Steek van de maand - mossteek haken

Mossteek haken

De maand september zit vol cadeautjes! Het nieuwe seizoen van de HaakSTER is begonnen, we kunnen weer lekker achterover gaan zitten voor afleveringen van Koffie & Wol én de nieuwste wintergarens en -projecten liggen weer in de (online) etalage. Je zou bijna vergeten dat het alweer tijd is voor een nieuwe ‘steek van de maand’...

… met deze keer de mossteek in de hoofdrol. Deze steek luistert ook naar veel andere namen, zoals de granietsteek en weefsteek. Zit je nog niet zo lang in de haakwereld, maar sta je wel te springen om je eerste project te haken, dan is de mossteek een uitgelezen techniek voor het haken van je eerste home deco of accessoire. Je haakt namelijk enkel een patroon van halve vasten en halve stokjes. De structuur die je hiermee creëert is heel stevig, maar elastisch tegelijkertijd. Wat ook zo leuk is aan de mossteek, is dat de achterkant er exact hetzelfde uitziet als de voorkant. Er is dus geen 'verkeerde kant'. De mossteek leent zich perfect voor het haken van dekens, omslagdoeken en nieuwe hoezen voor je kussens.

mossteek haken

Gratis patroon mossteek

 

Om te beginnen zet je een lossenketting op die deelbaar is door 2, plus 1 extra steek. Voor ons proeflapje hebben we 21 lossen opgezet.

1e toer: start in de 2e losse vanaf de haaknaald. Haak in deze losse een half stokje. In de volgende losse haak je een halve vasten. Je haakt nu om en om een half stokje en een halve vaste tot het einde van de toer. Eindig met een keerlosse.

2e t/m ... toer: herhaal toer 1.


 

Video-uitleg mossteek haken

 


 

Haakprojecten met de mossteek

Heb je een mooi proeflapje gehaakt met ons gratis patroon van de mossteek, dan is het nu tijd voor het grote werk. Laat je de ontwerp(st)er in je los of kies je voor de houvast van een patroon? In onze winkel vind je diverse patronen en pakketten waarin de mossteek/granietsteek is verwerkt. Zo maak je met het gratis haakpatroon Double Four Family Stripe Scarf een hippe sjaal. En met de herfst in aantocht is het haakpakket van de Basic Merino Omslagdoek ook een absolute hit.

Tot de volgende ‘steek van de maand’!

Geef een reactie

Moment...