Omslagdoek haken met Stylecraft special dk

Omslagdoek haken

Omslagdoek haken - Op een koude zomeravond lekker om je heen slaan, op het strand als jurk over je badpak of als fashion item over je schouders; niets zo veelzijdig als een omslagdoek! Omslagdoeken zijn super functioneel en maken je outfit compleet. Zelf zo'n leuke stola maken? Lees snel verder voor het gratis patroon!

Een omslagdoek is misschien wel het meest veelzijdige kledingstuk dat er bestaat. Door de vele manieren waarop je het item kunt dragen is hij onmisbaar in je garderobe. Dit luchtige en modieuze model draag je leuk over een jurkje of op een stoere jeans. Hij is gemaakt van Stylecraft Special dk, een 100% acryl garen in maar liefst 85 verschillende kleuren. Kies je favoriete kleur(en), ga aan de slag en maak een eigen unieke omslagdoek!

Haakpatroon omslagdoek

Wat heb je nodig voor het haken van de omslagdoek?
- 5 bollen Stylecraft Special dk kleur 1820 Duck-egg
- Haaknaald 4 mm

omslagdoek haken

Haakpatroon omslagdoek

Toer 1: Start met een ketting van 4 lossen, haak in de eerste losse 4 stokjes.
Toer 2: 3 lossen, 4 stokjes in het laatste stokje van de vorige toer, 1 vaste in het 3de stokje van de vorige toer, 5 stokjes in de 3de losse van de vorige toer.
Toer 3: 3 lossen, 4 stokjes in het laatste stokje van de vorige toer, 1 vaste in het 3de stokje van de vorige toer, 5 lossen, 1 vaste in het 3de stokje, 5 stokjes in de 3de losse van de vorige toer.
Toer 4: 3 lossen, 4 stokjes in het laatste stokje van de vorige toer, 1 vaste in het 3de stokje van de vorige toer, 5 lossen, 1 vaste om de ketting van lossen, 5 lossen, 1 vaste in het 3de stokje, 5 stokjes in de 3de losse van de vorige toer.
Toer 5: 3 lossen, 4 stokjes in het laatste stokje van de vorige toer, 1 vaste in het 3de stokje van de vorige toer, 5 lossen, 1 vaste om de ketting van lossen, 5 lossen, 1 vaste om de ketting van lossen, 5 lossen, 1 vaste in het 3de stokje, 5 stokjes in de 3de losse van de vorige toer.
Toer 6: 3 lossen, 4 stokjes in het laatste stokje van de vorige toer, 1 vaste in het 3de stokje van de vorige toer, 5 stokjes in de vaste van de vorige toer, 1 vaste om de ketting van lossen, 5 lossen, 1 vaste om de ketting van lossen, 5 lossen, 1 vaste om de ketting van lossen, 5 stokjes in de vaste, 1 vaste, 5 stokjes in de 3de losse van de vorige toer.
Toer 7: 3 lossen, 4 stokjes in het laatste stokje van de vorige toer, 1 vaste in het 3de stokje van de vorige toer, 5 lossen, 1 vaste in het 3de stokje van de vorige toer, 5 stokjes in de vaste, 1 vaste om de ketting van lossen, 5 lossen, 1 vaste om de ketting van lossen, 5 stokjes in de vaste van de vorige toer, 1 vaste in het 3de stokje van de vorige toer, 5 lossen, 1 vaste, 5 stokjes in de 3de losse van de vorige toer.
Toer 8: 3 lossen, 4 stokjes in het laatste stokje van de vorige toer, 1 vaste in het 3de stokje van de vorige toer, 5 lossen, 1 vaste, 5 lossen, 1 vaste, 5 stokjes op de vaste, 1 vaste, 5 stokjes op de vaste, 1 vaste, 5 lossen, 1 vaste, 5 lossen, 1 vaste, 5 stokjes.

Je kan nu verder gaan aan de hand van de patroontekening.

Haak in totaal 83 toeren.

Je werkt de sjaal af door 1 toer vasten te haken op de bovenkant van de sjaal.

Maak 3 flosjes van ±10 cm groot en maak deze vast aan de punten van de sjaal.

Telpatroon omslagdoek haken

Geef een reactie

31 reacties

Moment...