Kussen haken met Phildar Carnaval

kussen-haken-phildar-carnaval/

Haak dit vrolijke Carnaval kussen! De naam carnaval zegt het al: dit kussen is één groot feest. Het kleurrijke garen zorgt voor een levendige uitstraling en bovendien is het enorm luchtig en zacht. Lees hier verder voor het patroon en style jouw bank, stoel of bed met dit fleurige item!

Haak dit vrolijke kussen met Phildar Carnaval. Dit gevlochten, multicoloured garen van Phildar geeft een veelkleurig effect. De combinatie van katoen en acryl maakt het garen luchtig en bruikbaar voor diverse projecten. Naast een kussen kun je bijvoorbeeld een leuk kindervestje of zachte zomertrui maken. Ook leuk om een van de andere gekleurde bollen te proberen!

phildar-carnaval-kleuren-garen

Wat heb je nodig?

phildar-carnaval-kussen-benodigdheden

Materiaal:
- 12 bollen Phildar Carnaval (wij gebruikten kleur 105)
- Haaknaald nr.4
- Binnenkussen 50 x 50 cm (verkrijgbaar bij o.a. Hema)

Patroon kussen haken:

Haak 6 lossen en sluit met een halve vaste.
Toer 1: 3 lossen voor het eerste stokje. Daarna 11 stokjes in de ring. Afsluiten met een halve vaste.
Toer 2: 3 lossen. 1 stokje tussen de twee stokjes van de vorige toer. Een losse. Twee stokjes tussen volgende stokjes van de vorige toer. 1 losse. Herhalen tot de toer klaar is. Sluiten met een halve vaste.
Toer 3: 3 lossen. 2 stokjes tussen de groepjes van de vorige toer. 1 losse. Daarna weer 3 stokjes tussen de groepjes van de vorige toer. Herhalen tot je rond bent. Sluiten met een halve vast.
Toer 4: 3 lossen, 1 halve vaste tussen de groepjes van de vorige toer. 3 lossen, weer een halve vaste tussen de groepjes. Herhalen tot de toer klaar is. Weer sluiten met een halve vaste.
Toer 5: (ga met halve vasten naar de plaats waar het eerste stokje moet komen)3 lossen. Twee stokjes, 2 lossen en 3 stokjes in het boogje. 3 stokjes in het volgende boogje. 3 stokjes twee lossen en 3 stokjes in het volgende boogje. 3 stokjes in het volgende boogje. Om en om herhalen tot de toer klaar is. Weer sluiten met een halve vaste.
Toer 6: (ga met halve vasten naar de plaats waar het eerste stokje moet komen) 3 lossen. Twee stokjes, 2 lossen en 3 stokjes in het boogje van de “ hoek” . tussen de andere groepjes steeds 3 stokjes. De toer sluiten met een halve vaste. Herhaal toer 6 en sluit af.

Maak 24 zeshoeken! Haak alle zeshoeken aan elkaar. Leg de goede kanten tegen elkaar aan en haak de zeshoeken met vasten aan elkaar. Begin altijd in een hoek. Haak alleen in de buitenste lusjes, zodat aan de goede kant zo'n lijn te zien is. Vouw een zeshoek dubbel om een hoek te maken. Dan haak je een kant dicht.

TIP: Haak de zeshoeken zover mogelijk aan elkaar. Naai het laatste stukje met de hand dicht.

alternatieve-garens-haken

Alternatief haakkatoen
Kies je liever een ander garen? Naast de kleurrijke bollen van Phildar Carnaval zijn er natuurlijk genoeg alternatieven. Kies bijvoorbeeld een van de effen kleur van Phil Coton 4 of Lana Grossa cotton mix 130. Beide garens hebben een uitgebreid kleurenpalet dus kies je kleur en haak het kussen helemaal naar jouw smaak.
Voor een extra zacht effect kun je kiezen voor de garens Creative Cotton Aran Print of Drops Merino Extra Fine. Zo wordt het kussen om te knuffelen toch?

Ga jij dit kussen haken met Phildar Carnaval?

Geef een reactie

4 reacties

 • Monique Ooms

  een vraagje. Het kussen staat als pakket op de site voor €32,95. Maar als je 12 bollen besteld, zoals hier staat kom je op €35,40. Hoe kan dat?

  Vriendelijke groet.
  Monique Ooms

 • janny noordam

  Ik heb een vraag over het kussen patroon van phildar carnaval.ik snap toer 3 niet helemaal over de 3 lossen .ik kan toch geen 3 losse er tussen haken, bvd janny noordam

  • Wolplein.nl

   Hallo Janny, goed opgemerkt. Er zit een fout in het patroon, het moeten 3 stokjes zijn. Het patroon is aangepast. Heel veel succes. Charlotte!

Moment...