Twist colsjaal breien

twist-col-sjaal-breien

Colsjaal breien - Een lekkere warme sjaal in een eenvoudig patroon, wie wil dat nou niet?! Deze sjaal van Creative Twist heeft een luxe uitstraling en is ontzettend warm. Combineer 'm met je dikke winterjas of een stoer leren jack en je bent helemaal klaar voor de winter!

De colsjaal is eenvoudig gebreid in gerstekorrelsteek. Kun je recht en averecht breien? Dan kun je dit ook! Door de steken af te wisselen krijg je een speels bobbelpatroon. Het garen Creative Twist Super Chunky van Rico is uitstekend geschikt voor de sjaal. De gedraaide structuur geeft een extra effect en het voelt bijzonder licht aan.

Om zeker te zijn van een warme winter breien we ook een leuke hoofdband. Ideaal voor als je koude oren hebt en het ziet er ook nog eens super fashionable uit! Wil je variëren? Je kunt de sjaal ook recht laten en er leuke kwastjes aan maken. Style 'm naar eigen smaak!

Wat heb je nodig?
benodigdheden-twist-gebreide-col

Materiaal Col sjaal:
- Rico Creative Twist Super Chunky kleur 1
- Breinaalden nr.10

a) b) c) Kinder col: 2 bollen Twist
d) Volwassen col: 3 bollen Twist

Gebruikte steken:
Gerstekorrelsteek

Stekenverhouding/proeflapje:
Op naald 10, 8,5 steken en 15 naalden in gerstekorrel = 10 x 10 cm.

col-sjaal-breipatroon

Breipatroon colsjaal:

Zet a) 13 b) 15 c) 17 d) 19 steken op met breinaald nr. 10.

Toer 1: *1 recht, 1 averecht* Herhaal tot de laatste steek en brei de laatste steek recht.

Herhaal deze toer totdat je col a) 99 b) 113 c) 127 d) 141 cm lang is, en eindig met een teruggaande toer (averechtse kant). Kant de steken patroon gewijs af.

Afwerking:
Hecht de losse draden af en voeg de uiteinden samen.

Breipatroon hoofdband:

Van de volwassene col houdt je ongeveer een halve bol over waarmee je precies deze gave hoofdband kunt breien!

Materiaal:
Rico Creative Twist Super Chunky kleur 1
Breinaalden 8 mm

Maat: one size

Zet 12 steken op met naald 8 en brei 30 naalden tricotsteek.

Zet in de 31e naald (goede kant van je werk) de eerste 6 steken op een hulpnaald en houdt deze achter je werk. Brei nu de andere 6 steken eerst, zet de wachtende steken terug op je naald. Brei nu deze 6 steken.

Brei nu weer 30 naalden tricotsteek, en kant de steken af. Laat een lange draad aan je werk waarmee je de hoofdband aan elkaar maakt.

Tip: probeer voordat je de steken afkant of de hoofdband goed past. Hij mag aan de strakke kant zitten zodat hij niet afzakt en je oren lekker warm houdt. Maak hem eventueel langer of kort hem in door een paar naalden extra of minder te breien.

rico-creative-twist

Hierboven zie je een selectie van de bollen Rico Creative Twist, maar er zijn er nog veel meer. Voor welke kleur ga jij?

Wekelijks verschijnen er gratis patronen op dit blog. Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

5 reacties

Moment...