Koffie & Wol TV - Maandaflevering December

Koffie&Wol tv

In deze extra lange maandaflevering van Koffie & Wol TV blikken we terug op de maand december. De laatste maand van het jaar staat vanzelfsprekend in het teken van kerst en gezelligheid. Zo ging Annemarie aan de slag met een tunisch kussen om je huis nog knusser te maken tijdens de donkere dagen voor kerst. Daarnaast maakte ze een superleuke kerstman en maakte ze samen met Monique zelfbedachte kerstballen. Sas maakte een handige slinger om haar kerstkaarten aan op te hangen. Kortom, een supercreatief einde van 2017. Veel kijkplezier!

Ontdek de gratis patronen hieronder:

Tunisch kussen haken met smock stitch

Gratis patroon tunisch kussen

Gehaakte items in huis zijn echt een ding op het moment. Ook Annemarie zag de trend veelvuldig voorbij komen en besloot om zelf aan de slag te gaan. Het resultaat is dit okergele kussen in een smock stitch: een supermooie tunische techniek. Ze haakte haar tunische kussen met Yarn and Colors Super Must-Have. Een garen dat erg geschikt is voor het maken van home deco én dat verkrijgbaar is in 50 verschillende kleuren! Welke kies jij?

Bekijk het gratis patroon van het kussen.

Gehaakte slinger met Yarn and Colors Must-have Mini's

Gratis patroon kerstkaartenslinger

Ben jij ook ieder jaar weer op zoek waar je jouw kerstkaarten kunt ophangen? Met deze gehaakte slinger grijp je nooit meer mis. Sas bedacht ‘m tijdens een middagje kerstkaarten schrijven. Saskia maakte de slinger met 3 bolletjes Yarn and Colors Must-have Mini’s. Met een lengte van 25 meter is dit katoengaren ideaal voor snelle projecten als deze. Goed idee voor volgend jaar!

Bekijk het gratis patroon van de slinger.

Best of AdventsCALender 2017

Gratis patroon AdventsCALender

Onze AdventsCALender zorgde echt voor een december to remember! In deze Best Of versie gebruikten wij een sfeervolle tak als basis en gingen we onder andere aan de slag met de leukste kerst patronen van onze voorgaande Crochet Alongs. En toch deden jullie vol enthousiasme mee. De reacties die we kregen waren zo leuk! Volgend jaar weer?

Bekijk alle patronen van de Best of AdventsCAL.

Gehaakte kerstballen met Rico Creative Bubble

Gratis patroon kerstballen

Last minute aan de slag met een aantal gehaakte kerstballen? Waarom niet! Die kerstboom kan nog best tot oud en nieuw blijven staan. Of bewaar ze tot volgend jaar. Geïnspireerd door de kerstpatronen van Rico, maakten Annemarie en Monique zelf 7 vrolijke kerstballen met de Creative Bubble. Van een flamingo tot een kaboutertje. Superleuk voor in de boom en zelfs de afwas na ’t kerstdiner wordt een feest met dit sponsachtige garen! Hier vind je trouwens nog meer kerst patronen voor volgend jaar.

Bekijk de gratis kerstballen patronen.

Heb jij deze maand één van de gratis patronen gehaakt uit deze aflevering van Koffie & Wol TV? Wij kunnen niet wachten om het te zien! Maak een foto en stuur deze naar info@wolplein.nl of gebruik de hashtag #woloffame op social media. Wie weet zie je jouw haakwerk voorbij komen op onze Facebook-pagina!

Geef een reactie

4 reacties

 • Winnie

  Hallo,
  Weten jullie misschien waarom jullie blog niet langer te volgen is via Tapatalk? Ik krijg de inhoud van Wolpein niet meer geladen. Hierdoor mis ik wel veel want ik ga niet steeds op de site kijken terwijl ik Tapatalk wel >5 keer bekijk op een dag.

  • Hoi Winnie,
   Excuses voor deze late reactie.
   Eerlijk gezegd klinkt Tapatalk ons niet bekend in de oren, maar het is wel erg jammer dat je hierdoor al het nieuws rondom Wolplein mist.
   Wil je toch op de hoogte blijven? Dan adviseer ik je om jezelf in te schrijven voor onze nieuwsbrief.
   Hierop verschijnt ook iedere week een nieuw patroon.
   Groetjes, Annelieke - Team Wolplein

 • Corrie Hilverda

  Leuke uitzending(en), maar ontzettend jammer van de slechte ondertiteling, als je een beetje doof bent, heb je daar niets aan, het is af en toe pure onzin, losse woorden bij elkaar geraapt! Heel jammer!

  • Hoi Corrie, ojee dat is vervelend. Deze ondertiteling wordt automatisch gegenereerd door Youtube. Maar we zullen het meenemen en kijken of we dit kunnen verbeteren :) Groetjes Elianne

Moment...