Zomer sjaals

Wat trek je aan met dit weer? Een leuk fashion item voor het voorjaar is de zomer sjaal. Ga voor een felle, fluor of pastel kleur en maak je voorjaarsoutfit compleet.

Materialen op de afbeelding:
Links boven: 2 bol Phildar phil coton 3 kleur 43, 1 bol Lana Grossa Lac luxe kleur 29 en  1 bol Lana Grossa Bicolore kleur 9
Rechts boven: 5 bollen  Lana Grossa Florida en 2 bollen Lana Grossa Silkhair
Links onder: 2 bollen Lana Grossa Silkhair
Rechts onder: 2 bollen Lana Grossa Silkhair

Ga voor een sjiek lace garen wat je breit op een grove naald in boordsteek, hiermee creëer je een luchtige sjaal. Of brei een mooi ajour patroon. Een leuk idee is ook om 2 garens samen te breien of om de voor- en achterkant van verschillende garens te breien.

 Lace garen:

 

Een bandjes garen geeft een wat grover effect, maar gebruik ook hier een wat grovere naald dat houd het luchtig. Gebruik een leuke steek zoals de luie wijven steek en je breit op een avond een zomer sjaal.

Bandjes garen:
 

Geef een reactie

4 reacties

 • An

  Kan ik ergens het breipatroon vinden van de sjaaltjes die linksonder op de foto zijn afgebeeld? Of welke steek is hier gebruikt en hoeveel steken zet je op voor dit sjaaltje?

  groetjes An

  • Wolplein.nl

   Hallo An, deze sjaals zijn gehaakt. Ze hebben het garen Silkhair gebruikt. Het is gehaakt in een schelpenpatroon. Er zijn 30 lossen opgezet. Kan je er zo wat mee? Charlotte!

 • Tine Vanhove

  Voor de roze sjaal rechts onder, hoeveel steken zijn hiervoor opgezet en welke dikte van breinaald kan ik hier best voor gebruiken?

Moment...