Mix 'n Match Cal 2016 - Doe je mee?

mix-and-match-cal-2016

Mix 'n Match CAL 2016 - Het jaar is net gestart en dat betekent dat we weer aan het begin staan van een jaar vol creativiteit, inspiratie en natuurlijk de leukste projecten! Net als de afgelopen jaren starten ook dit jaar weer een aantal 'meehakers'. De Mix 'n Match Crochet Along 2016 is er daar één van. Lees hier alle ins en outs.

Twee jaar geleden startten Tertia en Jolanda aan de Crochet Along 2014. Inmiddels is het zo'n succes dat nu alweer voor de derde keer een deken ontworpen is om bij aan te haken. Tertia heeft besloten niet meer verder te gaan, maar Jolanda heeft ook voor 2016 een prachtige deken gehaakt. Samen met haar partner Naomi organiseren ze de Mix 'n Match CAL 2016 en staat er weer een verrassende deken op het programma.

Wat je moet weten over de Mix 'n Match CAL 2016

De dekens die ontworpen zijn worden gehaakt van SMC Merino extrafine 120. Gewapend met haaknaald nr. 4 kiezen zowel Jolanda als Naomi voor 5 verschillende kleuren. Jolanda gaat voor een combinatie van paarstinten en Naomi voor de blauwtinten. Er gaat 5000 meter garen in één deken en je moet de basissteken beheersen want het wordt gegarandeerd een mix (en match!) van allerlei steken!

De Mix 'n Match CAL 2016 start op vrijdag 8 januari en garandeert je 40 weken lang haakplezier. Met een korte pauze in de zomer ben je dus bijna het hele jaar voorzien van wekelijkse patronen. Iedere week haak je ongeveer 6 toeren.

mix-and-match-cal-2016-deken-haken

Gebruikte steken:
- losse
- halve vaste
- vaste
- half stokje
- stokje
- dubbelstokje
- puffsteek
- reliëfsteken

Afmeting deken: 185 x 130 cm

Materiaal:
- Haaknaald 4
- SMC Merino Extrafine 120 

Kleurencombinatie Jolanda:
- 9 bollen plum (kleur 146)
- 7 bollen burgundy (kleur 133)
- 14 bollen cream (kleur 102)
- 5 bollen camel (kleur 105)
- 6 bollen suede (kleur 112)

mix-and-match-c

Kleurencombinatie Naomi:
- 14 bollen cream (kleur 102)
- 8 bollen denim (kleur 154)
- 6 bollen pool (kleur 165)
- 6 bollen teal (kleur 169)
- 7 bollen flannel heather (kleur 191)

mix-and-match-c

Alternatieve garens
Natuurlijk kun je precies dezelfde deken maken als Naomi en Jolanda, maar hoe leuk is het om ook zelf te variëren?! Je kunt voor andere kleuren kiezen, maar ook voor andere garens. Goede alternatieve garens zijn de SMC Bravo en SMC Catania, maar je kunt ook kiezen voor Stylecraft Special DK of Phil Coton 4. Kies je favoriete garen in aantrekkelijke kleuren en maak een deken in je eigen stijl!

Tips & Patronen
Jolanda en Naomi hebben nog heel veel tips voor tijdens het haken van de dekens. Denk bijvoorbeeld aan het tellen van je steken, het wisselen van kleur en het variëren van het stekenaantal. Alle informatie kun je, net als de wekelijkse patronen, vinden in de facebookgroep Mix 'n Match Crochet ALong 2016 of op de blog Knutsels van Jolanda.

Ga jij meedoen en voor welk garen kies je?

Geef een reactie

38 reacties

 • ILONA

  Ik doe mee - juist de wol besteld - van SCHACHENMAYR - maar de kleuren blauw vervangen door groen -kan niet wachten om te beginnen

 • Mary

  Wauw ik vind het heel mooi maar als ik het goed bij elkaar optel heb je 41 bollen nodig van 4,95 dan komt dit project op de € 202,95. Kostbaar dekentje hoor

 • daphne

  Ook ik ga een goedkoper alternatief zoeken. 200 euro is wel heel duur voor een deken!

  • Wolplein.nl

   Dat kan zeker! De dames van de CAL hebben voor dit garen gekozen was hun keus. Er zijn vele alternatieven. Leuk dat je mee doet!

 • Patricia

  Sorry, maar dit is echt niet leuk meer!!
  De dekens zijn prachtig, maar het prijs kaartje. Nu kaartje!!! Dat eraan hangt is niet leuk meer.
  Jullie geven wel alternatieve op, maar ik zou het toch fijner vinden als dat prijskaartje ook vermeld word.
  Ik vind het tevens erg vervelend dat jullie mensen lekker maken, maar even niet denken aan de kosten...

  Ik laat deze voorbij gaan en hoop dat er ergens een CAL is die wel voor een normale knip is weggelegd.

  • Carla Cooijmans-Lasschuit

   Hoi, Je hoeft niet mee te doen he? Als jij gaat winkelen roep je dan ook tegen alle winkeliers?

   Als je de deken mooi vindt ga je gewoon op zoek naar een, voor jou, betaalbaar alternatief. Niks mis mee
   maar wel mat dat gezeur jullie denken niet aan mij portemonnee, nee dat mag je zelf doen.

   • Hilde Verbruggen

    Hallo zeg!!! Sommige mensen kunnen toch zo onbeschoft reageren. In plaats van dankbaar te zijn om al het leuke en mooie dat hier wordt aangereikt. Niemand verplicht jou om deel te nemen en als je deelneemt om de katoen te gebruiken dat hier wordt weergegeven. Ooit al van het Kruidvat gehoord? Of andere goedkopere merken? Je hoeft zelfs op deze site nog maar eens rond te snuffelen. Dat maakt het ook juist zo leuk. Maar reageer aub toch een beetje mensvriendelijker. Vriendelijkheid en beleefdheid kost NIETS!!! Dus daar hoef je zeker ook niet van wakker te liggen.

 • Ingrid

  Ook ik vind het kostenplaatje te hoog. . ga kijken voor alternatief . .

 • Linda Verheijen

  Ik doe mee, maar dan met katoen op naald 3. Een combinatie tussen Phildar Cotton 3 en Coton 8 van Scheepjes.
  Ik maak hem wel iets kleiner; een dekentje als sprei op een ledikant :).

 • Coortje

  Hallo, wat een mooie dekens. Ik krijg er spontaan zin in, maar ik ben nog bezig aan de CAL 2015. Die wordt ook geweldig mooi, alleen vierkant,
  Enne, je MOET geen duur garen kopen, het alternatief wat gegeven wordt is de stylecraft en die kom ik tegen voor € 2.75 Dat scheel 2 euro per bol. En de dames geven aan wat zij gebruiken, al zou je action of wibra of kruidvat nemen, daar ben je geheel zelf bij. Alle hobby's kosten geld, toch?? Een ieder doe wat zij of hij leuk vind.

 • Jeetje Patricia, wat onaardig om zo te reageren! Deze meiden helpen je aan een leuk patroon en gebruiken deze wol, maar je kunt toch gezellig mee doen en zelf andere wol gebruiken. Koop gewoon steeds een paar bolletjes van welk elk merk, je kunt zelf bepalen hoe duur het gaat worden. Het gaat om de gezelligheid en het genieten van je hobby met elkaar. Jammer dat je zo afgeeft in je reactie. Jouw deken kan net zo mooi worden voor minder geld.

 • hoe groot word de deken ? , kun je er ook een 2 persoonssprei van maken ?

  • Wolplein.nl

   Hallo Marjan, de deken krijgt een afmeting van 185 x 130 cm. Je kan hem natuurlijk zo groot maken als je zelf wil. Charlotte!

 • Jikke

  Een idee, je koopt het wol in fases. Je hoeft niet meteen alle 41 bolletjes te bestellen. Zo kun je de uitgave verspreiden over b.v
  half jaar..

 • Annemieke Verlinde

  Ik heb vorig jaar meegedaan en ga dit jaar meedoen! Heb er weeral zin in! Ik ga hem haken met Stylecraft special DK.

 • Patrice

  Hallo dames, ik doe mee! Ik heb gekozen voor de smc bravo. Dit scheelt aanmerkelijk in de kosten en is fraai garen. Er bestaat een mooi kleurenpalet van de bravo. Wel zinvol om even te googelen om kosten en voorraad te vergelijken.

 • A.

  hallo, ik wil graag meedoen, met de mooie deken.
  maar ik heb geen Facebook. kan ik het ook op een andere manier volgen??

 • lies

  Hoi, ik heb de wol al binnen, maar ik kom er achter dat het via Facebook gaat en dat heb ik niet.
  is er een patroon verkrijgbaar of op een andere manier te volgen??

 • Hoi ik ga mee doen!
  Morgen naar wolplein, ik ga voor de stylecraft.
  De kleuren???

 • loele

  Ja hoor Lies. Je hebt geen Facebook nodig. Bij Jolanda vind je ook alle patronen. http://scrapselsvanjolanda.blogspot.nl/

 • kun je hier ook aan meedoen via de site van Wolplein? Dus niet via Facebook.

 • Dory Beerens

  Hallo,

  Ik heb even naar het filmpje gekeken voor het opzetten van dit deken. Ik snap het, maar wat ik niet zie is het voordeel om het zo op te zetten. Ben er even nieuwsgierig naar. Waarom zoals in het filmpje ipv gewoon een ketting lossen, drie extra lossen en keren.

 • Rian

  Ik doe voor de eerste keer mee. Wil de deken gaan maken uit de voorraad die ik nog heb. Dus spannend hoe het eruit gaat zien.

 • willemien

  Kan ik nu nog inhaken wat betreft, Mix 'n Match Cal 2016

 • Susanne

  Kan ik ook nog meedoen? En zo ja, hoe kom ik aan de patronen?

  • Wolplein.nl

   Hallo Susanne,

   Je kan altijd mee doen, je hoeft je nergens op te geven. In de blog staan de sites beschreven waar je de patronen kan vinden.

   Charlotte

 • Dini Stoffers

  Hallo ja ik doe graag mee.
  Groetjes Dini

 • Yvonne

  Is dit patroon nog beschikbaar? Ik zou deze deken graag nog willen haken.

 • Jm de bruin

  Ik wil hem graag met colour

Moment...