Sokkenwol: de heerlijkste sokken breien!

sokkenwol

Als straks de regen tegen de ramen slaat en de eerste sneeuwvlokken vallen, zitten wij lekker op onze zachte bank onder een dekentje. Uiteraard onder het genot van een kop thee of een lekker wijntje. Maar voor het zover is moet er nog wel wat gebeuren. Wat dan? Heerlijk warme sokken breien natuurlijk!

Het geeft een behaaglijk gevoel om een stel goede warmtehouders aan je voeten te hebben in koude tijden. Gelukkig aan sokkenwol, kousenbreinaalden en vrolijke patronen in boeken geen gebrek dit seizoen. Wolplein.nl heeft alle benodigdheden voor een paar (of meerdere) warme, zachte en winterse sokken. Speciaal voor jullie zetten we alles even op een rijtje, zodat ook jij snel aan de slag kunt met het breien van je eigen sokken!

Sokkenwol

Als je sokken wilt gaan breien, is het belangrijk om een goede bol sokkenwol uit te kiezen. In ons assortiment vind je een aantal verschillende soorten die verkrijgbaar zijn in diverse trendy kleuren. Om het wat makkelijker te maken hebben we een top 3 samengesteld.

Top 3 Sokkenwol Wolplein

  1. Lana Grossa meilenweit 100 Bronx
  2. Phildar Phil folk 100
  3. Lana Grossa meilenweit Grey stretch

 

Voor de meeste bollen geldt: 1 bol = 1 paar sokken.

Kousenbreinaalden

De naam zegt het eigenlijk al, maar kousenbreinaalden zijn perfect om mooie kousen mee te breien. Verkrijgbaar in verschillende materialen en in zowel 20 cm als 40 cm. In setjes van 4 of 5 stuks.

Lana Grossa aluminium kousenbreinaalden (40 cm)
Lana Grossa Big & Easy berkenhout kousenbreinaalden (20 cm)
Prym lange kousenbreinaalden metaal (40 cm)
Prym korte kousenbreinaalden metaal (20 cm)
Lana Grossa Bambus kousenbreinaalden (20 cm)

 

Sokken patronen
Het breien van een sok is een klusje dat iedereen na een tijdje onder de knie heeft. Toch is het wel fijn om wat inspiratie op te doen uit een boek. Of wellicht ben je op zoek naar handige tips? Wolplein.nl heeft een mooie selectie boeken die de basisbeginselen van het sokken breien uitleggen en patronen bevatten op verschillende niveaus. Denk ook aan ajourpatroontjes en siersteken.

Sokken brei je zo!, Jo An Luijken
Sokken van teen tot boord, Jo An Luijken & Marlies Hoogland

Sokken pakket
Wil je gelijk aan de slag met het breien van sokken bekijk ons "Sokken breipakket",
het pakket bestaat sokkenwol, kousenbreinaalden en het patroon.

Welke kleur sokken ga jij het eerst breien?

Geef een reactie

2 reacties

Moment...