Koffie & Wol - Aflevering 7

Koffie en wol aflevering 7

In deze aflevering van Koffie & Wol haakt Saskia een tof home deco item, breit Petra een lekker accessoire voor de zomer en gaat Annemarie natuurlijk weer verder met het lenteboeket. Dit keer met de bloem van de liefde! Kijk je mee?


In dit blog vind je alles rondom aflevering 7, waaronder:

 • Haakpatroon van de Big Ribbon mand
 • Breipatroon van het Essentials cotton dk zomersjaal
 • Haakpatroon van de Roos
 • Brei- en haakpatroon van de stekendeken

Koffie & Wol Big Ribbon mand haakpatroon

Big Ribbon mand
Nadat Saskia vorige week een theedoek pimpte met een schattig randje, gaat ze deze week aan de slag met een leuk home deco item. Ze haakt een toffe mand van het lintgaren Katia Big Ribbon. Zoals Saskia dat goed kan kiest ze voor een lekker kek kleurtje om je interieur mee op te vrolijken.

Haakpatroon Big Ribbon ronde mand: hier downloaden.
Haakpakket Big Ribbon ronde mand (garen + patroon): bekijk hier.

Koffie & Wol Achterlatertjes

Achterlatertjes
Lotte gaat vandaag op pad met Nicole, bekend van de blog Nicollie.nl. Nicole is een ster in kleinigheidjes maken om ze vervolgens voor anderen achter te laten. Met de 'achterlatertjes' brengt ze bij menigeen een glimlach op het gezicht, en daar wil Lotte alles over weten...

Koffie & Wol essentials cotton zomersjaal

Essentials Cotton zomersjaal
Petra breit voor deze aflevering een lekkere zomersjaal. Kleurrijk, luchtig en een ideaal item om mee te combineren. De sjaal is gemaakt van het mooie glanskatoen Rico Essentials Cotton dk en het strepenpatroon is symmetrisch. Ga jij voor deze kleuren of kies jij uit de 52 andere bollen je favoriete kleur?

Breipatroon Essentials Cotton zomersjaal: hier downloaden.
Breipakket Essentials Cotton zomersjaal (garen+patroon): bekijk hier.
Bloem roos haakpatroon

Annemarie's Lenteboeket
In deze aflevering beginnen we alweer aan de zesde bloem van het lenteboeket. Dit keer de bloem van de liefde! De roos is opgebouwd uit losse blaadjes van twee mooie rode tinten. De afwisseling in kleur geeft een speels effect en laat 'm nog echter lijken!

Materiaal:
- 1 bol Lana Grossa Cotone 41, 18, 23
Haaknaald 2 mm
Prym Markeerringen
Vulling
- Stukje elektriciteitsdraad van ± 33 cm lang

Haakpatroon Roos: hier downloaden.
Haakpakket Annemarie's lenteboeket met alle benodigde garens voor het hele boeket: bestel hier.

Stekendeken lapjes

Stekendeken
Met het zevende lapje beginnen we al een mooie stekenverzameling op te bouwen. Deze week gaan Saskia en Petra aan de slag met Drops Muskat kleur ice bleu (60) en haken/breien ze een soort v-tjes patroon. Saskia haakt een basis van vasten en haakt daarna halve vasten erop. Petra begint aan de korte zijde van het lapje en breit zo een overgehaalde rechte steek.

Materiaal:
De deken wordt gemaakt met het katoen garen Drops Muskat. Het precieze aantal bollen is nog niet bekend maar we hebben wel al een mooie selectie van kleuren gemaakt. De kleuren die in de deken zitten zijn Drops Muskat kleur 40, 05, 29, 10, 19, 03, 20, 24, 09, 53, 60 en 02.

Van iedere steek worden twee lapjes van 20 x 10 cm gebreid én gehaakt.

Patroon halve vaste erop haken: hier downloaden.
Bekijk hier: Tutorial halve vasten erop haken

Breipatroon overgehaalde rechte steek: hier downloaden.
Bekijk hier: Tutorial overgehaalde rechte steek breien

 

Heb je de vorige aflevering van Koffie & Wol gemist? Bekijk hier aflevering 6.

Geef een reactie

12 reacties

 • Kitty

  Bedankt het word een prachtige volle vaas

 • Jannet

  Zo ontzettend knap wat jullie doen! Ik volg koffie en wol gewoon als een serie!
  Vrijdagochtend denk ik oh ja leuk weer een nieuwe koffie en wol.
  Hartelijk bedankt hoor en ik hoop dat er nog heel veel komen!
  Jannet

  • Wolplein.nl

   Bedankt voor je leuke reactie Jannet! We gaan zeker door :)

  • Jacqueline

   Helemaal met Jannet eens!
   De breisteek van deze week voor de stekendeken is heel erg leuk. Breit lekker weg en geeft een apart effect. Weer een ideetje voor een ander project in de toekomst! Hoewel ik soms moet prutsen op de beschrijvingen lukt het me om bij te blijven. Het geeft veel voldoening en is heerlijk ontspannen. Benieuwd wat jullie komende vrijdag hebben bedacht!

 • Welke sjaal heeft Lotte hier om als ze me naam genootje intervieuwd ? vind hem super en wil het graag haken en met welke garen is dit gehaakt ? Groetjes Nicole

 • Hannie

  Gezellige aflevering helaas zo snel voorbij van mij mogen de filmpjes wel langer duren .en kunnen jullie misschien een keer een patroon van een gebreide driehoeksjaal maken. Met een mooi kant patroon.b.v.b dank nog veel succes met alles wat juliie nog gaan doen.

 • Wat een heerlijke blog! Ik kijk telkens weer uit naar de nieuwe aflevering van Koffie en Wol. Zo ontzettend leuk! Ga er aub nog heel lang mee door!
  Roos

 • Annick

  Ik kijk hier elke week uit naar de nieuwe afleveringen en heb ondertussen al een aantal patronen gebruikt! Nu werd ik instant verliefd op de blauwe mand en haalde meteen de nodige wol. Maar bij de start van de eerste en tweede toer liep ik al vast, waar kan ik terecht met een vraag omtrent het patroon?
  Bedankt en groeten
  Annick

  • Wolplein.nl

   Hallo Annick,

   Het patroon is naar Saskia en ze gaat het even bekijken. We plaatsen zo snel mogelijk het goede patroon.

   Charlotte!

 • Gonny

  Leuk dat er weer een nieuwe variant op het droppen van gehaakte spulletjes is. Met de anonieme sjaal doen we dit al ruim een jaar.

 • cocky timmers

  ik zal graag weten hoe duur de wol is lanagrossa filati special color n2 en het patroon van die blauwe vhals trui 2016, ik kan uw telefoonnr niet vinden
  wacht met spanning af vr gr cocky van 80 jaar

Moment...