Sjaals haken a la Sascha - interview met Sascha

Sjaals haken a la Sascha

In deze blog nemen je mee in wondere wereld van sjaals a la Sascha! We praten met blogster en doorgewinterde haakster Sascha Blase-Van Wagtendonk en vragen alles over haar nieuwe boek. Dit boek is niet alleen een verzameling van de mooiste sjaals en omslagdoeken maar ook een inspirerende mode en lifestyle gids.


Sjaals haken a la Sascha -  Na 8 diverse haakboeken waaronder de populaire boeken: kant haken 1 en 2 en Gehaakte Lappenpoppen 1,2,3 komt Sascha nu met een haakboek wat geheel in het teken staan van sjaals en omslagdoeken. We praten met de vriendelijke en creatieve Sascha over haar nieuwe boek. Natuurlijk hebben wij ook alvast het boek bekeken en wij kunnen je alvast verklappen: hier krijg je heel veel haakkriebels van! Je krijgt enorm veel tips en de patronen zijn heel divers en goed uitgelegd. Daarnaast heeft het boek een mooie hardcover en zijn de afbeeldingen geweldig om naar te kijken.

Haakboek Sjaals haken a la Sascha

Het boek 'Sjaals haken a la Sascha' is vanaf 3 mei verkrijgbaar maar nu al te reserveren! Reserveer het boek nu en dan ben je zeker van een gesigneerd exemplaar en we pakken dit inspirerende boek ook feestelijk voor je in.


Bestel het boek op Wolplein.nl en ontvang een gesigneerd exemplaar! 

 

Interview met Sascha Blase - Van Wagtendonk

Vertel eens iets over het boek?
De mooiste sjaals en omslagdoeken die ik afgelopen jaren heb ontworpen staan gebundeld in dit boek, samen met 3 gloednieuwe patronen. In totaal zijn dit 20 haakpatronen waarvan elk patroon twee kleuren variaties heeft. Er staan dus in totaal 40 sjaals in. Elk patroon staat duidelijk uitgelegd met een bijhorend diagram. Ik heb heel veel liefde in dit boek gestopt en ik heb mijn best gedaan om beginnende en gevorderde haaksters te inspireren met diverse patronen. Het is niet alleen een boek met haakpatronen maar ook meteen een mode en lifestyle gids doordat er veel tips in staan over de styling en het gebruik van diverse materialen en kleuren.


Is dit boek typisch Sascha? 

Jazeker! Dit boek is typisch mij doordat mijn favoriete items om te haken (sjaals) centraal staan in dit boek én ikzelf natuurlijk. In tegenstelling tot mijn andere boeken ben ik voor dit boek uit mijn comfortzone gestapt en ben met alle sjaals op de foto gegaan. Elke keer een andere sjaal, anders gestyled en in een andere setting! Daarbij vertel ik mijn persoonlijke verhaal en leg uit over diverse soorten materialen en benodigdheden, draperen, kleurgebruik en de verzorging van sjaals. Ik vind het erg leuk dat het boek zo eigen geworden is, van de fotografie tot het design en opmaak.

Waarom ben je zo gek op sjaals?
Mijn liefde voor haken begon 10 jaar geleden met het haken van een…. sjaal. Dit was het eerste dat ik ooit haakte en vandaag de dag nog steeds mijn favoriete item om te haken. Ik haak het allerliefste sjaals en omslagdoeken omdat ik daar al mijn creativiteit in kwijt kan. Bijzondere vormen, kleuren en steken; dit kan je allemaal gemakkelijk verwerken in een sjaal. Een groot, klein, moeilijk of makkelijk patroon; met een sjaal kun je alle kanten op. Iedereen word blij van een sjaal en de styling mogelijkheden zijn eindeloos. Ik speel graag met kleuren en materialen en dit kan perfect met sjaals. Zo transformeer je een zomers haakpatroon van een sjaal gemakkelijk in een fijne wintersjaal door de kleuren en de garens aan te passen. En kun je voor veel van de patronen elke gewenst haakgaren met bijpassende naald gebruiken, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Welke sjaal uit het boek is je favoriet?

De mandala sjaal! Ik had al heel lang het idee om een sjaal te haken in de vorm van een mandala. In mijn hoofd zag ik de sjaal al voor me, alleen om dit te vertalen in een patroon was een lastige klus. Het patroon is nu duidelijk uitgeschreven en het is een prachtige halfronde sjaal geworden met symmetrische vormen. Het is bijna als meditatie om deze prachtige mandala sjaal te haken.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Uit van alles en nog wat! Een idee voor een nieuwe sjaal kan zomaar ontstaan als ik met mijn gezin op de bank zit of een wandeling maak. Ik haal mijn inspiratie uit het dagelijks leven, zo gebruik ik kleuren en vormen uit de natuur, maar laat me ook inspireren door de mode die in de winkel hangt. Ik heb altijd enorm veel ideeën voor nieuwe patronen in mijn hoofd!

Hoe werk je al jouw ideeën uit?
Ik weet van tevoren precies hoe de sjaal eruit gaat zien en maak hier eerst een tekening van. Dan haak ik de sjaal en schrijf ik tussendoor het patroon.

Wat wil je bereiken met dit boek?
Ik wil vooral veel mensen bereiken met mijn boek en ervoor zorgen dat iedereen aan het haken gaat! Het lijkt me geweldig als nog meer mensen door mijn patronen ontdekken hoe leuk het is om te haken en dat je er de mooiste accessoires mee maakt. In mijn boek staan ook alle haaksteken duidelijk uitgelegd, zodat zelfs niet-haaksters kunnen starten met deze mooie hobby! 

Dus dit boek is geschreven voor alle (toekomstige) haaksters?
Jazeker! De patronen van de sjaals zijn geschikt voor een brede doelgroep doordat deze gehaakte mode items hartstikke hip zijn en de kleurencombinaties toegankelijk zijn. Je leert door dit boek niet alleen haken maar ook zelf de juiste materialen en kleuren te kiezen, afgestemd op je smaak en het seizoen!

Sjaals haken a la Sascha

Geef een reactie

4 reacties

 • Marjan De Vries-Schutte

  Wat een mooi en persoonlijk interview. Het inspireert mij om mijn hobby die als “ herstel tijdens ziekte” is begonnen verder voort te zetten. Het maakt mij blij en is zó “ Mindfull”. Heerlijk ontspannend en gelijktijdig creatief én modieus. Dit boek wil ik graag aanschaffen. Mooi Moederdag geschenk ??

 • Marijke Guzinski V Ballegooij

  IKwil graag lid worden want ik wil graag mijn droom deken ik hoop dat ik gauw iets van jullie hoor gr Marijke

  • Hoi Marijke,

   Om met de Droomdekens mee te doen hoef je geen lid te worden. Je kunt de patroononderdelen gewoon op ons blog vinden!
   Hier vind je de link naar het patroon van Droomdeken 1.0: https://www.wolplein.nl/blog/droomdeken-cal-haakpatronen
   Hier vind je de link naar het patroon van Droomdeken 2.0: https://www.wolplein.nl/blog/droomdeken-2-cal-2018-haakpatronen/
   Hier vind je de link naar het patroon van Droomdeken 3.0: https://www.wolplein.nl/blog/droomdeken-3-0-cal-haakpatronen/

   Mocht je er niet uit komen, bel dan onze klantenservice even, ze helpen je graag verder!
   Alvast veel haakplezier. Groetjes Suzanne

Moment...