Opsteker van de maand - Ster breien

sterren-patroon-breien

Ster breien - Een schattig babydekentje, een pannenlap of een leuk kleedje breien? Met een telpatroon en de gerstekorrelsteek maak je de leukste figuurtjes in je breiwerk! Benieuwd hoe? Bekijk deze STER-ke uitleg.

Iedere maand komen we met een steek waar je ontzettend veel leuke projecten mee kunt maken. Een echte opsteker waar je weer even mee uit de voeten kunt. Deze keer een telpatroon in de vorm van een ster. Je breit eenvoudig in tricotsteek en gebruikt in het telpatroon de gerstekorrel.
Hoe je precies de gerstekorrel breit? Bekijk de uitleg in onze online breicursus.

Deze opsteker zou geen opsteker zijn als je niet volop kan variëren! Kies je favoriete garen, combineer verschillende tinten met elkaar of wissel de steken om. Alles heeft zijn eigen effect, dus aan jou de keus!

Wat heb je nodig?
Voor het breien van dit patroon kun je ieder garen gebruiken. Neem een dikker garen voor een grote ster en wat stevigheid, of juist een dunner garen om een subtiel lapje te maken. Wij gebruiken voor deze ster Phil Coton 3 kleur 60 'Pacifique' en breien met naald 3.

Gebruikte steken:
- Leeg vakje   = recht aan de goede kant van het werk, averecht aan de verkeerde kant (tricosteek)
- rondje          = averecht aan de goede kant van het werk, recht aan de verkeerde kant (gerstekorrel)

Breipatroon ster

Brei naald 1 t/m 30 en volg het telpatroon. Wissel de tricotsteek en de gerstekorrelsteek op het juiste moment af. Et voilà, je ster is klaar!

ster-breipatroon

Ben je op zoek naar een andere leuke steek? Bekijk hier onze eerdere opstekers van de maand en ontdek verrassende brei en haaksteken voor de leukste projecten!

Ken jij een leuke steek die we zeker eens moeten uitlichten, of heb je een tip? Stuur je idee naar info@wolplein.nl en wie weet maken we daar binnenkort een leuke opsteker van!

Geef een reactie

2 reacties

Moment...