Nieuw: Manos del Uruguay

manos-del-uruguay-garens

Manos del Uruguay is een prachtig garen dat gemaakt wordt door de 'handen van Uruguay'. Met de kleurrijke strengen maak je de mooiste projecten en wij zijn daarom ook super blij dat we deze bijzondere kwaliteit mogen toevoegen aan ons assortiment. Ben je nieuwsgierig naar het verhaal achter dit garen? Lees snel verder!

Manos del Uruguay - letterlijk 'handen van Uruguay' - is in 1968 opgericht met als doel de lokale bevolking te voorzien van werk. Met de hoge kwaliteit wol van de plaatselijke merino schapen en voldoende vakvrouwen die de wol kunnen spinnen en verven biedt Manos de plaatselijke bevolking een toekomstperspectief die kans geeft op economische, sociale en culturele ontwikkeling.

Sinds 2009 maakt de organisatie deel uit van de World Trade Organization (WFTO) die ervoor zorgt dat de rechten van de medewerkers zeker worden gesteld. Door de wereldwijde vertakkingen en de handel via de WFTO streeft men ernaar om de armoede in de deelnemende landen te verminderen

Verfproces Manos del Uruguay
De garens staan bekend om de mooie diepe kleuren en subtiele nuances. Het geheim hiervan is het geduld dat er is bij het verven in kleine ketels. De garens worden namelijk geverfd in potten van maximaal 3 kilo, waarmee strikt volgens het juiste recept wordt gewerkt om de juiste kleur te krijgen. Naderhand worden de strengen buiten in de zon te drogen gehangen.

Verschillende soorten Manos del Uruyuay

Om verschillende soorten projecten te kunnen maken biedt Manos verschillende soorten garen. Iedere bol is uniek en daarom is het belangrijk dat je genoeg bollen inslaat voor een project. Om een mooi egaal effect te krijgen kun je dan tijdens het breien of haken de verschillende bollen met elkaar afwisselen.

Ben je benieuwd welke kwaliteiten er allemaal zijn? Hieronder zetten we ze allemaal op een rijtje:

Manos del uruguay alegria

Manos del Uruguay Alegria
De Alegria is de meest kleurrijke streng van allemaal. Het garen bestaat uit 75% merino wol en 25% polyamide. Oorspronkelijk bedoeld als sokkenwol is het garen veel te mooi om te verstoppen in je schoenen. Het is de perfecte streng om dromerige omslagdoeken, mooie vestjes en fijne sjaals mee te maken. Het garen voelt zeer zacht aan en door de mooie kleurverlopen en de bijzondere bol wordt ieder project uniek!

Alegria is geschikt voor naalddikte 2,25 - 3.

Manos del uruguay garen fino

Manos del Uruguay Fino
De Fino is een prachtig garen met natuurlijke look. Deze streng combineert de luxe mix van vezels met enorm veel meters op een bol, dus ideaal voor leuke projecten! Het garen is handgeverfd waardoor geen enkele bol hetzelfde is. Zorg dus dat je genoeg garen voor een project hebt, zodat je de bollen kunt afwisselen om een mooi egaal effect te krijgen.

Fino is geschikt voor naalddikte 3 - 3,5.
Manos-del-uruguay-garen-marina

Manos del Uruguay Marina
Marina is een mooie dunne draad met subtiele kleurnuances. Het is gesponnen van 100% merino wol, heeft een lichte glans en voelt zeer zacht aan. De draad is door de fraaie kleurovergangen ideaal voor het maken van de mooiste brei- en haakprojecten; van elegante opengewerkte vestjes tot stijlvolle omslagdoeken.

Marina is geschikt voor naalddikte 2,75.
Manos del uruguay garen clara

Manos del Uruguay Clara
Clara is een delicaat gesponnen garen van 100% merino wol. De draad heeft een matte look en een licht variërende dikte. In combinatie met de kleurovergangen is Clara ideaal om kleding, poncho's en sjaals mee te maken. Clara is extra bijzonder door de mooie waterverf-achtige kleuren en het lichte gewicht. Laat je verrassen door de mooie kleuren van deze bijzondere wol!

Clara is geschikt voor naalddikte 3,75 - 4.

Persoonlijk kaartje:
Iedere bol van Manos del Uruguay bevat een kaartje. Op het kaartje staat wat het voor soort garen is en hoe je het het best verwerkt kan worden, maar ook de naam van de vrouw die het garen gesponnen en geverfd heeft.

Wat zou jij met dit mooie garen maken?

Geef een reactie

11 reacties

 • Marian

  Ik zou een prachtige, heerlijk grote omslagdoek maken.... misschien wel 2 want kiezen uit dit geweldig mooie garen is niet makkelijk?

 • ik zou er een mooie trui mee maken,het is een heel mooi garen met een mooi verloop van kleuren,ik heb er zelf nog nooit mee gebreid maar wil het zeker gaan proberen.

 • Marieke

  Hi beste mensen,
  Wat ik zou maken van dit - inderdaad - prachtige garen? Ik zou daar wikkeldoekjes voor prematuur overleden kindjes van haken. Maar helaas is het garen daar te prijzig voor. De zachte kleuren en de zachte garens zijn daar ideaal voor en de kindjes zijn het uiteraard meer dan waard maar ik doneer ze gratis en van een lager bedrag kan ik er meer maken. Mocht ik ooit de loterij winnen dan kom ik dit (en meer ;-) ) garen bij jullie groots inslaan voor mijn doel.
  En begrijp me niet verkeerd, ik gun de vrouwen daar ook een eerlijk loon, dat is een hele goede zaak maar ik moet helaas keuzes maken in mijn aankopen i.v.m. het feit dat ik alles zelf koop, maak en dan weggeef dus met bijna 25 euro per 100 gram is m'n budget dan wel heel snel op.
  Greetz Marieke

  • Wolplein.nl

   Hey Marieke,

   Wat een mooi gebaar om winkeldoekjes te haken voor overleden kindjes.
   Heel veel succes hiermee.

   Charlotte!

  • Fieke

   Hallo Marieke,
   Kun je me wat meer vertellen iver dit doel ? Mag prive op mijn mailadres. Ik haak nl ook voor goede doelen en dit lijkt me een erg mooi doel. Misschien kan ik helpen.

 • Wanda

  Ik ben al met 2 strengen bezig om een omslagdoek te breien en heb nog 4 stregen liggen voor een heerlijke ruime trui.

 • Barbara

  Heel mooi garen! Is 800 meter genoeg voor een omslagdoek of sjaal?

 • Marian Vd waal

  Een heel mooi lang hobovest zonder mouwen wel met franjes aan de onderkant maar niet overdreven. Zie hem al helemaal voor me als ik naar Ibiza gaat.
  Gr. Marian Vd waal

Moment...