Poncho breien met Lana Grossa Nordico

nordico-poncho-breipatroon

Een poncho breien, in deze tijd van het jaar is dat toch heerlijk? Op koude dagen draag je 'm lekker warm over je jas en als het wat warmer wordt zorgt de poncho alleen al voor genoeg warmte. Ga aan de slag met Lana Grossa Ragazza Nordico en brei zelf ook zo'n prachtige poncho!

Deze royale poncho is gebreid van Lana Grossa Ragazza Nordico. Dit mooie gemêleerde garen heeft zachte overgangen, wat een stijlvolle uitstraling aan je breiwerk geeft. Daarnaast is het garen lekker volumineus, waardoor het ideaal is voor een warme trui, sjaal of poncho! Nordico is verkrijgbaar in 15 winterse kleuren.

Voor welke kleur ga jij?
lana-grossa-nordico-patroon

Materiaal:
- 9 bollen Lana Grossa Ragazza Nordico
- Rondbreinaald nr.8 60 en 100 cm
- Rondbreinaald nr.7 60 cm
- Haaknaald nr.6

Gebruikte steken:
Boordpatroon: afwisselend 1 st re 1 st av breien.
Tricotsteek: heengaande naald re, teruggaande naald av breien.

Proeflapje:
9 st en 14 naalden tricotsteek met naald nr.8 = 10 x 10 cm

nordico-breipatroon-van-poncho

Breipatroon poncho:

Achterpand
113 st opzetten met naald nr.8, 100 cm. Tricotsteek breien. Voor de vorm in de 3e naald vanaf de opzet 2 st minderen, hiervoor de middelste 3 st overgehaald samenbreien (= 1 st re afhalen, de volgende 2 st re samenbreien, dan de afgehaalde st eroverheen halen).
Deze mindering in elke 2e naald nog 44x op dezelfde plaats herhalen = 23 st. Als het aantal st minder wordt verder breien op breinaald nr.8, 60 cm. In de volgende heengaande naald voor de halsrand de middelste 13 st afkanten en beide kanten apart verder breien. Voor de ronde rand in de volgende 2e naald nog 1x3 st afkanten. Dan nog de laatste 2 st afkanten. Nu zijn de st van de ene kant op. De andere kant in spiegelbeeld afmaken.

Voorpand
Net als het achterpand breien, maar met een diepere halsrand. Hiervoor al in volgende heengaande naald na de 38e mindering (er liggen nog 37 st op de naald) de middelste 9 st afkanten en beide kanten apart verder breien. Bij de binnenrand voor de ronde rand in elke 2e naald nog 5x2 st en 2x1 st afkanten. De resterende 2 st op dezelfde hoogte als bij het achterpand afkanten. De andere kant in spiegelbeeld afmaken.

tekening nordico

Afwerking
Span de beide delen op en maak ze vochtig. Zijnaden sluiten. Met rondbreinaald nr.7 bij de halsrand 60 st opnemen. Voor de col boordpatroon in toer breien. Na 5 cm voor de col met breinaald nr.8, 60 cm verder breien. In totaal 17 cm voor de col breien, dan de st losjes afkanten, zoals ze zich voordoen. Bij de opzet met de haaknaald 114 franjes (in elke 2de st 1 franje) vastzetten, daarbij bij de schuine randen 28 franjes en middenvoor en middenachter bij de punt 1 franje maken. Per franje 2 drade van 40 cm lengte knippen en dubbelleggen. De lus met de haaknaald door de rand heen trekken. Dan de draadjes van de franje door de lus heen halen. De franjes strak aantrekken. De lengte van de franjes bedraagt ca.19 cm.

In onderstaande video vertelt Petra alles over de mooie bollen Lana Grossa Ragazza Nordico.

Breipatroon sjaal in punt - Eerder maakten we met Nordico deze royale sjaal. De driehoekige sjaal is leuk om als omslagdoek over je kleding te dragen of als puntsjaal op een stoer jack. Bekijk hier het patroon van deze Nordico sjaal.

nordico-omslagdoek

Wekelijks verschijnen er gratis patronen op ons blog. Wil je als eerste op de hoogte zijn van leuke patronen en aantrekkelijke acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geef een reactie

3 reacties

 • BLIECK vicky

  Heel tof

 • tessa Vaumont

  Goedemorgen,

  Ik wil deze poncho graag gaan breien maar ik kan de gebruikte wol niet meer bestellen. Krijgen jullie deze nog of is er een andere wol die ik kan gaan gebruiken met hetzelfde materiaal in zich?
  Ik hoor het graag, groeten Tessa Vaumont 0652307446

  • Hoi Tessa,
   We hebben geen gemêleerd garen wat hierop lijkt maar wel een uni colour garen zoals Lana Grossa Cool Air: https://www.wolplein.nl/wol/lana-grossa-cool-air. Groetjes, Anke - Team Wolplein

Moment...