Macramé Plantenhanger maken - de trend van nu!

Macrame plantenhanger

Macramé Plantenhanger - Macrameeën is weer helemaal terug van weggeweest. De populaire techniek uit de jaren '70 zie je in ieder trendy interieur weer terugkomen. Hippe wandhangers, gordijnen, plantenhangers en sieraden; je ziet macramé overal! Uiteraard kun je zelf aan de slag met deze leuke techniek. Combineer stevig garen met wat leuke knopen - et voilà - een plantenhanger is zo gemaakt. Lees snel verder voor het gratis patroon!

macrame plantenhanger detail

Macramé is een populaire techniek waarmee je de leukste accessoires knoopt! Bij deze techniek combineer je verschillende draden met verschillende knopen en kun je eindeloos variëren. Je kunt plat werken, zoals bij het maken van een wandhanger, maar ook in 3D zoals deze plantenhanger.

Deze plantenhanger is gemaakt van Hoooked Natural Jute, een touwachtig garen dat ideaal is voor macramé. Door de stugge draad blijven je knopen goed zitten en het robuuste uiterlijk geeft een stoere look aan je projecten.

Hoooked naturel Jute

Gebruikte materialen:
- 1 x Hoooked Natural Jute kleur 6 (Van één bol maak je twee plantenhangers)
- Plantenpot 13,5 cm hoog en doorsnee bovenin 15,5 cm
- Tape om je werk vast te plakken

Afmeting: 72 cm met plantje en zonder franjes
(80 cm zonder franjes en zonder plant)

Gebruikte knopen:
- Weitasknoop
- Gedraaide weitasknoop
- Josephine knoop

Patroon macramé plantenhanger:

Knip 5 draden van 3 m en 1 draad van 3,5 m

Leg alle 6 de draden naast elkaar en sla ze op het midden dubbel. Bind de draden met de langste draad samen zodat er een lus ontstaat waar je de hanger aan kunt ophangen. Het samenbinden doe je met de draad van 3,5m: Maak 9 omwikkelingen en fixeer de draad door bij de laatste omwikkeling de draad door de vorige omwikkeling te halen.

Maak 3 touwbosjes van ieder vier draden. Neem 1 van de touwbosjes en begin met het knopen van de gedraaide weitasknoop. Knoop dit tot je een stuk van 10 cm hebt (bij ons zijn dit 15 knopen). Herhaal dit ook met de andere 2 touwbosjes.

Sla 10 cm over. Maak nieuwe touwbosjes van 4 draden (met 2 draden van het ene groepje en 2 draden van het andere groepje) en knoop een weitasknoop. Herhaal dit ook voor de andere touwbosjes.

josefine knoop macrame

Josephinesteek

Sla 30 cm over, maak een nieuw touwbosje van 4 draden (2 draden van het ene groepje en 2 draden van het andere groepje) en maak een Josephine knoop. Herhaal dit ook voor de andere touwbosjes.

Sla 8 cm over en maak met nieuwe touwbosjes (2 draden van het ene groepje en 2 draden van het andere groepje) een wijtasknoop.

Sla 8 cm over en bind met de langste draad dmv omwikkelen en fixatie de touwen samen.

De loshangende draden kun je naar eigen inzicht uitrafelen en afknippen.

Het ontwerp is van Lotte!

macrame plantenhanger

Geef een reactie

3 reacties

Moment...