Sleutelhanger haken van mini Granny Squares

sleutelhanger-haken-mini-granny-sguares

Sleutelhanger haken - Deze toffe sleutelhanger van mini Granny Squares geeft je sleutelbos kleur! Uiteraard laat je je sleutels nu niet zomaar slingeren, met deze eye-candy mogen ze gezien worden! Lees snel verder voor het patroon en style 'm naar eigen smaak.

Deze sleutelhanger maakt je sleutelbos hip! Hij is gehaakt met de vrolijke tinten van Catania Fine die zorgen voor een kleurrijk geheel. Catania Fine is van 100% katoen en gemerceriseerd, waardoor het mooi glanst en extra zacht is. Het subtiele randje van Durable borduur- en haakkatoen maakt hem helemaal af. Allebei de garens zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, dus kies jouw favoriete bollen en maak je persoonlijke sleutelhanger!

Wat heb je nodig?
sleutelhanger-benodigdheden

Materiaal:
- haaknaald nr.2
- 1 bol SMC Catania Fine kleur 1010, 270 & 1020
- 1 bolletje Durable borduur- en haakkatoen kleur 1004
- Musketonhaak (gebruik er een van een oud key-cord of sleutelhanger)

Gebruikte steken:
l.       = losse
hv.    = halve vaste
v.      = vaste
stk.   = stokjes

Haakpatroon sleutelhanger:

1e toer: begin met een magische ring, haak in de ring 2 l., 2 v., 2 l., *3 v., 2 l.,*
herh. *-* nog 2x, sluit met hv. Hecht af en wissel van kleur.

2e toer: Hecht je nieuwe draad aan in een hoek van 2 l., haak 2 l., 1 v., 2 l., 2 v., 1 l. In de volgende opening van 2 l. haak je, *2 v., 2 l., 2 v., 1 l.,* herh. *-* nog 2x. Sluit met hv.
Hecht af en wissel van kleur.

3e toer: Haak in iedere steek 1 v., en in de hoeken 3 v. Sluit met een hv. en hecht af.
Haak op deze manier 12 mini granny squares in voor deze sleutelhanger.

Zet nu alle mini granny squares aan elkaar met hv. aan de verkeerde kant. Sluit de strook nog niet.

Langs de 2 lange zijden haak je met het durable bolletje een sierrandje als volgt:
*1 v., sla 1 st. over, volg. st. 4 stk., 1 st. oversl.,* herh. *-* tot het einde, de tweede lange zijde hetzelfde.

Haal de strook mini granny squares door de musketonhaak en maak de laatste 2 vierkantjes aan elkaar vast. Zet de 2 vierkantjes die om de haak zitten ook nog met een paar steekjes vast, dan blijft de haak op zijn plaats zitten.

sleutelhanger-haken

Natuurlijk kun je zelf kiezen hoeveel Granny Squares je haakt en hoe lang je sleutelhanger wordt. Haak er minder en maak een armbandje of meer en maak er een keycord of van. Heel veel haakplezier!

Granny Squares kun je overal voor gebruiken. Wat is jouw favoriete project met Granny Squares?

Geef een reactie

11 reacties

 • Ik probeer de sleutelhanger te maken met mini granny's
  vraag me af of toer 2 of de steken in 1 losse moeten?

  Groet Esther

  • Wolplein.nl

   Hallo Esther, je haakt eigenlijk iedere keer een hoek dus in iedere opening van de 2 l. van de vorige toer haak je 2 v., 2 l., 2 v., 1 l., dit herhaal je in totaal 4x. Alleen de hoek waar je mee begint begin je met 2 l., (dit is de eerste v.), 1 v., 2 l., 2 v., 1 l. En je haak echt in de opening van de 2 l., dus niet in de l. Succces, Charlotte!

 • jannie ter Haar

  wanneer ik bel dan hebben jullie geen naalden voor gehandicapten een niets brief en ze zijn er zo kun je mensen niet vertrouwen en zet dan ook er bij wat ze kosten
  hartelijke groeten jannie

  • Wolplein.nl

   Hallo Jannie, de nieuwe Swing naalden van Addie zijn nieuwe in ons assortiment! De prijs is €8,70. Fijne dag, Charlotte!

 • Thea

  geweldig. Ik ga morgen restjes weghaken.

 • Nadine

  Ben gister meteen begonnen! Maar.... Uit hoeveel steken bestaat jullie magic ring en moet je hem eerst sluiten met een hv voor je begint met de 2 losse?? Ik heb het op verschillende manieren geprobeerd maar ik kom er niet uit...

 • Nadine

  Ben vorige week meteen begonnen! Maar.... ik heb helaas geen reactie gehad op mijn eerder gestelde vraag. Ik probeer het nogmaals: Uit hoeveel steken bestaat jullie magic ring en moet je hem eerst sluiten met een hv voor je begint met de 2 losse?? Ik heb het op verschillende manieren geprobeerd maar ik kom er niet uit...

  • Wolplein.nl

   Hallo Nadine, de magic ring bestaat niet uit steken. Je kan ons filmpje opzoeken waar we in uitleggen hoe de magic ring werkt. Je gaat de steken in of om de magic ring. Kom je er niet uit met de magic ring dan zou je ook 4 lossen kunnen haken en deze sluiten met een halve vasten en daarin gaan haken. Maar dit is minder moooi. Succes, Charlotte!

 • Monique

  Hoi,

  Hoeveel garen ben je nodig voor een sleutelhanger?
  Ik wil er sowieso 3 maken. Heb ik dan aan 1 bol van alles genoeg??

  Ik hoor het graag.
  Groetjes Monique

  • Wolplein.nl

   Hallo Monique, wij denken dat je het kan redden met alle kleuren 1 bol. Als je er met 1 niet uitkomt zou het de appeltjes groene kleur zijn. Leuk dat je hem gaat maken. Succes, Charlotte!

 • Marianne

  Oh, what an IDEA!!!
  Thank you very much

  + + +

  Marianne

Moment...