Vergeten zomergarens 2014

zomergarens

Als het kwik stijgt, is het heerlijk om te haken of breien met lichtere garens of wol. Zo maak je projecten die luchtig zijn tijdens warme dagen of net genoeg verwarming geven als de avonden wat koeler zijn. Moeite met een keuze uit ons grote assortiment? Wij hebben wat pareltjes voor je op een rijtje gezet, die onder het kopje "vergeten zomergarens" vallen.

Sommige garens zijn misschien wat minder bekend bij het grote publiek. Zonde, want ze verdienen zeker een plekje in de spotlight. Lees snel verder waarom!

5 vergeten zomergarens

Zo veel om uit te kiezen, daarom een selectie vol diversiteit...

Phildar Poesie
De fijnste babykleertjes worden met Phildar Poesie gemaakt. Met deze bol van 80% katoen en 20% acryl maak je de mooiste rompertjes of een schattig broekje. Neem eens een kijkje tussen de kleuren van dit zomergaren. Door verschillende diktes in de draad krijgt elk project een uniek reliëf.

poesie

Phildar poesie

 

Lana Grossa Vero
Heb je de mooie kleuren van Lana Grossa Vero al gezien? Dit garen is bovendien super zacht door de combinatie van katoen en zijde. Ideaal voor een luxueus ogend zomervestje of een luchtig jurkje.

vero

Lana Grossa Vero

Katia lino 100%
Linnen is een erg geschikte stof voor de zomer. Maak je kleding daarom met Katia Lino 100%. Dit garen bestaat voor 100% uit linnen en is verkrijgbaar in mooie rustige kleuren. Linnen wordt met elke wasbeurt zachter, dus wees niet bang om je mooiste project naar het strand of een feestje te dragen. Wat voor linnen kledingstukken heb jij in je kast?

 

Lang Yarns Seraina
Eigenlijk zegt de bijzondere naam van deze bol al, dat het een garen is dat je niet over mag slaan. Lang Yarns Seraina is een super zachte gevulde draad, waarmee je unieke kleureffecten en volumes in je brei- of haakproject creëert. Seraina bestaat voor 60% uit modal, een kunstmatige vezel uit natuurlijke grondstoffen. Heerlijk op de huid!

seraina

Lang Yarns Seraina

 

Katia Tropic
Wauw, dit lintjesgaren heeft zulke mooie kleurovergangen, dat elke top of zomers vestje een tropisch feestje wordt. Katia Tropic is een licht maar volumineus garen, geschikt voor elk project. Doordat Tropic gemaakt is van 100% katoen is dit garen lekker luchtig en ideaal voor seizoensgebonden kledingstukken.

tropic

Katia Tropic

Wat is jouw favoriete zomergaren?

Trots op een kledingstuk, accessoire of iets anders wat jij zelf hebt gehaakt of gebreid? Stuur ons een foto (info@wolplein.nl) en wie weet staat jouw creatie straks tussen de rest in onze Wol of Fame!

 

Geef een reactie

Moment...