag het patroon willen downloaden maar ook mij lukt het niet :(

  • Wolplein.nl

   Hallo Caroline, het was niet helemaal goed gegaan met het overgaan naar onze nieuwe website. Maar de link naar het rozenkleed patroon werkt weer. Excuses voor het ongemak, Charlotte!

 • Marieke

  Hi, wil ook graag het pakket van de zomertop uit koffie/wol afl.5 bestellen maar ook mij lukt t niet helaas. En dan graag met de actie dat je boven de 20 euro geen verzendkosten hoeft te betalen. Moet de site t wel doen uiteraard want de actie is alleen dit weekend.

  • Wolplein.nl

   Hallo Marieke, het was niet helemaal goed gegaan met het overgaan naar onze nieuwe website. Maar de link naar het rozenkleed patroon en het pakket werken weer. De actie boven de €20,- geen verzendkosten is vandaag nog geldig. Excuses voor het ongemak, Charlotte!

 • Helma

  Ik hoop inderdaad dat Wolplein dit probleem oplost. Wil ook graag het patroon van het Rozenkleed of misschien wel het pakket bestellen maar dat lukt echt niet.

  • Wolplein.nl

   Hallo Helma, het was niet helemaal goed gegaan met het overgaan naar onze nieuwe website. Maar de link naar het rozenkleed patroon en naar het pakket werken weer. Excuses voor het ongemak, Charlotte!

 • Jeannette Kieft

  Ook ik wilde graag die mooie rozenkleed downloaden, maar helaas lukt dat niet.

  • Wolplein.nl

   Hallo Jeannette, het was niet helemaal goed gegaan met het overgaan naar onze nieuwe website. Maar de link naar het rozenkleed patroon werkt weer. Excuses voor het ongemak, Charlotte!

 • Natasja

  Ik wil ook graag het rozenkleed patroon maar de link werkt helaas niet; jammer want ik vind m zooooo leuk

  • Wolplein.nl

   Hallo Natasja, het was niet helemaal goed gegaan met het overgaan naar onze nieuwe website. Maar de link naar het rozenkleed patroon werkt weer. Excuses voor het ongemak, Charlotte!

 • annemie

  Bedankt voor jullie snelle reactie

Moment...