Tas breien

Tas breien

Eigenlijk bewaren wij vrouwen ons hele leven in onze tas. Van pepermuntjes tot je portemonnee. Bonnetjes, briefjes, make-up en deo... het is super handig om altijd alles bij je te dragen. Daarom bedachten wij dit pareltje. Wil jij deze mooie tas breien? Kijk snel verder welk garen we gebruiken!

Rico Essentials Big is het ideale garen voor het breien van deze tas. Het garen is stevig en heeft een wat dikkere draad (naalddikte 7-8), waardoor je drager wat grover oogt en snel gebreid is. Zullen we aan de slag gaan?

Benodigdheden:
-
Rico essentials big 4 bollen kleur 18, 1 bol kleur 25 & 1 bol kleur 12
- Breinaalden nr.6 (strak gebreid).

Patroon 'tas breien'

Zet 45 steken op.
Kleur 18: Brei 64 naalden ribbelsteek (alle naalden recht).
Kleur 25: Brei 16 naalden ribbelsteek.
Kleur 12: Brei 8 naalden tricosteek (1 naald recht, 1 naald averecht), In de 9de naald 11 steken verder breien in tricosteek, 23 steken afkanten en de resterende 11 steken breien. Brei verder in tricosteek 11 steken, 23 steken opzetten en weer 11 steken breien. Dan nog 4 naalden tricosteek. Alle steken afkanten.

Afwerking:
Haak in de opening van het hengsel een rij vasten met kleur 12. Dit geeft extra stevigheid.  Leg de 2 lappen op elkaar en naai ze aan elkaar vast. Werk alle draadjes weg.

Een ander model of kleurencombinatie?

Wil je graag langere hengsels? Dan kun je deze zelf haken of breien. Je kunt echter ook leren tasgrepen aanschaffen die er mooi bij zijn. Wat dacht je van een "clutch model", erg leuk! Voor welke ga jij?

Modellen tas

Er zijn nog veel meer leuke kleurencombinaties mogelijk met Rico Essentials Big. Kies jouw kleuren en je hebt je eigen unieke DIY tas.

Combinatie 1: 22, 26, 16 - Combinatie 2: 20, 24, 17  - Combinatie 3: 12, 27, 19

Gebreide tas

Tas haken

Mocht je liever een tas haken, dan zou je dit model ook in vasten kunne hakken. Maar kijk ook eens naar de geweldige gehaakte shopper die je ook helemaal zelf kunt maken. Een compleet haakpakket: garens en een patroon. In welke kleur zou jij deze trendy accessoire haken?

Geef een reactie

15 reacties

 • de belder claudia

  zeer toffe tas !ga ik zeker maken!!!!!!!

 • Lieslas

  Help! Ik ben aan het breien maar dit komt nooit goed met dit aantal bollen. Ik heb volgens mij wel het dubbele nodig! Ik heb 2 bollen voor de onderste kant nodig.... Wat gaat er mis?

  • Wolplein.nl

   Hallo Lisanne, leuk dat je de tas aan het maken bent! Heb je 2 bollen nodig voor de onderkant, als in: voor 1 kant? Voor het onderste deel (groene kleur) heb je namelijk inderdaad 2 bollen nodig. Voor de kleuren erboven geldt 1 bol per kleur. Voor deze tas heb je dus 4 bollen nodig. Of bedoel je iets anders? Groeten, Lara

 • Lisanne

  Hallo lara,
  Bedankt voor je reactie, ik bedoel dat ik 2 bollen per kant nodig ben, dus van de groene kleur. In totaal dus 6 bollen om de tas te kunenn maken. Want de kleuren er boven lukken inderdaad prima met 1 bol per kleur.

 • Maike

  Hallo, ik heb precies hetzelfde probleem als Lisanne hierboven beschrijft. Ik heb voor de onderste kleur 2 bollen gebruikt, en kom maar tot 50 ipv 64 naalden. Wat klopt hier niet??
  Alvast bedankt voor uw reactie!
  Gr Maike

  • Wolplein.nl

   Hallo Maike, ik heb onze tas erbij gepakt en nog eens geteld maar wij zijn echt tot 64 naalden gekomen met 2 bollen. Het kan zijn dat je losser breit en meer garen gebruikt. Het is moeilijk om te zien wat er nu fout gaat. Charlotte

 • Maike

  Beste Charlotte, bedankt voor de spoedige reactie. Het lijkt me een goede verklaring,ik brei nog niet zo lang, dus misschien is het inderdaad wat losser dan bij jullie! Nu dus maar met de tweede kleur verder!
  Gr Maike

 • Maike

  Hallo Charlotte, ben ik weer :-) . Ben nu bij naald 9 van de derde kleur. Klopt het dat je nu 1 lus moet gaan maken van het hengsel?
  Ik heb nu dus ongeveer 75 naalden met 45 steken, dan moet ik nu de lus gaan maken. Lees ik nu goed in het patroon dat ik nog precies zo'n zelfde stuk moet maken van weer 75 naalden en 45 steken, en dan op elkaar naaien? Of moet ik de lap dubbelvouwen en dan op elkaar naaien (maar dan heb ik toch maar 1 handvat?).
  Sorry voor de vraag, maar ik ben dus een beginnend breister..
  Groeten Maike

  • Wolplein.nl

   Hallo Maike, maakt niet uit. Je gaat inderdaad 2 keer dezelfde lap breien met in allebei een gat voor het handvat. Het handvat brei je dus niet apart en zit in allebei de lappen 1 gat voor het handvat. Ik hoop dat het zo duidelijk is voor je. Succes met breien. Charlotte.

 • Julie

  Deze ga ik maken! Wat een gave tas! Alleen wel een vraagje: loopt de tas niet enorm uit als je er spullen in doet? En kan je hem ook in het rond breien? Alvast bedankt voor de antwoorden!

  • Wolplein.nl

   Hoi Julie, leuk dat je de tas gaat maken! Rico Essentials Big is een stevig garen en loopt daardoor niet snel uit. Mocht je de tas nou voor wat zwaardere spullen willen gebruiken, kun je er eventueel een voering in maken. Dan loopt hij minder snel uit. Je kunt hem ook op een kleinere naald breien, zodat hij steviger wordt. Al wordt de tas dan natuurlijk ook wel gelijk kleiner. Daarnaast is het ook mogelijk om hem met rondbreinaalden te maken. Je moet dan alleen bij het hengsel wel opletten dat je de steken goed verdeeld. Heel veel succes ermee! Ilse

 • Super leuk patroon, ik heb de tas voor mijzelf gemaakt en inderdaad met een fleece voering, dan is hij zelfs stevig genoeg voor de zwaardere boodschappen. Ik krijg er veel leuke reacties op. Mijn kleindochter van 16 maanden sleept vaak met mijn tas tijdens het spelen, nu heb ik voor haar een kleiner model gemaakt, gewoon van 1 kleur die ik nog had liggen. Prcies 100 gram per lap. Bedankt voor dit gave , duidelijke patroon.

  • Wolplein.nl

   Wat ontzettend leuk om te horen Tanja! Bedankt voor het delen van het verhaal en we hopen dat je kleindochter (en jij!) nog veel plezier van hebt. Groet, Lotte

Moment...