Kussen haken van Super Must-Have

kussen haken

Kussen haken - Pimp je huis met dit gehaakte kussen van Yarn and Colors Super Must-have! Op je bank, stoel of bed? Dit kussen kun je overal voor gebruiken! Het dikke garen geeft een stoere look en met het eenvoudige patroon heb je al snel een hip item. Lees snel verder en ga aan de slag!

Kussens heb je nooit genoeg en er is altijd wel een plekje voor. Gebruik jij 'm op je bank, bed of stoel? Het is een leuk item om gemakkelijk een andere look aan je interieur te geven. Dit kussen is gemaakt van Super Must-have, het dikke katoengaren van Yarn and Colors. Het garen is geschikt voor naalden 6-7 mm en is van 100% katoen. Om dit kussen lekker stevig te maken hebben we hem gehaakt met naald 5 mm. Super Must-have heeft een uitgebreid kleurenpalet van maar liefst 50 kleuren waar je eindeloos veel combinaties mee kunt maken. Kies dus snel je favoriete kleuren en ga aan de slag!

Kussen haken

Benodigdheden:
- 3 Bollen Yarn and Colors Super Must-Have Graphite (98)
- 1 Bol Yarn and Colors Super Must-Have Jade Gravel (73)
- 1 Bol Yarn and Colors Super Must-Have Mustard (15)
- Haaknaald 5mm
- Binnenkussen 30 x 50 cm (bv. van HEMA)

Afmeting: 30 x 50 cm

Proeflapje: 10 x 10 cm = 16 steken (v) x 20 toeren

Gebruikte Steken:
l = Losse
v = Vaste
n = Nopje: haak 4 onafgemaakte stokjes in dezelfde steek, sla om en trek in één keer de draad door de 5 lussen die op de naald staan.

kussen haken

Haakpatroon kussen van Super Must-have:

Belangrijke info:
Haak aan het einde van iedere toer 1 keerlosse. Deze is niet meegeteld in het patroon.
Toeren die niet beschreven staan in het patroon, bestaan uit 44v. Verder bestaat het patroon uit 4 toersoorten.

Toer A: *1v, 1n, 3v, 1n, 3v, 1n, 12v*. Herhaal * tot * nog 1x.
Toer B: *3v, 1n, 3v, 1n, 14v*. Herhaal * tot * nog 1x.
Toer C: *12v, 1n, 3v, 1n, 3v, 1n, 1v*. Herhaal * tot * nog 1x.
Toer D: *14v, 1n, 3v, 1n, 3v*. Herhaal * tot * nog 1x.

Patroon:
Haak een ketting van 44 lossen + 1 keerlosse met Graphite.
Toer 16: A
Toer 18: B
Toer 20: A
Toer 22: B
Toer 24: A
Toer 26: Hecht Graphite af en hecht Jade Gravel, aan de andere kant aan.
Toer 27: C
Toer 29: D
Toer 31: C
Toer 33: D
Toer 35: C
Toer 37: A
Toer 39: B
Toer 41: A
Toer 43: B
Toer 45: A
Toer 47: Hecht Jade Gravel af en hecht Graphite aan dezelfde kant aan.
Toer 79: Hecht Graphite af en hecht Mustard aan dezelfde kant aan.
Hecht af na toer 91.
Haak nog 1x deze lap. Zet de twee lappen aan elkaar door ze langs de 4 zijden aan elkaar te haken met v. Let op dat als de kleur van de zijkanten wisselt, ook de draad van kleur moet mee wisselen waarmee je haakt. Voordat je de laatste zijde aan elkaar haakt, doe je het binnenkussen in de hoes.

Het ontwerp is van Suzanne!

Andere kleurencombinaties met Super Must-have
Wil je het kussen in een andere kleurencombinatie maken? Super Must-have heeft een uitgebreid kleurenpalet waarmee je veel toffe combinaties kunt maken. Voor welke ga jij?

Kussen haken

Geef een reactie

9 reacties

 • jennie klaassen

  leuke kleuren .
  voor de kussen te maken

 • Huttener

  Is patroon volledig beginnen met toer 16 klopt dat
  Dan spring het toer 47 over na toer 79

 • Jacqueline

  Tja ben een beetje boos. Vaste klant van jullie en bestel best veel. Is er een feestje krijgen continue dezelfde mensen mega veel wol en leuke dingen mee! Dat willen trouwe klanten zoals ik ook wel! Maar nooit eens een extraatje of uitnodiging! Altijd dezelfde mensen! Ik ben ook dol op leuke kleurtjes wol maar moet alles maar kopen zodat die en die weer een flinke doos gratis wol van jullie krijgen! Ik vind dat echt geen stijl! Sowieso, sommige van de mensen die jullie uitnodigen shoppen in genoeg andere winkels dan bij jullie. Het zou leuk zijn als jullie deze mensen eens selecteren op bijvoorbeeld bestellingen ipv veel volgers hebben op instagram en continue maar overal gratis leuke dingen krijgen. Ben er klaar mee. Ik ben te verslaafd aan haken om nooit meer bij jullie te shoppen maar dit vind ik echt niet tof!

 • Monique Ooms

  Goededag,
  Ik vind het kussen super. Ook heel leuk om te maken. Ik had andere kleuren besteld. Helaas kom ik niet uit met 1 van de kleuren waar je maar 1 bol van nodig hebt. Terwijl de maat en steek verhouding klopt. Is niet erg. Ik heb bijbesteld en gelijk voor nog een kussen in dezelfde kleuren, maar dan vierkant. Maar is dus wel iets om rekening mee te houden als je materiaal besteld. Ivm met verzendkosten en kleurbad.
  Maar ik vind jullie super en hele leuke ideeën komen er met enige regelmaat langs.
  Ga nog maar heel lang zo door. Heel jammer dat jullie zo ver weg zitten. Anders kwam ik heel regelmatig langs.
  Vriendelijke groet,
  Monique Ooms

 • Linda Quist

  er zit een foutje in het patroon bij toer B er staat 14 vasten maar er moet staan 17 vasten . bij het einde van een toer doe ik 1 losse dan draai ik het om .Ik neem niet de kant lus die erna 2 de v en die telt als 2 de vaste.Klop dat zo . Er staat toer 26 toer afhechten op het einde . De nieuwe draad aan hechten aan de andere kant je bedoelt aan het begin dus je doe 1 toer met vasten je draait het dus niet om?
  Ik heb 44 losse ,vaste de kussen is dan van lengte 33 cm het is klein kussentje tussen de 30x50 hebben jullie ook zulke kleine kussentje ? IK hoor wel van jullie

  groetjes Linda Quist

  • Hallo Linda,

   Toer B haak je 3 vasten + 1 Nopje + 3 vasten + 1 nopje + 14 vasten = 22 steken dit herhaal je 44 steken in totaal. Dit klopt met het aantal steken wat je opzet (44 steken). Bij toer 26 hecht je af en aan de andere kant bedoelen wij dat je aan het andere eind moet starten met de nieuwe kleur. Het binnenkussen verkopen wij niet alleen losse vulling. Succes!

   Charlotte

 • Ellen

  Geweldig mooi kussen! Ik heb hem in iets andere kleuren gemaakt, ook een heel leuk resultaat.
  Alleen had (ook) ik net te weinig aan 1 bol (in jullie patroon de kleur 'Jade Gravel'). Ik moest nog zeker 4 rijen haken! Men zou hiervoor dus 2 bollen nodig moeten hebben.

Moment...