Schrijf je nu in! De haakster van Nederland - Seizoen 2

DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN!
Na het succesvolle seizoen van Wolplein.nl zoekt: De haakSTER van Nederland kunnen wij aankondigen dat er een tweede seizoen komt van de populaire serie! Word jij Linda’s opvolger? Wil jij kans maken op de hoofdprijs? Schrijf je dan nu in!

⭐️ Schijf je in! ⭐️
Wij weten dat er nog veel meer haaktalent in Nederland en België zit en wij zijn erg benieuwd naar jouw haakkunsten en kwaliteiten. Vorig jaar heb je kunnen zien hoe de 10 oud-kandidaten het ervan af brachten. Wij organiseren wederom de uitdagende en spectaculaire haakwedstrijd! Daag jezelf uit om mee te doen aan dé haakwedstrijd waar heel Nederland naar kijkt en laat zien wat je kan! Goed nieuws, vanaf vandaag is de inschrijving geopend voor het nieuwe seizoen! Inschrijven kan t/m zondag 30 juni en vanaf dan selecteren wij 10 kandinaten! Die 10 nieuwe haaksterren starten dan op maandag 22 juli met de eerste haakopdracht. De eerste aflevering van 'De haakSTER van Nederland' is 4 oktober te zien op onze blog en Youtube kanaal!

⭐️ Hoofdprijs! ⭐️
Je strijdt voor de eretitel ‘De haakSTER van Nederland’ en voor een geweldige hoofdprijs. Je krijgt een boekcontract bij Kosmos om je eigen haakboek op de markt te brengen! Woehoe! Een bijkomende voordeel is dat je heerlijk bezig bent met je favoriete hobby (haken!). Dat klinkt wel aantrekkelijk toch?

⭐️ De haakwedstrijd van Nederland! ⭐️
Tijdens de wedstrijd krijg je diverse haakopdrachten met allemaal een eigen thema. Bij elke opdracht bedenk je een origineel patroon en werk je je werk uit tot een daadwerkelijk haakproject. Je haalt alles uit de kast zodat je weer een ronde verder komt. In de tegenstelling tot vorig jaar is de puntentelling veranderd en worden je behaalde punten meegenomen tot aan de finale. In de finale bepalen de haakjury (onze eigen juryleden en bekende haaksterren) en de kijkers wie de winnaar wordt. De wedstrijd ‘De haakSTER van Nederland’ wordt georganiseerd door Wolplein.nl. Je haakbezigheden bevinden zich bij jou thuis en je vlogt alles zelf.
De serie is vanaf oktober wekelijks te zien op het youtubekanaal van Wolplein.

⭐️ HaakSTERREN gezocht! ⭐️
In de spannende afvalrace, word je keer op keer uitgedaagd om een prachtig project te haken, wij verzorgen alle garens en jij vlogt je haakavontuur van begin tot eind. Ben jij een enthousiaste en creatieve haakfanaat die met liefde en plezier de mooiste haaksels en patronen uit zijn of haar mouw schudt? Haak je het liefst dag én nacht en draai je je hand (en haaknaald) niet om voor een uitdagend haakproject? Wil jij kans maken op je eigen haakboek (hoe vet is dat!)? Dán ben jij de haakSTER die wij zoeken!

DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN!
Doe mee en schrijf je in via het inschrijfformulier. In het inschrijfformulier staat een uitleg en de belangrijke data wanneer je beschikbaar moet zijn. Lees het formulier goed door en beantwoord alle vragen. Als je het formulier hebt ingevuld dan e-mail je dit, samen met foto’s van jouw haakcreaties naar: info@koffie-en-wol.nl. Per post versturen kan ook!

Het maakt ons niet uit of je een bekende of onbekende haakster bent, man of vrouw, jong of oud, Nederlander of Belg. Wij vinden het vooral belangrijk dat jij gek bent op haken en zin hebt in een haakavontuur vol met leuke, leerzame en uitdagende haakopdrachten. Inschrijven kan vanaf 18 jaar.

Wie weet word jij wel 1 van de 10 haaksterren van Nederland. Inschrijven kan vanaf nu tot en met zondag 30 juni!

Veelgestelde vragen:
Bij het vorige seizoen kregen we regelmatig de volgende vragen. We hebben ze even op een rijtje gezet:

 • Hoe goed moet je zijn?
  Het is belangrijk dat jij zelf patronen kunt ontwerpen en je project vorm kunt geven. Nette steken maakt en de draadjes kunt wegsteken. Zo goed moet je zijn.
 • Hoeveel tijd kost het?
  Het ligt er natuurlijk aan hoe snel je je patroon kunt bedenken en uitwerken(haken). Maar deze wedstrijd kost tijd. De tijd die je voor de opdracht krijgt hangt af van hoe ver je komt. In het begin zullen we beginnen met één week per opdracht. Daarmee zijn de opdrachten ook klein. Naarmate de wedstrijd volgt worden de opdrachten groter en krijg je meer tijd voor het maken van je opdracht.
 • Wat zijn het voor opdrachten?
  Wij zijn natuurlijk op zoek naar de haakSTER van Nederland 2019, uiteraard moet die van alle markten thuis zijn. De opdrachten zullen daarom ook verschillend zijn. Van techniek tot amigurumi, van woondecoratie tot baby.
 • Ik kom uit België mag ik dan ook mee doen?
  Je mag mee doen als je uit Belgie komt, mits je Nederlands of Vlaams praat.
 • Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
  De inschrijving sluit op zondag 30 juni om 23:59 uur.
 • Moet je een patroon kunnen schrijven?
  Het is van belang dat je zelf een patroon kunt ontwerpen, uitschrijven en digitaal kunt uitwerken. En indien nodig er een digitale teltekening bij kunt maken.
 • Kan ik iemand opgeven/nomineren?
  Je kan iemand niet zomaar opgeven of nomineren, diegene moet namelijk toestemming geven om mee te willen doen, we hebben vele vragen en het is belangrijk dat ze tijd hebben. Je kan natuurlijk wel iemand Tippen om mee te doen!

Geef een reactie

11 reacties

 • Annemarie

  De foto's die je mee stuurt moeten deze van eigen ontwerp haakwerk zijn of mag je ook haakwerk laten zien wat je gemaakt hebt n.a.v. een patroon?

  • Hallo Annemarie,

   Wat leuk om te lezen dat je je aan wilt melden voor de Haakster van Nederland.
   Graag zien wij voorbeelden van zelfontworpen patronen en voorbeelden.

   Groetjes Marianne

  • Hoi Annemarie,
   Correctie: graag zien wij beide! Tijdens de wedstrijd ontwerp je alleen eigen patronen dus we zien graag hoe je dit af gaat! Maar als je dit (bijna) niet doet maar het wel graag wil proberen kun je natuurlijk wel meedoen. Dus foto's van zowel bestaande patronen als zelf ontworpen patronen zijn welkom. Groetjes, Anke - Team Wolplein.

 • Daga

  Geweldige blog! Het is heel leuk om te lezen. Ik wacht ongeduldig op meer.
  Kan ik gebruik maken van een fragment van jouw blog? Www.wiebelter.info/blog

  • Goedenavond Daga,
   Dank je voor je positieve bericht! Als je een fragment uit ons blog wenst te publiceren op je eigen blog, dien je de link naar ons blog erbij te vermelden. Verder vinden wij het geen probleem als je ons noemt op je eigen blog. Stuur je ons een linkje naar info@wolplein.nl als je ons hebt genoemd? alvast bedankt!
   Fijne avond, Suzanne.

 • Elly

  Beste Wolplein,

  Er mogen minimum 6 foto's tot maximum 20 foto's meegestuurd worden staat in het reglement. Telt een fotocollage van bijvoorbeeld 9 foto's als 1 foto of effectief als 9 foto's?
  Mogen deze foto's verwerkt worden in het inschrijvingsfomulier of moeten deze apart in bijlage verstuurd worden met een verwijzing in het inschrijvingsformulier?

  Alvast bedankt voor Uw reactie

  Groetjes Elly

  • Hoi Elly, wat leuk om te horen dat je je in zou willen schrijven voor de HaakSter! Je mag je formulier nog insturen hoor, en een fotocollage telt als 1 foto. Het maakt voor ons niet uit hoe je deze verstuurd, in het formulier zelf of als bijlage. Als we ze maar kunnen bekijken, want we zijn heel benieuwd. Succes! Groetjes, Joletta

 • Van de velde,Antoine,Dolores

  Ik heb mij ingeschreven en betaald voor de haakles die begint op 1 Juli, nog niets ontvangen, is het normaal,heb geen Facebook. Het Dolores

  • Goedemiddag Dolores,

   Het is ons helaas niet helemaal duidelijk welke haakles je precies bedoeld. Zou jij je bestelbevestiging of het betaalbewijs naar ons kunnen toesturen? Je mag het mailen naar info@wolplein.nl. Dan gaan wij voor je uitzoeken wat er precies aan de hand is.

   Groetjes Marianne

  • Goedemiddag Dolores,

   Dank je voor je vraag. Wij geven geen haakles en er was op 1 juli geen workshop of evenement bij ons.
   Neem anders even contact met onze klantenservice en hou het bestelnummer uit de bevestigingsmail bij de hand, dan zoeken we het met je uit!

   Vriendelijke groet, Suzanne

Moment...