Vrolijke Zeedieren Haken met Rico Creative Bubble!

Rico Creative Bubble Zeedieren haken Sponsjes haken

Zeedieren haken met Rico Creative Bubble? Dat is super leuk! Dit grappige sponsgaren is ideaal voor het maken van de vrolijkste figuren. Van sponsjes voor in de keuken tot leuke knuffelbeesten voor in bad. Annemarie is er dol op en haakte deze leuke zeedieren. Benieuwd hoe je ze maakt? Lees snel verder voor het gratis patroon!

Rico Creative Bubble is een grappig garen met een sponsachtig effect. De synthetische draad heeft stugge haren die voor het stroeve gevoel zorgen. Gelukkig is het garen zacht om te haken en maak je eenvoudig een leuk vakantievriendje!

Annemarie heeft zich met haar zeedieren laten inspireren door de zomer. Want hoe leuk is het om in het zonnetje met water te spelen? Lekker kliederen op het strand of met de waterbaan met zelfgemaakte sponzen. De vrolijke kleuren en vormen maken van ieder figuur een gezellig vriendje!

Rico Creative Bubble Zeedieren haken

Zeedieren haken - Gratis Patronen

Benodigdheden:
- Haaknaald nr. 3,5
- 1 bol Rico Creative Bubble Red 06, Mint 08, Yellow 02, Melon 05, Light Blue 07, Green 09, Fuchsia 04 en Pink 03.
- Schaar
- Naainaald met scherpe punt
- Zwarte veiligheidsoogjes 6mm per beestje voor het piraatje heb je Zwarte driehoek veiligheidsneus 10mm nodig.

Inktvis Zeedieren haken Sponsjes haken

Haakpatroon Inktvis:

Begin aan de bovenzijde van de octopus.
Toer 1: Maak met mint een magic ring van 6v, of doe het op de volgende manier; haak 2l, haak 6v in de eerste losse. Haak 1hv in de eerste v zodat je een rondje van 6v hebt (6).
Toer 2: Haak 2v in elke v (12).
Toer 3: Haak 2v in elke 2de v (18).
Toer 4: Haak 18v (18).
Toer 5: Haak 2v in elke 3de v (24).
Toer 6 t/m 9: Haak 24v in elke toer (24).
Toer 10: Maak 6 minderingen. Haak elke 3de en 4de v samen (18).
Toer 11: Haak 18v (18). Zet nu voor je verder haakt de veiligheidsoogjes vast tussen toer 8 en 9.
Toer 12: Maak 6 minderingen. Haak elke 2de en 3de v samen (12).
Toer 13: Haak 12v (12).
Toer 14: We gaan nu de tentakels haken. Haak deze toer in de voorste lusjes zodat je aan de binnenzijde van je werk enkele lusjes krijgt.
*Haak in de eerste v, 1hv. Haak 26l. Haak nu op de lossenketting 2v in iedere l terug. Haak 1hv in de 2de v*. Herhaal nu *tot*, nog 5 keer. Laat een langere eindraad aan je werk. Je zult zien dat je haakwerk gaat draaien. Om de tentakels mooi te laten krullen draai je ze met de hand nog een keer in de richting van de klok mooi op. Knip nu van dezelfde kleur draad wat losse draadjes en vul het octopusje daarmee op. Rijg nu met de einddraad door toer 14 heen en trek zo het laatste gaatje aan de onderzijde dicht.

Prinses Zeedieren haken Sponsjes haken

Aanpassing patroon om er een prinsesje van te maken:
Haak toer 1 t/m 3 van het patroon in de kleur yellow.
In toer 4 verander je van kleur naar melon en deze toer haak je ook in de achterste lussen. Hierdoor ontstaan er aan de buitenzijde van je haakwerk enkele lussen.

Voor je in toer 9 de veiligheidsoogjes gaat plaatsen ga je eerst het kroontje haken.
Hecht een nieuwe draad yellow aan in de buitenste lussen van toer 4. Steek je haaknaald van onderaf gezien in je haakwerk.

Haak in de * eerste steek 1hv. Haak in de 2de steek 1v, 1hst. Haak 2l, 1hv in de eerste l (hierdoor ontstaat er een puntje). Haak 1hst en 1v in dezelfde steek. Het eerste puntje van de kroon is klaar*. Haak in de 3de en 4de steek 1hv. We gaan nu het middelste punt van de kroon haken.
Haak in de 5de steek 1v, 1hst, 1st. Haak 2l, 1hv in de eerste l (hierdoor ontstaat er een puntje). Haak 1st, 1hst en 1v in de 6de steek. Haak 1hv in de 7de en 8ste steek. Herhaal in de 9de steek *tot* van de 2de steek. Haak in alle overige steken rondom 1hv. Sluit af. Werk de begin en eindraad naar binnen weg.
Plaats de veiligheidsoogjes aan de voorzijde van het gezicht (kijk hiervoor naar de kroon).

Piraatje Zeedieren haken Sponsjes haken

Aanpassing patroon om er een piraatje van te maken:
Haak toer 1 t/m 5 volgens patroon in de kleur Red.
Toer 6: Haak 21v. Haak nu de 22ste v in de voorste lus zodat er aan binnenzijde van je werk een enkel lusje ontstaat. Haak 1hv. Haak 7l, haak 6hv terug op de lossenketting. Haak ook de 23ste v in de voorste lus. Haak 9l. Haak 8hv terug op de lossenketting. Verander in de 24ste v van kleur naar light bleu. Haak de rest van de octopus volgens patroon, je kunt in toer 7 v haken in de achterste lussen van toer 22 en 23.

Na toer 9 plaats je 1 veiligheidsoogje en veiligheidsneusje als ooglapje. Houdt bij het plaatsen van de oogjes rekening met de knoop van de hoofddoek. Leg in de uiteindes van de gehaakte koordjes van de hoofddoek een knoopje.

Vissen Zeedieren haken Sponsjes haken

Haakpatroon fantasie vis:

Begin aan de bovenzijde van de vis.
Toer 1: Maak met green een magic ring van 6v, of doe het op de volgende manier; haak 2l, haak 6v in de eerste losse. Haak 1hv in de eerste v zodat je een rondje van 6v hebt (6).
Toer 2: Haak 2v in elke v (12).
Toer 3: Haak 2v in elke 2de v (18).
Toer 4: Haak 2v in elke 3de v (24).
Toer 5 en 6: Haak 24v in iedere toer (24).
Toer 7: Haak 2v in elke 4de v (30).
Toer 8: Haak 2v in elke 5de v (36).
Toer 9: In deze toer gaan we de zijvinnen en het eerste deel van de staart haken.
Haak 1v. Haak nu de volgende 3 steken in de voorste lus zodat er aan de binnenzijde van je werk enkele lussen ontstaan. * Haak 1v en 1hst in de volgende v. Haak 1st, 1dst, 1st in de volgende v. Haak 1hst en 1v in de volgende v*. Haak nu 7v.
Haak de volgende 3 steken weer in de voorste lus. Haak nu 1hv, haak 16l. Haak nu 2v in iedere l terug. Herhaal dit nu nog 2x in de volgende 2 steken.
Haak 7v. Herhaal nu *tot*, als de andere zijvin. Haak nog 12v tot het einde van de toer.
Toer 10: Verander van kleur naar mint. Haak 36v. Je haakt in de achterste lussen van de vinnen en staart door. (36).
Toer 11: Maak 6 minderingen. Haak elke 5de en 6de v samen (30).
Toer 12: Haak 30v. Haak nu ter hoogte van de staart nog twee staartkronkels. Je haakt deze ook in de voorste lussen als in toer 9. Alleen voor deze kronkels begin je met 12l. (30). Plaats voor je verder haakt de veiligheidsoogjes aan de voorzijde van de vis tussen toer 8 en 9.
Toer 13: Maak 6 minderingen. Haak elke 4de en 5de v samen (24).
Toer 14: Maak 6 minderingen. Haak elke 3de en 4de v samen (18).
Toer 15: Maak 6 minderingen. Haak elke 2de en 3de v samen (12). Sluit af. Laat een lange draad aan je werk voor de afwerking.

Om de staart mooi te laten krullen draai je ze met de hand nog een keer in de richting van de klok mooi op. Knip nu van dezelfde kleur draad wat losse draadjes en vul het visje daarmee op. Rijg nu met de einddraad door toer 15 heen en trek zo het laatste gaatje aan de onderzijde dicht.

Zeedieren haken Sponsjes haken

Meer patronen gemaakt van de Rico Creative Bubble vind je hieronder in de Rico Bubble Funny en Yummy magazines:

Funny en Yummy

Shop hier

 

 

 

Annemarie Arts

Geef een reactie

2 reacties

  • riet

    Wat ontzettend leuk garen is dat.en ik heb geluk ,door mijn gezondheid is haken nog het enige wat ik nog kan. Na 21 jaar een hobby , wol en borduurwinkel gehad te hebben.

  • […] patroon van de octopus (in het patroon wordt het een inktvis genoemd) heb ik van Wolplein: inktvis spons patroon Ook een leuk en snel sponsje om te maken. Hier heb ik ook het gezichtje met zwart katoen gemaakt. […]

Moment...