Slinger haken voor Koningsdag

Slinger Koningsdag hakenSlinger haken voor Koningsdag - Hang de vlaggen maar uit want het is bijna Koningsdag! Het feest vol rood-wit-blauw en oranje is ieder jaar weer een feestje en daarbij kan een feestelijk project niet ontbreken. Omdat we allerminst zeker zijn van lekker weer, zorgen we dat we zelf de touwtjes in handen hebben. Met deze vrolijke slinger creëer je namelijk binnen of buiten een party in vorstelijke tinten! 

Rood-Wit-Blauw-Oranje Slinger

Of het nou je kraampje op de vrijmarkt is, de tent in de tuin of gewoon voor het raam in je woonkamer: deze slinger fleurt alles op! Met slechts vier bolletjes kun je aan de slag en maak je deze slinger. De slinger is gemaakt van Yarn and Colors Epic, een stevig haakgaren van 100% katoen. Omdat Epic geschikt is voor haaknaald 5 haakt het lekker weg en heb je in no time deze kleurrijke slinger gemaakt!

Maak jij ook graag je oranje-items zelf? Naast ophangen in de woonkamer is hij ook super leuk om bij jezelf om te hangen!

Wat heb je nodig?
- 1 bol Yarn and Colors Epic 1 (White), 20 (Orange), 32 (Pepper) en 68 (Sapphire)
Haaknaald 4 en 4,5 mm

Koningsdag haakpatroon

De slinger wordt ongeveer 2,5 meter lang

Haak met Orange en haaknaald 4,5mm een ketting van 37l.
Haal na het haken van 15l je haaknaald uit de lus. Steek je haaknaald nu in de eerste gehaakte losse en pak je lus van je haakwerk weer op. Haak nu de overige lossen tot je 37 lossen hebt. Haal de lus door de eerste losse heen zodat je een ring krijgt. Op deze manier krijg je geen draai in je ring.

Haak nu verder met haaknaald 4mm.

Toer 1: Haak nu op de lossenketting 36v (36).

Toer 2 t/m 4: Haak 36v in iedere toer. Sluit af met 1hv in de eerste v. Werk de begin en einddraad netjes weg.

Ga nu verder met rood. Je herhaalt nu bovenstaand patroon, maar voor je je haaknaald in de eerste losse steekt, haal je de lossenketting door de al gehaakte ring heen zodat je nieuwe ring om de voorgaande ring wordt gehaakt.

Je kunt uit een bol garen 7 ringen halen.

Oranje projecten haken en breien voor Koningsdag

Ben je op zoek naar andere Oranje projecten om te haken of te breien? Bekijk dan eens de haakpakketten van het oranje rokje of de oranje omslagdoek. Ook zijn er de afgelopen jaren veel gratis patronen verschenen op ons blog. Bekijk hier al onze blogs met projecten voor Koningsdag.

Oranje projecten

Annemarie Arts

Geef een reactie

4 reacties

 • Patricia

  Wil hem proberen te maken de slinger Maar versta iets niet Als je 15 l hebt en je doet wat ze zeggen heb je toch al een ring voor je verder losse haakt Want als je verder doet heb je 2 ringen Kan iemand me helpen met een foto of video of zo Of ben ik totaal verkeerd ermee

  Groetjes Patricia

  • Hallo Patricia,

   Dat is een trucje om je losse ketting niet te laten draaien. Heb je het al geprobeerd, want als je exact doet wat er staat dan gaat het helemaal goed komen. De 2de lus moet je niet haken en dan ontstaan er geen 2 lussen maar ga je gewoon verder aan de losseketting.

   Charlotte

   • Patricia

    Ga het proberen zodra ik de katoen heb van jullie had al gereageerd op fb ondertussen
    Fijne dag en bedankt hiervoor

    Groetjes
    Patricia

   • Patricia

    Ga het proberen zodra ik de katoen heb van jullie had al gereageerd op fb ondertussen
    Fijne dag en bedankt hiervoor

    Groetjes
    Patricia

Moment...