Kol breien: pimp je kol met een snor!

pimp je kol

Schnurrbart, moustache, masharubu, viikset of gewoon 'snor'. Het ding wat van oorsprong gewoon gezichtsbeharing is tussen neus en bovenlip is niet meer weg te denken uit het modebeeld. Je ziet snorren overal: als ketting, als ring, op een zonnebril én op t-shirts en truien. Dus waarom niet op een lekker warme kol?

Kol breien

Wolplein.nl leert je dat een kol breien en deze pimpen met een snor helemaal niet zo moeilijk is. De kol brei je in je lievelingskleur en de snor maas je er daarna op. Naar een dagje breien heb jij straks een fashionable "snorkol" voor de wintermaanden!

Wat heb je nodig?

Kol breien

Materiaal: Merino Super Big Mix 1 bol Geranie en in 1 bol grijs, rondbreinaald nr. 8, 40 cm lang en een wolnaald/maasnaald.

Tip: Brei een kol op een rondbreinaald en je krijgt een aan een sluitende kol, dit is erg mooi!

Gebruikte steken:
rechte steek, tricotsteek, boordsteek.

Breipatroon:

Boordpatroon 1/1 en recht breien (niet op een rondbreinaald breien dan brei je tricotsteek)

De kol breien:

Begin met de kleur Geranie. 68 stk opzetten, sluiten tot een rondje. Deze overgang markeren met een gekleurd draadje.
3 nld = 1.5 cm in boordpatroon 1/1 breien, daarna recht verder breien.
Na 13,5 cm vanaf begin = 19 nld. recht nog 3 nld = 1,5 cm boordpatroon breien, daarna afk.

De snor mazen (grijs):

Het middenvoor markeren en het patroon van de snor volgens het voorgegeven telpatroon in de kleur grijs erop borduren. Een vierkant van het telpatroon komt overeen met een steek. De dikgedrukte lijn geeft het midden van de snor aan. Plaats de snor qua hoogte in het midden van de kol.

kol met snor

Deel jouw eigengemaakte "snorkol" met ons via info@wolplein.nl en wie weet is jouw creatie straks te bewonderen in onze Wol of Fame!

Geef een reactie

Moment...